0

آيا ميتوان از ميوه خشک لذت نبرد؟

 
fatemehza
fatemehza
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1393 
تعداد پست ها : 3415
محل سکونت : اصفهان

آيا ميتوان از ميوه خشک لذت نبرد؟



آيا ميتوان از ميوه خشک لذت نبرد؟

 
 

 میوه خشک,ميوه هاى خشک,نگهداری میوه خشک

 نگهداری میوه خشک ساده تر و احتمال خرابی شان کمتر است


از خوردن خشکبار و میوه خشک لذت ببرید
حمل و نگهدارى خشکبار و ميوه خشک، ساده تر و احتمال خرابى شان نيز كمتر است. به ويژه در تعطيلاتى مانند عيد نوروز، همراه داشتن ميوه هاى خشک در مسافرت و همچنين وجود اين مواد غذايى در منزل، نسبت به نداشتن ميوه خشک، تغذيه اى مناسب ترى را براى افراد ممكن مى سازد. انواع ميوه در فصول خاصى وجود دارند، در حالى كه در تمام ايام سال مى توان از مصرف ميوه خشک لذت برد.

 

نگهداری میوه خشک,خشک كردن ميوه,ميوه خشک

 تمام تغييرات در ميوه هاى خشک فقط تخريبى نمی باشد


تفاوت تغذيه اى ميوه هاى تازه و ميوه خشک:
خشک كردن ميوه برخى آثار منفى را در مواد مغذى آنها به جاى مى گذارد كه مهم ترين آن، كاهش و يا حذف برخى ويتامين ها ( از جمله ويتامين C و اسيد فوليك) است.


با اين وجود تمام تغييرات در ميوه هاى خشک فقط تخريبى نبوده و گاهى از اوقات، اثرات ويژه اى براى حالت خشک برخى ميوه ها وجود دارد كه در تازه ى آنها اين اثرات كمتر است. به عنوان مثال، آلوى خشک اثر ملينى بيشترى نسبت به آلوى تازه دارد. مشابه همين اثر را در انجير خشک و توت خشک نيز مى توان مثال زد.


برخى از ميوه هاى خشک تا چهار برابر انواع تازه ى خودشان آنتى اكسيدان دارند. ميوه هاى خشک به دليل داشتن فيبر، آهن، سلنيوم و پتاسيم بالا انتخاب خوبى براى افراد دچار كمبود اين مواد هستند. با اين وجود از آنجا كه فرايند خشک كردن موجب از دست رفتن مقادير قابل توجهى مواد مغذى ديگر و افزايش درصد انرژى و قند در ميوه ها مى شود.

 

میوه خشک,ميوه هاى خشک,مصرف میوه خشک

 روش خانگی خشک کردن میوه موجب ضايع شدن شديد ويتامين Cمیشود


خشک كردن میوه چه تأثيرى بر ارزش غذايى ميوه ها دارد؟
روش هاى خشک كردن میوه، اثرات كم و بيش متفاوتى بر روى مقدار مواد مغذى ميوه خشک شده دارد. روش خانگی خشک کردن میوه يعنى پهن كردن ميوه ها در جلوى آفتاب موجب ضايع شدن شديد ويتامين C و برخى ديگر از مواد مغذى مى شود. 


در برخى موارد به منظور تسهيل فرآيند خشک كردن و كشتن ميكروب هاى بيمارى زا، ابتدا مدت كمى ميوه ها را مى جوشانند يا بخار مى دهند. اين كار باعث حفظ ويتامين B1 و پيش ساز ويتامين A در ميوه ها مى شود، اما مقدار ويتامين C را بيشتر كاهش مى دهد. خشک كردن میوه با دماى بالا نيز موجب كاهش كيفيت پروتئين ميوه ها توسط بدن مى شود.

 



چهارشنبه 28 مهر 1395  11:53 PM
تشکرات از این پست
nargesza
fatemehza
fatemehza
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1393 
تعداد پست ها : 3415
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:آيا ميتوان از ميوه خشک لذت نبرد؟

 

ميوه خشک شده خوب يا بد؟

 
 

ميوه خشک شده,ميوه خشک شده در ايران,خواص میوه خشک شده

ايران دومين توليد كننده ميوه خشک شده در جهان است

 

خواص میوه خشک شده

ايران بعد از تركيه دومين توليد كننده و صادر كننده ميوه خشک شده در جهان است. ميوه خشک شده مى تواند يك ميان وعده مفيد باشد. كشمش رايج ترين نوع میوه خشک شده است.

ميوه هاى خشک تقريبا تمام محتواى آب آن از طريق روش خشک كردن میوه حذف شده است. ميوه در طى اين فرايند منقبض، كوچك و پرانرژى مى شود.
 

توليد ميوه خشک شده,صادرات میوه خشک شده,ميوه هاى خشک

ميوه خشک شده را مى توان براى مدت بسيار طولانى تر از ميوه هاى تازه نگهدارى كرد


كشمش رايج ترين نوع میوه خشک شده است و پس از آن خرما، آلو، انجير و زردآلو هستند. ديگر انواع ميوه هاى خشك نيز در دسترس هستند گاهى اوقات شيرين و به شكل قند پوشيده شده مى باشد. اين ميوه ها عبارت اند از انبه، آناناس، زغال اخته، موز و سيب مى باشد.


