0

تشخیص ورم مغزی

 
hamed0001
hamed0001
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : دی 1388 
تعداد پست ها : 80
محل سکونت : فارس

تشخیص ورم مغزی

راه های تشخیص ورم مغزی توسط پزشک بستگی به علائم و علل آن دارد. آزمایشات لازم برای تشخیص ورم مغزی عبارتند از:

- معاینه سر و گردن توسط پزشک

- معاینه و بررسی اعصاب

- سر برای تعیین مقدار و محل ورم

- (MRI) سر برای تعیین اندازه و محل ورم

- آزمایش خون برای بررسی علل ورم

درمان ورم مغزی

موارد خفیف ورم مغزی که در اثر عللی مثل بیماری ارتفاعات وسط و یا ضربه مغزی جزئی رخ می دهد، اغلب طی چند روز برطرف می شود، اما در بیشتر موارد، درمان های بیشتری مورد نیاز است.

هدف از درمان ورم مغزی این است که مطمئن شویم بعد از بهبود ورم مغزی، مغز خون و اکسیژن کافی دریافت می کند تا سالم بماند و هر نوع علت بروز آن برطرف شود.

برای این کار نیاز به درمان های پزشکی و جراحی داریم.

درمان های فوری باعث بهبودی سریع ترو کامل تر فرد می شود. بدون این درمان ها برخی از آسیب های مغزی برای همیشه باقی می مانند.

روش های درمان ورم مغزی عبارتند از:

1- اکسیژن درمانی: رساندن اکسیژن به بیمار توسط دستگاه تنفس مصنوعی یا هر وسیله دیگری باعث می شود خون به مقدار کافی اکسیژن دریافت کند. پزشک با تنظیم دستگاه تنفس مصنوعی باعث کاهش میزان ورم می شود.

2- زدن سرم: دریافت مایعات و داروها از طریق تزریق داخل رگ از کاهش شدید فشار خون جلوگیری می کند و باعث می شود تمامی بدن و از جمله مغز، خون کافی دریافت کند. اما برخی سرم ها، ورم را بدتر می کنند. لذا پزشک باید دقت کند که مقدار صحیحی از یک سرم مناسب را تزریق کند تا ورم مغزی بهبود یابد.

موقع دوچرخه سواری، موتورسواری، اسکیت بازی، انجام ورزش های برخوردی و انجام هر نوع کاری که امکان افتادن و برخورد ضربه به سر شما وجود دارد، حتما کلاه ایمنی روی سرتان قرار دهید

3- کاهش دادن دمای بدن: کم کردن دمای بدن و مغز باعث بهبود ورم مغزی می شود. البته این روش برای درمان ورم مغزی خیلی استفاده نمی شود، زیرا انجام صحیح آن سخت است.

4- داروها: در برخی موارد، پزشک برای بهبود ورم مغزی دارو تجویز می کند. به علل دیگری هم ممکن است پزشک دارو بدهد، مثلا برای کاهش واکنش بدن به ورم و یا برای حل کردن لخته کردن خون که باعث ورم می شوند. داروهایی که پزشک تجویز می کند، بستگی به علل و علائم ورم مغزی دارد.

5- ونتری کلوستومی یا سوندگذاری داخل بطن مغزی: در این روش، پزشک جراح یک سوراخ کوچک در جمجمه ایجاد می کند و یک لوله باریک پلاستیکی را از طریق این سوراخ به داخل سر می فرستد. سپس برای کاهش فشار داخل سر، توسط این لوله  به بیرون کشیده می شود.

6- عمل جراحی که برای کارهای زیر انجام می شود:

- برداشتن قسمتی از جمجمه

- برداشتن یا ترمیم عامل ایجادکننده ورم، مثل ترمیم سرخرگ یا سیاهرگ آسیب‌دیده

اثرات طولانی مدت ورم مغزی

ورم مغزی ممکن است تا مدت ها روی بدن اثراتی داشته باشد. مشکلات ناشی از ورم مغزی به شدت و محل آسیب بستگی دارد. ورم مغزی روی موارد زیر اثر می گذارد:

- خوابیدن

- توانایی تفکر و توجه

- توانایی ارتباط برقرار کردن

- حرکت بدن

پزشک باید به بیمار کمک کند تا با این مشکلات کنار بیاید. برخی مشکلات ممکن است بعد از مدتی برطرف شوند و برخی دیگر ممکن است نیاز به درمان همیشگی داشته باشند.

چگونه از سر و مغزمان محافظت کنیم؟

برای محافظت از مغزتان نکات زیر را به خاطر بسپارید:

- موقع دوچرخه سواری، موتورسواری، اسکیت بازی، انجام ورزش های برخوردی و انجام هر نوع کاری که امکان افتادن و برخورد ضربه به سر شما وجود دارد، حتما کلاه ایمنی روی سرتان قرار دهید.

- هنگام سوار شدن به خودرو و یا رانندگی، حتما کمربند ایمنی خود را ببندید.

- اگر دچار فشار خون هستید، تمام کارهای لازم برای کنترل این بیماری ها را تحت نظر پزشک انجام دهید.

- از کشیدن سیگار خودداری کنید.

- هنگامی که به مناطق مرتفع مثل کوه ها می روید، برای اینکه بدنتان با ارتفاع بالا تطابق پیدا کند، کمی زمان لازم است

 

شنبه 15 آبان 1395  9:09 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها