0

وعده ساخت سه ماهواره تا پایان سال

 
khodaeem1
khodaeem1
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 89277
محل سکونت : خراسان رضوی

وعده ساخت سه ماهواره تا پایان سال

وعده ساخت سه ماهواره تا پایان سال

 


شبکه خبر/ رئیس سازمان فضایی ایران گفت: امسال سه ماهواره آماده می شود که یکی از آن ها پرتاب خواهد شد.


بهرامی در برنامه گفتگوی ویژه خبری افزود: ساخت ماهواره مخابراتی "ناهید 1 " در حال پایان یافتن است و ساخت ماهواره " شریف ست " پایان یافته و قرارداد برنامه پرتاب آن هم منعقد شده است.


بهرامی گفت: ساخت ماهواره دانشگاه امیرکبیر امسال به پایان می رسد و قرارداد ساخت ماهواره "ظفر" دانشگاه علم و صنعت نیز باید بازنگری شود وسال آینده آماده می شود.


به گفته رئیس سازمان فضایی ایران ماهواره های دانشگاه های شریف، امیرکبیر و علم و صنعت زمان بر هستند و دستکم 2 تا 3 سال طول می کشد تا پرتاب شوند.


وی ‌با اشاره به اینکه مدت ساخت ماهواره ها بر اساس نوع آنها متفاوت است، افزود: اینکه خبری اعلام نمی شود دلیلی بر کم کاری نیست بلکه بر روی طرح های جدیدی کار می کنیم که زمان بر است.


بهرامی با اشاره به اینکه هزینه های ساخت این ماهواره ها چند ده میلیارد تومان است، افزود: زیرساخت های لازم انجام شده است و آزمایشگاه های مختلفی داریم اما هنوز نتوانستیم طرح ها را با همان سرعتی که می خواهیم جلو ببریم و این طبیعت طرح هاست زیرا گاهی اوقات تأمین قطعات زمان می برد و یا قطعاتی خراب می شود.


در ادامه، رئیس پژوهشگاه هوافضای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در ارتباط تلفنی با این برنامه با اشاره به برخی از طرح های متوقف شده هوافضا از جمله طرح پرتاب انسان به فضا، گفت: تاکنون 8 پرتاب در زمینه پرتاب موجود زنده به فضا انجام شده که از سلول زنده آغاز شد و آخرین پرتاب ها هم پرتاب دو میمون بود که با موفقیت به زمین برگشتند.


فتح الله اُمی افزود: پس از آن طرح ای وان (e 1) بود که قرار بود برای پرتاب زیرمداری انسان آماده شود.


وی ادامه داد: بر اساس مواد و مطالب فصل 5 سند جامع توسعه هوافضای کشور باید تا سال 1404 انسان از خاک کشورمان به فضا پرتاب شود که این طرح هم اکنون متوقف است.


اُمی با بیان اینکه قرار است حداقل 7 پرتاب زیرمداری داشته باشیم، افزود: طرح های دیگری هم در این سند اشاره شده از جمله پرتاب برخی ماهواره ها که تا سال 1404 باید به مدار 36 هزار کیلومتر پرتاب شود.


رئیس پژوهشگاه هوافضای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه طرح هایی که در سند اشاره شده از جمله طرح های فضا و هم هوا متوقف است، گفت: طرح های قبلی پژوهشکده سامانه های فضانوردی یا همان پژوهشگاه هوا فضای فعلی با دانشگاه های شریف و امیرکبیردرباره بخش هایی از پرتاب موجود زنده، متوقف است.


اُمی با بیان اینکه توقف پژوهش، خسارت های معنوی زیان باری برای کشور خواهد داشت، گفت: در آغاز فعالیت در پژوهشگاه هوافضا بودجه اندکی داشتیم که برای بودجه جاری هم کافی نبود که با تلاش ها، بودجه جاری ما در سال 95 برقرار شد امّا فعلاً بودجه پژوهش نداریم ولی سازمان مدیریت قول هایی را در این باره داده است.


