0

نقش روحانیت درمقابله با تهجم فرهنگی

 
mohammad4508
mohammad4508
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : مهر 1392 
تعداد پست ها : 39
محل سکونت : خراسان جنوبی

نقش روحانیت درمقابله با تهجم فرهنگی

نقش روحانیت در مقابله با تهاجم فرهنگی

دشمن به شدت مشغول تهاجم فرهنگی است و این تهاجم گاهی با دست عنصر خودی غافل، بی توجه و فاقد بینش صحیح سیاسی صورت می گیرد و زمانی به دست عنصر فریب خورده و عاقلی که می داند چه خیانتی انجام می دهد؛ انجام می شود. واقعی بودن تهاجم فرهنگی دشمن، ایجاب می کند که در داخل کشور، مجموعه ای از نیروهای صاحب فکر و اندیشه، خود را مسئول دفاع و مقابله هوشمندانه با آن بدانند. این نیروها باید به تربیت کودکان و نوجوانان این مرز و بوم بسیار بیندیشند و برای آن اهمیت فوق العاده ای قائل شوند. پایه و اساس پیشرفت و زوال تمدن ها به فرهنگ آنان  بستگی دارد.

 اگر فرهنگ جامعه ای رو به اضمحلال رود و فاسد شود، نسلی که در آن فضای مسموم تربیت می شود مفسد به بار می آید. سلاح فرهنگ می تواند جبهه مقابل را از درون تهی کند، تا سلطه بیگانه را بپذیرد. اگر جامعه آلوده به شرور شود و نفس انسان ها منحرف گردد، در اثر انحراف فکری، انحراف در عمل نیز به وجود می آید و فرهنگ آن جامعه رو به اضمحلال و انحطاط می رود. تهاجم فرهنگی نامرئی، گسترده و درنتیجه خطرناک است. برای رویارویی با این نوع تهاجم، آگاهی و شناخت بیشتری لازم است.

 کسانی که وظیفان مرزبانی قلمرو تفکر اسلامی است، باید نخست ایدئولوژی تجاوزگر را خوب شناخته و نوع تاکتیک و برنامه آنان را نیز تشخیص دهند تا با افزایش توانمندی خویش، درست و به موقع، ضربه کاری را وارد نموده و از فرهنگ، تمدن،آداب و رسوم ملی و ارزش های والای دینی پاسداری کنند. یک  نمونه از این مجموعه افراد روحانیت می باشد.

روحانیت که در آن، پاکترین انسانها، فداکارترین و آماده به کارترین جوانان مشغول فعالیت علمی اسلامی هستند. و در راه اهداف عالی این ملت و برای به کمال رساندن و به خوشبختی رساندن این کشور تلاش می کنند. می توانند با برنامه های منسجم و کارآمد و اجرای برنامه های درست در مقابل تهاجم فرهنگی دشمن، جبهه قوی و مقاومی ایجاد نمایند و دشمن را نابود سازند.

نقش روحانیت وتبلیغ در آمادگی عمومی و یأس دشمن به خوبی مشهود است،همان گونه که می دانیدروحانیت چه در دوران قبل انقلاب و چه پس از آن، جایگاهی حیاتی و مهمی دارد. روحانیت همیشه در صحنه بوده و آماده و مهیا با روحیه ی انقلابی خود بر جریانهای غیر انقلابی و ضد انقلابی غلبه داشته، و تهدیدهای دشمن را نابود نموده است. روحانیت چون در متن جامعه می باشد و در متن ملت قرار دارد می تواند در سایه ی آموزش در وقت مناسب بزرگترین ضربات ممکن را به دشمن وارد سازد، و به جای پذیرش فرهنگ دشمن فرهنگ خود را بر دشمن غالب نماید و دشمن را به دوست تبدیل کند. و این در تاریخ ملت ایران چند بار اتفاق افتاده است؛ زمانی که مغولها به ایران حمله کردند ایرانیان، بسیاری از آنها را مسلمان نمودند و آنهایی که مسلمان شدند فرهنگ خود دست کشیدند و به دین اسلام مشرف گشتند. روحانیت باید با همان روحیه و شور و قدرت دوران جنگ باقی بماند و جوانان آموزش ببینند و سازماندهی شوند و آمادگی و حضور پیدا کنند. آنها باید قاعده ی اصلی مقاومت در نظام اسلامی را تشکیل دهند و با قدرت و قوت و ایمان راسخ در مقابل دشمن ایستادگی نموده و دشمن را به زانو دربیاورند و کاری نمایند تا دشمن به شکست خود اعتراف کند.

سیمای جمهوری اسلامی ایران و اماکنی که فیلمهای مختلف سینمایی را در سطح جامعه توزیع می کنند نیز در تغییر فرهنگ مردم نقش دارند، مترجمان و نویسندگان و مجلات و روزنامه های مختلفی که در سطح کشورتوزیع می شود نیز بر فرهنگ مردم تاثیر مستقیم دارد. امروزه در برخی از خانواده ها تصاویر و عکسهایی از بازیگران خارجی و گاهاً ایرانی با آرایش خارجی به چشم می خورد که مورد توجه افراد جامعه بوده و در بعضی مواقع افراد جامعه از مدل آنها استفاده می کنند. و خودشان را به شکل آنها در می آورند. اگر در خیابانهای شهر گردش کنید و به تماشای افراد جامعه بپردازیم بعضی مواقع افرادی را می بینید که خودشان را به سبک و سیاق غربی آرایش نموده و در خیابانها گردش می کنند.

در شهرهای ما فروشگاههایی وجــود دارد که افتخارشان این است که اجنـــاس خارجی می فروشند. در برخی از فروشگاههای پوشاک شهرهای ایران ما، اجناس و لباسهای خارجی با افتخار به فروش می رسد و موارد مختلف دیگری که همه نشــان از تهاجم گسترده فرهنــگی دشمن به ما می دهد. همــان گونه که می دانید تهاجم نظامی با تهاجم فرهنگی تفاوت زیادی دارد. در تهاجم نظامی هم جبهه مشخص و معلوم بوده و هم افراد دشمن با ابزار و وسایلشان شناخته شده هستند و هم خود تهاجم نظامی با سر و صدا همراه بوده و توجه همه را به خود جلب می نماید اما در تهاجم فرهنگی نه تنها جبهه دشمن مشخص نیست بلکه ابزار و وسایل آن نیز نامعلوم می باشد.

 دشـمن در تهــاجم فرهنگی گاهی آنچنان مظلــوم نمایی می کند که دل افراد  برایشــان می سوزد و به آنها کمک نیز می نمایند. تهاجم فرهنگی بی و سر و صدا و خاموش بوده و برخی مواقع سر دلسوزی نیز دارد و با حربه مهر و محبت به جامعه و فرهنگ آن یورش آورده و آن را مورد تهاجم قرار می دهد.

برای همین برخی از افراد خودی نیز غافل شده و فریب خورده می شوند و دست به انتقاد می زنند و بعضی مواقع نظام و روحانیت را زیر سوال می برند. در چنین زمانی اهمیت و نقش روحانیت در مقابله با تهاجم فرهنگی آشکار می گردد. حال که تهدیدهای فرهنگی با شدّت از سوی دشمنان دنبال می شود و یک تهاجم گستردۀ فرهنگی نسبت به ایمان و معنویت مردم شکل گرفته، این روحانیت متعهد هستند که بایستی از ایمان دینی و دست آوردهای نظام اسلامی و فداکاریهای مردم دفاع کنند.

آمادگی برای دفاع و پیشگیری از تهاجم و غافلگیری توسط دشمن، همیشه لازم است وروحانیت در این عرصه در صف مقدم قرار دارند. نباید روزی بر ما بگذرد که اهمیت آمادگی عمومی ما فراموش شود.روحانیت باید با قوت و قدرت و آمادگی و نشاط راه خودشان را ادامه دهند و مثل گذشته وظیفه ی دفاع از انقلاب و اسلام را برعهده بگیرند روحانیت باید همیشه آمادگی خود را حفظ کنند و با جذب جوانان و نوجوانان به مسجد وکانون های فرهنگی و آموزش آنها ،روحیه ی دفاع را برای خودشان نگه دارند، و آماده و مستعد دفاع از کشور باشند.

روحانیت باید با احساس تکلیف و خدمت به مردم و تلاش و کوشش برای کمک به مردم آنها را جذب نموده و با نماز و عبادت و انس با قرآن فرهنگ غنی اسلامی را جانشین فرهنگ مبتذل غرب نمایند.

 

 

ارائه جهان بینی الهی

یکی از کارهایی که روحانیت در مقابله با تهاجم فرهنگی می تواند انجام دهد، و در این راه موفق گردد توجه به عبادت مثل نماز و روزه و خمس و زکات می باشد. بخصوص نماز و آن هم نماز جماعت که هم نشانه وحدت بین مسلمانان می باشد، و هم همدردی و همدلی و کمک به همنوع را نشان می دهد. وقتی در صف های جماعت افراد با همدیگر دست می دهند و شعار وحدت را زمزمه می کنند. دشمن وحشت نموده و از جماعت مسلمین فرار می کند. دشمنان دینی عقیده دارند که باید نماز بخصوص نماز جماعت را از مسلمانان گرفت تا بتوان در میان آنها تفرقه ایجاد نمود و حکومت کرد.

 شعار دولت انگلیس این است که اتحاد و وحدت مسلمانان را از بین ببرید و تفرقه بیندازید و راحت حکومت کنید. پس روحانیت باید با تشویق وجذب جوانان ازراه های مختلف مانند برنامه های فرهنگی اعیاد وعزاداری ها درمراسم شهادت مساجدمان را از جوانان انقلابی پرکنند،که هر چقدر تعداد نمازگزاران بیشتر باشد دشمن در تهاجم فرهنگی مایوس خواهد شد. هرچه مسلمانان وحدت بیشتری داشته باشند دشمنان ناموفق بوده و از کشور ما فرار خواهند نمود.

یکی دیگر از عبادتهای خوب که بسیار هم تعریف شده و خواسته شده که آن را ترک نکنند نماز جمعه می باشد. نماز جمعه که به حج سیاسی هفتگی معروف می باشد نیز یکی از راههای مبارزه با تهاجم فرهنگی دشمنان می باشدروحانیت باید هر هفته درنماز جمعه شرکت کنند، و حرکت آنها برای مردم الگو باشد که نماز جمعه خاری در چشم دشمنان است. دشمنی که می خواهد با تهاجم فرهنگی باورها و ارزشها را از مردم بگیرد با دیدن نماز جمعه از صحنه خارج شده و فرار می کند و فرهنگ مهاجم تسلیم فرهنگ ناب محمّــدی (ص) می شود و فرهنگ پایدار و اصیل ایران و جهان اسلام به عنوان فرهنگ برتر در جهان نفوذ خواهد یافت.

 

حفظ باورها و ارزشهای اسلامی در جلسات مذهبی

روحانیت می تواند با احیای جلسات مذهبی به حفظ باورها و ارزشهای اسلامی بپردازد و از این راه با تهاجم فرهنگی دشمن مقابله نماید. باید به تشکیل مجالس مذهبی در سطوح گوناگون اهتمام داشته باشد و در این مجالس باورها و ارزشهای اسلامی که دو رکن فرهنگ هستند را زنده و احیا نماید.

روحانیت می تواند با تشکیل این مجالس و دعوت از جوانان و نوجوانان بینش آنها را نسبت به اسلام و ارزشهای اسلامی بالا ببرد و آنها را با اسلام و ارزشهای اسلامی آشنا نماید.  برای جلوگیری از تهاجم فرهنگی دشمن یکی از راهها، تقویت فکری است. باید اعتقادات تقویت شود و جوانان به این راه ایمان پیدا کنند.

روحانیت باید سعی کند که باورهای دینی را تقویت نماید. نگذارد که شک به دلهای جوانان و نوجوانان و فرزندان عزیز این آب و خاک راه پیدا کند. در مقام عمل هم، سعی کند ارزشهای اسلامی را احیا نماید.همان گونه که در میدان جنگ نظامی وانقلاب از امتحان الهی سربلند بیرون آمد هوشیار باشد. و به خطر تهاجم فرهنگی دشمن که مقام معظم رهبری بارها آن را تذکر داده اند توجه نماید. همان گونه که در جبهۀ های فرهنگی قبل وبعد از انقلاب جان بر کف تلاش و کوشش نمودند، و دشمن خارجی را از آب و خاک عزیز ما بیرون راندند. امروز هم وقت و  هم فکر خود را درطبق اخلاص بگذارند و در راه حفظ ارزشها و باورهای اسلامی صرف کنند، و در راه حفظ ارزشها و باورهای اسلامی تلاش نمایند.

