0

بیماری آتاکسی چیست؟ علائم و درمان آتاکسی

 
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 158652
محل سکونت : ▂▃▄▅▆▇█Tabriz█▇▆▅▄▃▂

بیماری آتاکسی چیست؟ علائم و درمان آتاکسی

 

آتاکسی یک نشانگر عصبی است که اختلال در سیستم عصبی را نشان می‌دهد. زمانی که شخصی از آتاکسی رنج می‌برد، به عنوان عدم کنترل بر روی گروه خاصی از عضلات خود را نشان می‌دهد. این عدم کنترل بیشتر در راه رفتن این افراد بروز می‌کند. بنابراین، شناسایی نشانه‌ها و درک درمان‌‌های احتمالی برای بهبود کیفیت زندگی این افراد بسیار مهم است.


آتاکسی:
آتاکسی ظهور یک اختلال در سیستم عصبی است که معمولا بر روی مخچه تاثیر می‌گذارد. در حقیقت، سه تقسیم بندی مجزا برای این بیماری وجود دارد: مخچه، حسی و دهلیزی. انواع مختلفی از عدم تعادل در این طبقه بندی‌ها وجود دارد. فرم خفیف آن (dystaxia) و افرادی که یک طرف بدن آن‌ها تحت تاثیر قرار می‌گیرد(hemiataxia) تا نوع شدید و ناتوان کننده این اختلال وجود دارد. افرادی که از نوع شدید آن رنج می‌برند ممکن است به جراحی نیاز داشته باشند.

 

آتاکسی توسط موارد مختلفی ایجاد می‌شود. این موارد شامل تروما، آسیب به سیستم عصبی مرکزی( تصادف یا سکته)، کمبود ویتامین، کم کاری تیروئید ، بیماری سلیاک ، لوپوس ، ژنتیک، عوامل زیست محیطی و تخریب سیستم عصبی است. تشخیص علت زمینه‌ای می‌تواند به پزشک در درمان هر مورد کمک کند زیرا در بیشتر شرایط ، کیفیت زندگی افراد را می‌توان بدون جراحی‌های سخت بهبود بخشید.


نشانه‌ها و علائم آتاکسی:
بسته به اینکه از کدام طبقه بندی آتاکسی رنج می‌برید، نشانه‌ها و علائم موجود ممکن است نتیجه خونریزی یا التهاب مخچه باشد. این شرایط منجر به حرکات ناپایدار چشم،وضعیت بدن و کنترل اندام‌ها می‌شود. این وضعیت همچنین ممکن است توانایی و قابلیت‌های حسی شما را تحت تاثیر قرار دهد و درک موقعیت یا زوایه مفاصل را برایتان دشوار سازد. در نهایت نوع دهلیزی این بیماری می‌تواند به سرگیجه شدید، از دست دادن تعادل، تهوع یا استفراغ منجر شود.

 

نشانه اصلی آتاکسی شامل حرکات ناپایدار بازوها، پاها و سایر مفاصل است و همین امر پیاده روی را برای افراد دشوار می‌سازد. برخی از علائم آتاکسی مخچه شامل لکنت زبان، مشکل در نوشتن،لرزش بدن و عدم توانایی در تشخیص مسافت یا حرکات است. بیشتر نشانه‌های خاص توسط یک پزشک آموزش دیده قابل تشخیص است. بعد از تشخیص می‌توان رویکردهای درمانی موثر را اتخاذ کرد.

جمعه 7 آبان 1395  4:10 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها