وبسایت سوران: در این مطلب طرز تهیه کیک اسفنجی را به شما آموزش می دهیم که نیازی به بیکینگ پودر و روغن ندارد. همچنین میزان مواد اولیه برای قالب ها با انداره مختلف را نیز ذکر کرده ایم.
مواد لازم:
-
- شکر 120 گرم(1/2 پیمانه+1 و1/2 ق غ)
- لیمو (پوست لیمو ، رنده شده یا وانیل نصف مقدار ذکر شده/ اختیاری) 1 ق چ
- تخم مرغ (خیلی بزرگ/ هم دمای محیط) 4 عدد
- آرد (الک شده) 120 گرم(1 پیمانه + 1 ق غ)
- نمک (به آرد اضافه کنید) کمی(1 پنس)
مواد لازم برای قالب 12 cm:
- تخم مرغ 2 عدد
- رنده پوست لیمو (یا وانیل) کمی
- آرد 60 گرم
- شکر 60 گرم
- نمک کمی
مواد لازم برای قالب 15cm:
- نمک کمی
- شکر 90 گرم
- تخم مرغ 3 عدد
- رنده پوست لیمو (وانیل) کمی
- آرد 90 گرم
مواد لازم برای قالب 22cm:
- نمک کمی
- تخم مرغ 5 عدد
- شکر 150 گرم
- آرد 150 گرم
- رنده پوست لیمو (وانیل) کمی
مواد لازم برای قالب 24 cm:
- شکر 180 گرم
- رنده پوست لیمو (وانیل) کمی
- نمک کمی
- آرد 180 گرم
- تخم مرغ 6 عدد
همچنین میتوانید با انواع کرم / خامه / فوندانت و.... تزیین کنید
طرز تهیه:
1- تخم مرغ ها را از یخچال خارج کرده تا هم دمای محیط شوند. (یا برای چند دقیقه در ظرف آب جوش قرار دهید)
2- فر را بادمای 170 درجه سانتیگراد روشن کرده تا گرم شود.
3- قالب را بوسیله روغن یا کره چرب و آردپاشی میکنیم.
مواد ذکر شده در قسمت مواد اصلی برای قالب سایز 18 تا 20 می باشد / برای سایر سایز ها بطور جداگانه مواد لازم ذکر شده.
4 - تخم مرغ ها/ شکر / رنده پوست لیمو (یا وانیل ) را در ظرف مورد نظر ریخته.
5- به مدت 15 دقیقه با سرعت متوسط به بالا با همزن میزنیم تا کرمی شکل شود .
6 - سپس آرد الک شده را اضافه نموده و با قاشق چوبی در یک جهت آرام فولد میکنیم.
نکته: فولد کردن: (مواد را با لیسک از زیر به رو آورید) پف این کیک به تخم مرغ هست پس مواظب باشید در این مرحله پف کیکتون نخوابه.
7 - مواد را در قالب ریخته . نیازی به صاف کردن سطح کیک و تکان دادن قالب نیست.
8- به مدت 40 دقیقه(یا تا زمانی که تست خلال دندادن تمیز باشد) در فر قرار می دهیم.
نکته: در فر تا 20 دقیقه اول باز نشود.
نکات:
1 - استفاده از تخم مرغ فوق العاده بزرگ (هر تخم مرغ باید در حدود 70 ) اگر بیش از حد سرد هستند، آنها را در یک کاسه آب گرم چند دقیقه قرار دهید.
2 - ترکیب تخم مرغ شکر و.. در ابتدای دستور حتما باید 15 دقیقه باشد.
3- آرد را از قبل الک نکنید در همان لحظه اضافه شدن داخل ظرف الک کنید.
4- بعداز اضافه شدن آرد خیلی آرام باید با قاشق چوبی هم بزنید(فولد کنید).
5- بعد از اتمام زمان پخت در فر را را بطور نیمه باز قرار دهید و اجازه بدین 10 دقیقه کیک داخل فر باشد سپس خارج کنید