گوجه فرنگی سرشار از ویتامینهای C و A ، اسیدفولیك یا بتا كاروتن و مقدار كمی ویتامینهای گروه B شامل B1، B2، B3، B5 و همچنین دارای مواد معدنی مختلف شامل كلسیم، فسفر، پتاسیم، فیبر، سدیم، گوگرد، كمی آهن، مس و روی نیز هست.
- گوجه فرنگی درجه قلیایی بودن خون را بالا برده و به دفع مواد سمی خون کمک میکند بطور کلی تصفیه کننده خون است.
- به دفع اسید اوریک کمک میکند.
- گوجه فرنگی ملین است.
- برای درمان ورم ملتحمه چشم مفید است.
- سنگ کلیه را دفع میکند.
- آقایان با خوردن مرتب گوجه فرنگی میتوانند خود را در مقابل سرطان پروستات بیمه کنند.
- گوجه فرنگی از ورم آپاندیس جلوگیری میکند.
- محققان مشاهده کردند خانمهایی که وزن متناسبتری دارند و گوجهفرنگی بیشتری مصرف میکنند به مراتب کمتر در معرض سرطان سینه قرار میگیرند.
- مصرف گوجهفرنگی زیاد میتواند خطر ابتلا به سرطان سینه را بعد از ۵۰ سالگی کاهش دهد.لیکوپن جزو کاروتنوئیدهایی است که همان رنگدانهی قرمز گوجهفرنگی است. این آنتیاکسیدان از ابتلا به بیماریهای مزمنی مانند سرطان پیشگیری میکند.
ارزش غذایی یك عدد گوچهفرنگی تازه
كالری / ۲۴
چربی / ۰ گرم
چربی اشباع شده / ۰ گرم
كلسترول / ۰ میلیگرم
كربوهیدرات / ۵ گرم
پروتئین / ۱ گرم
فیبر رژیمی / ۱ گرم
سدیم / ۶ میلیگرم
ویتامین C / 15 میلیگرم
پتاسیم / ۲۹۲ میلیگرم
مضرات گوجه فرنگی :
در بعضی از اشخاص هضم گوجه فرنگی با اشكال صورت می گیرد آنهائیكه معده حساس دارند نباید درخوردن گوجه فرنگی افراط كنند .
بعضی از افراد نسبت به گوجه فرنگی حساسیت دارند اینگونه افراد نیز نباید گوجه فرنگی بخورند.