 

 

 ایجاد محیط گرم خانوادگی و برخورد دوستانه با مردم

یکی از مشکلات بزرگی که جامعه با آن روبرو بوده و راه را برای تهاجم فرهنگی دشمن هموار نموده و دشمن از آن راه به راحتی نقشه های خود را اجرا می کند عدم محیطی گرم در خانواده می باشد. ما باید به کودکان و نوجوانان و جوانان ما مهارتهای زندگی را بیاموزیم. کلاسهای مهارت آموزی در حوزه ها و پایگاهها برگزار کنیم ،و افراد را با مهارتهای زندگی آشنا نماییم. ما باید از کودکی یاد بگیریم که با جوانان و نوجوانان برخوردی مناسب داشته باشیم در تربیت آنها به شکلی ظریف عمل کنیم. برخورد تند و کوبنده با نوجوانان صحیح نیست، باید به آرامی و با نصیحت و به صورت غیر مستقیم آنها را متوجه کنیم. سوال مطرح کنیم تا خود آنها متوجه پاسخ آن شوند، نه آنکه به آنها القا کنیم، آنها را متوجه کنیم که چنین مشکلاتی وجود دارد و در وجودشان انگیزه مقابله ایجاد نماییم. اگر نصیحت توام با تندی و تحمیل باشد کاری پیش نمی رود، اما اگر با مدارا و روش صحیح تعلیم و تربیت باشد با روح جوان سازگارتر است، نوجوانان در سن بلوغ بیش از حد حساس هستند، لذا نباید به سختی با آنها برخورد کرد. علاوه بر آن نباید آنها را به حال خود رها کرد. صرف اینکه بگوییم بچه ها این طور دلشان می خواهد و ما نباید کاری به آنها داشته باشیم صحیح نیست.

پیامبر گرامی اسلام می فرماید: همه نسبت به هم مسئول هستیم. تمام انسانها نسبت به هم مسئول هستند و جامعه اسلامی به خاطر اصل امر به معروف و نهی از منکر در میان جوامع دنیا بهترین و با ارزش ترین جامعه است. با فرزندان و نوجوانان و جوانان خود عاقلانه، با نرمی و با ملاطفت و منطق رفتار کنیم. بدون اعمال خشونت و درشتی سعی کنیم تا فکر آنها را به خود متوجه کنیم. باید با آموزش خانواده ها به وسیله رسانه ها و کلاسهای خانواده که در مراکز و نواحی فرهنگی همچون پایگاه بسیج تشکیل می دهیم به خانواده ها یاد بدهیم شاد باشند، محیط خانواده را برای اعضای آن گرم نگه دارند و با هم مهربان باشند. کاری کنیم خانــواده ها یــاد بگیرند که با برقراری ارتباط مثبت با یکدیگر جای تلویزیون و برنامه های رسانه ای مثل دی وی دی و ویدئو را بگیرند و به جای اینکه خود را با فیلم های خارجی سرگرم کنند، با همدیگر سرگرم شوند. اگر محیــط خانه محیطی گرم و سالم باشد بچه ها جــذب می شوند و دوست دارند که در کنار پدر، مادر، خواهر و برادر خود بنشینند و با آنها انس بگیرند و کمتر تمایل به کار خلاف پیدا می کنند و زمینه تهاجم فرهنگی را برای دشمنان فراهم می کنند.

 

 آگاهی دادن به مردم نسبت به اهداف تهاجم فرهنگی دشمن

باید از راه بحث،گفتگو،سخنرانی مذهبی،جلسات فرهنگی، منطق و استدلال مردم را از اهداف تهاجم فرهنگ دشمن آگاه نمود. اگر بخواهیم ارزشهای اسلامی را در جامعه ترویج کنیم باید دربارۀ هر یک از این ارزشها به صورت منطقی و استدلالی بحث کنیم. یعنی فواید احیای هر ارزش و ضررهای به کارگیری روشهای مخالف آن را در جامعه بیان کنیم. و با نتیجه گیری منطقی بگوییم که فلان ارزش احیا شود یا فلان شیوۀ غلط است. و آن را با استدلال اثبات کنیم.