در ادامه رئیس سازمان فضایی ایران گفت: برخی طرح های بزرگ به حجم زیاد پول و تخصص نیاز دارد و انجام همه با هم کار سختی است.


بهرامی افزود: مشکل در این زمینه فقط پول نیست بلکه باید زیرساخت های طرح ها هم فراهم باشد.


در ادامه رئیس پژوهشگاه هوافضای وزارت علوم،تحقیقات و فناوری گفت: در موقع تصویب سند جامع توسعه هوا و فضا باید کارشناسان اقتصادی حضور می داشتند و بررسی می کردند که آیا اعتبارات طرح های مندرج در این سند قابل تأمین است یا خیر؟


اُمی ادامه داد: این نقص بود به همین علت دولت ها نمی توانند اعتبارات را برای اجرای اهداف سند تأمین کنند.


وی افزود: با توجه به وضعیت فعلی اهداف مندرج در سند توسعه هوافضا در افق سال 1404 محقق نمی شود.


رئیس سازمان فضایی ایران هم گفت: غیر از ماهواره سازی فعالیت های زیادی در زمینه فناوری فضایی داریم از جمله اینکه فعالیت های دریافت و ارسال ماهواره ای که در ماهدشت قرار دارد.


بهرامی افزود: همچنین در حال ساخت مرکز داده های فضایی هستیم که در بهار سال آینده راه اندازی می شود.


وی گفت: کاری در سازمان فضایی تعطیل نشده است و دکتری برخی از رشته های فضایی را خودمان تربییت می کنیم و دانشجویان ما با انگیزه هستند.


بهرامی افزود: اینکه مقام معظم رهبری به فناوری هوا و فضا توجه دارند برای ما قوت قلب است و انرژی می گیریم.


معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اضافه کرد: حجم بودجه تخصصی، توانمندی، توان مدیریت و زیرساخت های کشورمان در زمینه هوا فضا سرعتی را برای ما تعریف می کند امّا هیچ گاه نا امید نمی شویم.


وی با بیان اینکه در پی تأمین ماهواره سنجشی و مخابراتی در کوتاه مدت از خارج از کشور هستیم، افزود: ماهوارسنجش پس از تحویل حدود 5 تا 6 سال و ماهواره مخابراتی هم پس از تحویل حدود 15 تا 18 سال کار می کنند.


بهرامی گفت: قراردادها در هر صورت انتقال فناوری هم دارند.


وی با اشاره به اینکه اکنون عضو سازمان همکاری فضایی آسیا و اقیانوسیه هستیم، افزود: در 2 سال اخیر ریاست آن را بر عهده داریم و سال آینده جلسه این سازمان در تهران تشکیل خواهد شد.


رئیس سازمان فضایی ایران اضافه کرد: در طرح های متعدد سازمان همکاری فضایی آسیا و اقیانوسیه مشارکت داریم.


بهرامی در پاسخ به این پرسش که برنامه های فضایی در برنامه ششم توسعه چه سهمی دارند؟ گفت: تقریباً‌ همه طرح هایی را که مد نظر داریم در این برنامه دیده و این طرح ها در قالب طرح های اقتصادی مقاومتی تعریف شده است.


وی افزود: نگران نیستم که حتماً به همة اهداف سند جامع توسعه هوافضای کشور برسیم بلکه این سند به ما حرکت و جهت داده است.

 

معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه امیدواریم که طرح پرتاب انسان به فضا هم شکل بگیرد،‌ اضافه کرد: برنامه ای در حال تدوین داریم تا آن را به شورای عالی فضایی ارائه و در این صورت شاید برنامه ای را برای کاووش های فضایی تدوین کنیم.

 

گفتم که خدا مرا مرادی بفرست ، طوفان زده ام راه نجاتی بفرست ، فرمود که با زمزمه ی یا مهدی ، نذر گل نرگس صلواتی بفرست

دوشنبه 17 آبان 1395  9:15 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها