وبسایت شور و شیرین: نان پیروک یک نوع نان خوشمزه است که هم برای صبحانه می توانید استفاده کنید و هم برای عصرانه.
مواد مورد نیاز:
- پودر مایهخمیر 1 قاشق سوپخوری
- شكر یكسوم پیمانه
- شیر ولرم 125 میلیلیتر (یكدوم پیمانه)
- آرد نان 350 گرم
- كره 50 گرم
- تخممرغ 2 عدد
- نمك یكچهارم قاشق چایخوری
- زرده تخممرغ 1 عدد
مواد لازم میانی:
- كره 50 گرم
- بیسكویت 100 گرم
- دارچین یكدوم قاشق چایخوری
- آب پرتقال 2 قاشق سوپخوری
- شكر 100 گرم
- گردوی خردكرده 200 گرم
- زرده تخم مرغ 1 عدد
طرز تهیه:
1. مایهخمیر و یك قاشق سوپخوری از شكر و شیر را در كاسهای بریزید و مخلوط كنید، روی آن را بپوشانید و در جای گرمی قرار دهید تا مایهخمیر فعال شود. آنگاه آرد و نمك را در كاسه دیگری بریزید و باقیمانده شكر را به آن بیفزائید و مخلوط سازید. سپس كره نرمشده، تخممرغها، نمك و مایهخمیر عملآمده را نیز اضافه كنید و مواد را كاملاً با هم مخلوط كنید تا خمیری به دست آید.
2. حالا خمیر را روی سطح آردپاشیده، خوب ورز دهید تا كاملاً صاف و یكدست شود. بعد آن را در كاسه چربكردهای بگذارید، رویش را بپوشانید و در جای گرمی نگه دارید تا حجم خمیر دو برابر شود. اكنون خمیر را دو قسمت كنید و یك قسمت را به شكل مستطیل، تقریباً به اندازه 30×40 سانتیمتر باز كنید و در سینی چربكرده قرار دهید و اطراف خمیر را مرتب كنید.
3. اكنون با مواد میانی روی خمیر را بپوشانید و قسمت دوم خمیر را به شكل نوارهای 2 سانتیمتر ببرید و به شكل ضربدر روی مواد قرار دهید. بهتر است لبههای خمیر زیری را با آب مرطوب كنید تا دو خمیر به هم بچسبند. اینك روی خمیر را بپوشانید و صبر كنید تا دوباره خمیر حجیم شود.
4. سپس روی خمیر را با زرده تخم مرغ مرطوب سازید و در فر (تاون) گرمشده با دمای 180 درجه سانتیگراد، به مدت تقریبی 30 دقیقه قرار دهید تا نان، بپزد و طلائیرنگ شود.
روش تهیه مواد میانی:
بیسكویت ساده را آسیاب كنید و با كره آبكرده خنكشده، دارچین، شكر، آبپرتقال، زرده تخم مرغ و گردوی بوداده مخلوط كنید.