امروزه آنچه در ترویج هر ارزشی در جامعه از همه مؤثرتر است تبلیغات عملی است که به صورتهای گوناگون و با استفاده از اصول و قواعد روان شناسی و جامعه شناسی، عملاً ارزش را در جامعه احیا می کند. همان گونه که دستگاههای تبلیغاتی غرب برای مبارزه با ارزشهای اسلامی از راه تبلیغات استفاده می کنند. باید برای مردم روشن و آشکار گردد که آنان با شیوه های تبلیغاتی متمرکز برای ارائه عملی الگوها، اهداف خود را تحقق می بخشند و در روزنامه ها، کتابهــا، فیلـم ها، نمایشنامه ها، و امثــال آن به صورت منظم به خواننده تلقین می کنند و برخی از افراد آن را می پذیرند. حتی دشمن با استفاده از تخیّلات، عواطف و احساسات، داستان را به شکلی مطرح می کند که احساسات خواننده بر ضدّ موضوعی تحریک شود، یا وقتی می خواهند ارزشی را مطرح سازند و آن را به جامعه بقبولانند از این راه استفاده می کنند؛ مردم باید از این راه و روش دشمن آگاهی داشته باشند. دشمن افراد داستانها و فیلم های و. ... خود را طوری انتخاب می کند که مردم را به خود جلب نماید و به او علاقه مند شوند تا اینکه به صفات  ظاهری و باطنی او گرایش پیدا کنند. و خود را مثل آن دربیاورند و این کار دشمن باعث تهاجم فرهنگی می شود. پس باید متوجه باشیم که آنها از چه راههایی در فرهنگ و اعتقادات ما رخنه می کنند و مردم را برای مقابله با آنها آماده و مهیا کنیم و با آگاهی دادن به مردم این نقشه شوم دشمنان را نیز نابود کنیم.

 هجوم فرهنگی بر ضد تهاجم فرهنگی

امروزه یکی از راههــایی که دشمن با آن تهـــاجم فرهنگی علیه کشورهــای دیگر انجـام می دهد، و او را در این کار موفق می کند از طریق هنر و کارهای هنری مثل فیلم و سریالهای مختلف و نمایشنامه های گوناگون می باشد. همان گونه که آنها برای ترویج ارزشهای خود از این شیوه ها استفاده می کنند. ما باید هنرمندانی داشته باشیم که بتوانند ارزشهای اسلامی را در فیلم، نمایشنامه، کتاب، رمان، داستان و در سایر آثار هنری آنچنان زنده و ترویج کنند که بتوانیم با استفاده از وسایل هنری و تبلیغاتی، دیگران را تحت تاثیر قرار دهیم. یکی از وظایفی که روحانیت در مقابله با تهاجم فرهنگی دارد این است که کلاسهای آموزش هنری برگزار نماید. و انسانهای هنرمندی تعلیم دهد.

در این کلاسهابه افراد مستعد وباانگیزه که  روحیه ی انقلابی نسبت به امام و انقلاب و ولایت فقیه دارند،آموزشهای لازم را بدهند و موقعیتهایی آماده کنند که آنها ارزشهای اسلامی را با استفاده از هنرهایی که نامبرده شد در جامعه ترویج کنند، و جامعه را از فرهنگ غنی اسلام اشباح نمایند. و جای را برای تبلیغات فرهنگ غرب نگذارند، باید این روحیه در ما وجود داشته باشد؛ ما می توانیم با همه توطئه های فرهنگی دشمنان مقابله کنیم، ما باید از همین الان خودمان را آماده و مهیا کنیم تا در آینده وقتی شبکه های تلویزیونی کشورهای دیگر به روی ما باز می شود و همه افراد به راحتی توانستند از آن استفاده کنند تحت تأثیر این عوامل قرار نگیریم.

ما باید خود را آماده سازیم و با بالا بردن سطح فرهنگ و معلومات و تقویت ارزشهای انقلابی و اسلامی همچنین به وسیله دعوت عملی کاری کنیم که دیگران نیز تحت تاثیر قرار نگیرند. ما باید هنرمندانی تربیت کنیم که با کمال قدرت و اعتماد به نفس بالا کاری کنند که تمام نقشه های شوم دشمنان به آنها برگردد و جامعه پویا و پرتلاش اسلامی ما و دین جهانی و سرزنده اسلام همیشه و تا ابد زنده بماند.

mohammad rezawink

چهارشنبه 19 آبان 1395  5:55 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها