به گزارش خبرنگار مهدویت خبرگزاری شبستان از کربلای معلی، مراسم زیارت حر بن ریاحی برنامه ویژه و خاصی است که از سوی ستاد عمره و عتبات دانشگاهیان برای کاروان های دانشگاهی برگزار می شود که به مثابه یک کلاس درس و کارگاه آموزشی برای دانشجویان و اساتید دانشگاهی است.
بناداریم در سلسله گزارش هایی از این مراسم درس هایی که براساس روایت گری های راوی بعثه مقام معظم رهبری از شخصیت حر بن ریاحی و وقایع پیش آمده برایش در واقعه عاشورا را نقل کنیم:
نهمین و آخرین درس حرشناسی: حر با توبه خود به چه جایگاه هایی رسید؟
حر بن ریاحی برای جلوگیری از ورود امام حسین (ع) به کوفه از سوی عبید الله بن زیاد مامور شد اما در نهایت به واسطه ادب به اهل بیت (ع) نجات پیدا کرد و توبه کرد اما حر به واسطه این توبه به جایگاه های بالایی رسید.
بعد از توبه حر بن ریاحی اذن میدان از امام حسین (ع) گرفت و بعد از جنگ نمایانی ضربه ای خورد و برروی زمین افتاد، حر برعکس تمام اصحاب روی صدا زدن امام را نداشت اما امام زمانش در آخرین لحظات عمرش بالای سرش حاضر شد و به او مدال داد که هم در دنیا و آخرت حر است، آرزویی که همه شیعیان دارند تا در لحظه مگ امام زمانشان بر بالیانشان حاضر شود.
بعد از این توبه حر به جایگاهی رسید تا امام مهدی (عج) در زیارت ناحیه مقدسه از وی نام بردند و فرمودند: «السلام علیک یا حربن یزید ریاحی»
جایگاه دیگر نیز نسل با برکت پس از حر بن ریاحی است که افراد نام داری چون حمدالله مستوفی و شیخ حر عاملی از نسل حر بن ریاحی تربیت شدند.
ما نیز اگر گناهکار و خطاکار باشیم می توانیم با توبه به مسیراصلی برگردیم و مورد لطف و نظر امام زمان (عج) قرار گیریم و ان شاء الله در زمره یاران حضرت باشیم و نسلی با برکت نیز از خود به جای بگذاریم.