کیک_یزدی
طرز تهيه
مواد لازم برای ۱ کیلو کیک:
آرد سفید ١ و ١/٢ پيمانه (٢٠٠ گرم )
تخم مرغ ٢ عدد درشت يا سه عدد متوسط
شکر ٢/٣پيمانه (١٥٠گرم )
ماست ١/٢پيمانه (١٢٥ميلى ليتر )
روغن مایع ١/٢ پيمانه (معادل ١٢٥ميلى ليتر)
بیکینگ پودر ۱ قاشق غذاخوری
پودر هل ۱ قاشق چایخوری
طرز تهیه:فر رو با حرارت ۲۵۰ درجه سانتیگراد بذارید گرم بشه. برای پف کردن کیک یزدی لازمه که فر کاااملا گرم باشه. من فر رو روی درجه آخر گرم کردم. فقط مراقب باشید که موقع گذاشتن قالب در فر، دما رو به ۱۸۰ برسونید.
در ظرفی بیکینگ پودر، آرد و هل رو مخلوط کنید و حداقل سه بار الک کنید.
شکر، تخم مرغ ها، ماست و روغن رو در ظرف دیگه ای بریزید.
با همزن خوب بزنید تا کاملا مخلوط بشن. ۵-۶ دقیقه خوب بزنید.
آرد رو در سه مرحله به مایه تخم مرغی اضافه کنید و هم بزنید. لازم نیست زیاد هم زده بشه فقط در حدیکه آرد مخلوط بشه.
من هر بار با پره ی همزن در حالیکه همزن خاموشه میزنم تا فقط آرد با مواد قاطی بشه. در آخر به مدت حدود ۲۰-۳۰ ثانیه با همزن میزنم تا یکدست بشه.
مایه کیکی که به دست میاد غلیظ و سفته.در قالب کیک یزدی یا مافین کپسول های کاغذی قرار میدیم.قالب رو تا ۲/۳ ظرفیتش از مایه کیک پر میکنیم.
اگه دوست دارید روی کیکتون ترک بخوره ، یه چاقو رو در روغن مایع بزنید و روی مایه کیک توی قالب ها مثل علامت بعلاوه فرو کنید. توجه کنید که هر بار قاشق رو روغنی کنید.
روی کیکها در صورت تمایل کنجد بپاشید.
دمای فر رو روی ۱۸۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید و قالب رو تو فر بگذارید.
مدت زمان پخت کیک ۳۰ دقیقه است ولی حتما قبلش چک کنید ببینید اگه روی کیک ها طلایی شده درش بیارید. چون فر از قبل با دمای بیشتر گرم بوده ممکنه زودتر از این زمان پخته بشه. برای من از ۳۰ دقیقه کمتر زمان برد.