ميوه خشک شده را مى توان براى مدت بسيار طولانى تر از ميوه هاى تازه نگهدارى كرد و به ويژه در سفرهاى طولانى كه يخچال در دسترس نيست ميوه خشک شده مى تواند يك ميان وعده مفيد باشد.

ميوه خشک شده دارويى مفيد براى بدن:
o كشمش ممكن است خطر بيمارى را كاهش دهد. كشمش انگور خشك شده است. خوردن كشمش فشار خون را كاهش مى دهد، كنترل قند را بهبود مى بخشد، منجر به افزايش احساس سيرى مى شود و به كاهش خطر ابتلا به ديابت نوع٢ و بيمارى هاى قلبى كمك مى كند.


o آلو خشک شده مسهل طبيعى است، آلو ممكن است به جلوگيرى از بيمارى قلبى و سرطان كمك كند، آلو بسيار غنى است و سطح قند خون را سريع بالا نمى برد و همچنين مى تواند در مبارزه با پوكى استخوان كمك نمايد.


o خرما ممكن است در باردارى مفيد باشد و خوردن آن به طور منظم در طول چند هفته پايانى باردارى ممكن است سبب تسهيل اتساع دهانه رحم و همچنين نياز به كمك در زايمان را كاهش مى دهد. خرما نتايج اميدوار كننده اى در درمان نابارورى در مردان نشان داده است.

بايد به ميوه خشک شده شكر اضافه كرد؟
براى اينكه برخى از ميوه هاى خشک شده، شيرين و جذاب تر شوند انها را با شكر و يا شربت قبل از خشك شدن پوشش مى دهند. به ميوه هاى خشک كه شكر اضافه مى شود ميوه شيرين ناميده مى شود. قند اضافه شده، بارها و بارها نشان داده شده است كه اثرات مضر بر سلامت دارد زيرا سبب افزايش خطر ابتلا به چاقى، بيمارى هاى قلبى و حتى سرطان مى شود.

 

روش خشک كردن میوه,نگهداری ميوه خشک شده,ميوه خشک شده

 توليد ميوه خشک شده در ايران بيش از نياز داخل به قصد صادرات است


ميوه هاى خشک شده، حلقه گم شده در صادرات:
ايران بعد از تركيه دومين توليد كننده و صادر كننده ميوه خشک شده در جهان است. نياز برخى كشورها به ميوه هاى خشک دليل شرايط اقليمى آنهاست كه مانع توليد ميوه در كشورشان مى شود.


توليد ميوه خشک شده در ايران بيش از نياز داخل به قصد صادرات است و به همين منظور با كشاورزى مكانيزه مى توان هم ظرفيت توليد را بالا برد و هم كيفيت محصولات را ارتقا داد. دولت به تنهايى از عهده صادرات میوه خشک شده بر نمى آيد بلكه حضور بخش خصوصى در توليد و بسته بندى محصولات میوه خشک شده در كشور مى تواند سبب پيروزى ايران از ديگر رقبا در بازار شود.

 

ميوه خشک شده,خواص میوه خشک شده,ميوه هاى خشک

 میوه خشک شده يك خوردنى باستانى است


دست به كار شويد و آجيل بخوريد!
در شوش و گيلان و لرستان ما آثار و علائمى از دسترسى انسان هاى ٦ هزار سال پيش به خشكبار ديده ايم، انسان هاى قديم براى تداوم تغذيه و سير كردن شكم در فصول مختلف سال تأمين مى كردند. مى توان گفت نه تنها در ٦ هزار سال پيش بلكه در ٦ ميليون سال پيش هم بشر به طرق مختلف غذا را نگه دارى مى كرد.


در فصل زمستان و يخ بستن زمين، نه درختى سبز بود و نه ميوه اى در كار، امكان تازه خورى وجود نداشت و يخچال فريزر هم نبود كه بشود تازه ها را فريز كرد و در زمستان هم تازه خورى داشت، اما در حفريات به طور تقريبى همه باستان شناسان به مستنداتى از میوه خشک شده برخوردند كه انسان از آن بهره مى برد.

 آجيل و میوه خشک شده داراى خواص ضد سرطانى:
آجيل و مغزها مانند فندق، گردو و پسته نقش مهمى در تأمين سلامتى بدن ايفا مى كنند. اين قبيل مواد خوراكى فاقد ارزش غذايى هستند، بايد گفت كه اين مواد غذايى منابع سرشارى از پروتين، مواد معدنى و ويتامين هاى آنتى اكسيدانى است.


 مغزها يكى از مهمترين منابع غنى سلنيوم هستند كه اين ريز مغزى براى تأمين سلامت سيستم ايمنى بدن ضرورى است، هم چنين داراى برخى خواص ضد سرطانى است و ميزان ابتلا به سرطان هاى پروستات، ريه و روده را در حدود ٥٠ در صد كاهش مى دهد. هم چنين از پيشرفت سرطان سينه در زنان و بروز مشكلات پروستات در مردان جلوگيرى مى كند.

 



 

چهارشنبه 28 مهر 1395  11:55 PM
تشکرات از این پست
nargesza
دسترسی سریع به انجمن ها