0

دستگاه اندرویدی خود را روت نکنید

 
mosadegh
mosadegh
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : بهمن 1388 
تعداد پست ها : 1778
محل سکونت : ایران

دستگاه اندرویدی خود را روت نکنید

به ۵ دلیل بسیار مهم گوشی خود را روت نکنید.

بسیاری از کاربرانی که از دستگاه های با سیستم عامل اندروید استفاده می کنند به دلیل این که کنترل بیشتری بر روی گوشی خود داشته باشند و بتوانند هر اپلیکیشن یا ابزاری را روی آن نصب کنند اقدام به روت کردن دستگاه اندرویدی خود می کنند.

مهم نیست که از چه مدل دستگاه و یا چه نسخه ای از سیستم عامل اندروید استفاده می کنید. نکته مهم این است که شاید شما هم از آن دسته کاربرانی باشید که بنا به دلایلی بخواهید دستگاه اندرویدی خود را روت کنید. اما در پایان این مطلب متوجه خواهید شد که روت کردن دستگاه اندرویدی ابداً کار عاقلانه ای نیست. بسیاری از کاربران بر این عقیده هستند که روت کردن دستگاه اندرویدی به آن ها کمک می کند که نه تنها کنترل بیشتری بر روی تلفن همراه خود داشته باشند و هر آنچه که دوست دارند بر روی گوشی خود نصب کنند بلکه با روت کردن گوشی دیگر دچار مشکلاتی مثل هنگ کردن گوشی و از این قبیل نیستند. اما آیا واقعاً وقتی دستگاه اندرویدی روت شود کاربر دیگر دچار مشکلاتی که به خاطر آن ها دستگاه را روت کرده است نخواهد بود؟

متاسفانه باید بگوییم که نه این مطلب به هیچ وجه واقعیت ندارد. یعنی کاربر ممکن است حتی بعد از روت کردن دستگاه نیز دچار همان مشکلات قبلی  شود و یا حتی با مشکلات جدیدتری روبرو شود.

مثلاٌ مشکلی که برای کاربران دستگاه های اندرویدی روت شده پیش می آید مشکل امنیتی است که خود یکی از مهم ترین فاکتورها در استفاده از دستگاه های اندرویدی است.

اولین مورد این است که در صورتی که دستگاه اندرویدی خود را روت کنید باید با به روز رسانی خود کار یا دستی اپلیکیشن ها و سیستم عامل خداحافظی کنید. این مسئله یکی از بزرگ ترین مضراتی است که بعد از روت کردن دستگاه اندرویدی برای کاربر به وجود می آید. در واقع با روت کردن دستگاه اندرویدی دستگاه قادر نخواهد بود که خود را با آخرین به روز رسانی ها هماهنگ کند و برای همین به روز رسانی به صورت خودکار و یا حتی دستی نیز انجام نخواهد شد. شاید شما از آن دسته کاربرانی باشید که هرگز به فکر به روز رسانی دستگاه و یا اپلیکیشن های نصب شده روی آن نباشید اگر این گونه باشد حتماً از آن دسته از کاربرانی هستید که شانس داشتن قابلیت های بیشتر روی اپلیکیشن ها که بعد از هر به روز رسانی در اختیار کاربر قرار خواهد گرفت را از خود گرفته اید.

 

دومین مسئله این است که رام های کاستوم یا Costumed Ram همیشه قابل اعتماد نیستند. تعداد زیادی از کاربران دستگاه های اندرویدی خود رام کاستوم نصب کنند. ایراد عمده این کار این است که بسیاری از این کاربران نمی دانند که واقعاً چه آسیبی به گوشی خود می رسانند. این کاربران فقط و فقط مراحلی که باید برای نصب رام کاستوم بر روی دستگاه اندرویدی طی کنند را انجام می دهند. اکثرا این مراحل را از روی آموزش هایی که در اینترنت قرار دارد انجام می دهند. البته نصب رام کاستوم به خودی خود مشکلی برای دستگاه ایجاد نمی کند بلکه مسیری که باید طی شود تا رام کاستوم روی دستگاه اندرویدی نصب شود ممکن است برای گوشی مضرات و آسیب هایی را ایجاد کند.

 

دلیل سوم این است که ممکن است با روت کردن دستگاه اندرویدی اجازه دسترسی روت به اپلیکیشن های نصب شده روی دستگاه داده شود که این مسئله می تواند پیامدهای جبران ناپذیری برای دستگاه و کاربر در پی داشته باشد. وقتی که دستگاه به حالت روت در می آید برخی از اپلیکیشن ها اجازه دسترسی روت می خواهند. در این وضعیت برخی از کاربران اجازه دسترسی روت را اپلیکیشن می دهند بدون آن که بدانند واقعاً چه کار خطرناکی انجام می دهند. اگر اپلیکیشنی اجازه دسترسی روت داشته باشد به این معنی است که این اپلیکیشن اجازه دسترسی به کل سیستم عامل را خواهد داشت. در نتیجه این اپلیکیشن به سایر اپلیکیشن هایی که روی دستگاه نصب شده است دسترسی خواهد داشت و به راحتی می تواند با اطلاعات مهم آن ها دسترسی پیدا کند و به همین راحتی می توانند اطلاعات مهم و شخصی سایر کاربران را در اختیار افراد دیگر قرار دهند.

از دیگر معایب روت کردن دستگاه اندرویدی این است که دستگاه در معرض آسیب های بسیار زیادی هستند مثل هجوم بدافزارهای، تروجان ها، ویروس ها و غیره. در واقع بعد از روت کردن سیستم بسیاری از این بدافزارها و غیره به همراه اپلیکیشنی که روی دستگاه دانلود و نصب می شود به دستگاه هجوم می آورند.

مورد دیگر که بسیار مهم است این است که دستگاه های روت شده شامل گارانتی و ضمانت نخواهند شد. در واقع سازندگان و تولید کنندگان به هیچ وجه در مقابل مشکلاتی که برای دستگاه هایی که روت شده اند رخ می دهد پاسخ  گو نخواهند بود و این یعنی اگر دستگاه اندرویدی شما با مشکلی مواجه شد به هیچ وجه نمی توانید ادعای خسارت کنید.

البته روش های زیادی وجود دارد که  می توان با استفاده از آن ها دستگاه اندرویدی را از حالت روت خارج کرد. در واقع بیشتر دستگاه های اندرویدی دارای firmware هایی هستند که کارهایی که کاربر روی گوشی انجام می دهد مثل نصب اپلیکیشن یا روت کردن دستگاه را در خود ذخیره می کنند و به این ترتیب می توان از آن ها برای خارج کردن گوشی از حالت روت استفاده کرد.

.تفکر از تخصص مهمتر است📌

دوشنبه 24 آبان 1395  8:53 AM
تشکرات از این پست
1332214
دسترسی سریع به انجمن ها