0

طلاق چگونه سلامت انسان را تحت تاثیر قرار می دهد؟

 
zahra_53
zahra_53
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 28735
محل سکونت : اصفهان

طلاق چگونه سلامت انسان را تحت تاثیر قرار می دهد؟

 
طلاق می تواند فرآیندی سخت و تلخ باشد که سلامت و بهزیستی روانی و جسمانی فرد را حتی زمانی که این تصمیم بهترین گزینه برای دو طرف محسوب می شود، تحت تاثیر قرار دهد.

یکی از موضوعات داغ این روزها که رسانه های مختلف در سراسر جهان آن را پوشش داده اند، طلاق آنجلینا جولی و برد پیت دو ستاره مطرح هالیوود است. آنجلینا جولی تصمیم خود برای پایان دادن به رابطه ای 12 ساله را حفظ سلامت خانواده و فرزندان خود اعلام کرده است. اگرچه اطلاع چندانی از جزئیات اتخاذ این تصمیم نداریم اما طلاق می تواند فرآیندی سخت و تلخ باشد که سلامت و بهزیستی روانی و جسمانی فرد را حتی زمانی که این تصمیم بهترین گزینه برای دو طرف محسوب می شود، تحت تاثیر قرار دهد.

طلاق چگونه سلامت انسان را تحت تاثیر قرار می دهد

به گزارش گروه سلامت عصر ایران به نقل از "هلث"، احساسات منفی که همراه با طلاق شکل می گیرند مانند غم، اضطراب، نگرانی، و ضعف و ناتوانی بیش از اندازه یک نوع استرس و تنش برای بدن انسان محسوب می شوند. به گفته دکتر الیزابت لومباردو، روانشناس و درمانگر جسمانی، رویدادهایی که به فروپاشی یک زندگی و طلاق منجر می شوند می توانند در طولانی مدت ادامه داشته و استرس مزمن که تک تک اندام های و دستگاه های بدن را تحت تاثیر قرار می دهد، ایجاد شود.

طلاق می تواند عوارض جدی برای قلب فرد به همراه داشته باشد که چندان نیز جای شگفتی ندارد. مطالعه ای که در سال 2015 در نشریه «گردش خون: کیفیت و نتایج قلب و عروق» منتشر شد، نشان داد، بانوانی که از شوهر خود طلاق گرفته اند 24 درصد احتمال بیشتری دارد دچار حمله قلبی شوند. این احتمال برای بانوانی که در زندگی خود بیش از یک بار طلاق گرفتن را تجربه کرده بودند به 77 درصد می رسید.

مطالعه ای دیگر که توسط دانشکده بهداشت عمومی جانز هاپکینز بلومبرگ انجام شده بود نیز نشان داد، افرادی که طلاق را تجربه کرده اند به بیماری های مزمن بیشتری - مانند بیماری قلبی و دیابت - و مسائل مربوط به تحرک (مانند دشواری در بالا رفتن از پله ها) مبتلا می شوند.

طلاق می تواند سلامت روانی فرد را نیز تحت تاثیر قرار داده و به آن آسیب وارد کند. پژوهش های صورت گرفته در این زمینه نشان داده اند، درگیری های جاری با همسر سابق فشار قابل توجهی را بر سلامت روانی فرد وارد می کنند. همچنین، افرادی با سابقه افسردگی در صورت طلاق گرفتن احتمال بیشتری دارد بار دیگر عود افسردگی خود را تجربه کنند.

استرس ناشی از طلاق می تواند به دلایل مختلف ویران کننده باشد. این استرس فشار خون را افزایش می دهد و واکنش التهابی طبیعی سیستم ایمنی بدن را بیش از اندازه می سازد. این التهاب اضافی می تواند به هر چیزی از یک سرماخوردگی تا اختلالات خود ایمنی منجر شود. افزون بر این، احساس آشفتگی و فرسودگی شرایط را برای حفظ عادات سالم در فرد دشوار می سازد.

 

هنگامی که دچار استرس هستید تمایل چندانی به مصرف مواد غذایی سالم مانند یک سالاد کاهوی تازه ندارید. در مقابل، احتمال پناه آوردن به مواد مخدر یا نوشیدنی های الکلی افزایش می یابد. استرس می تواند چرخه خواب انسان را با اختلال مواجه سازد و فرد ممکن است افزایش یا کاهش وزن را تجربه کند. همچنین، این احتمال وجود دارد نشانه های مختلف که شاید حکایت از یک بیماری جدی داشته باشند را نادیده بگیرید و از ملاقات با پزشک دوری کنید.

اما به گفته دکتر لومباردیو، افرادی که طلاق را تجربه می کنند می توانند کارهایی را انجام دهند تا پس از این رویداد تلخ و دردناک همچنان شرایط خوب و سالم خود را حفظ کنند. عامل کلیدی در این زمینه اختصاص زمان برای مراقبت از خود است. هنگامی که سطح استرس شما از 10 نمره 7 یا بیشتر است به شیوه ای معقول تفکر و عمل نمی کنید. در نتیجه، باید حفظ استرس در سطح نمره 6 یا کمتر را هدف قرار دهید که شما را قادر می سازد تعامل بهتری با شرایط موجود داشته و بهترین تصمیمات را برای زندگی پیش روی خود اتخاذ کنید.

پس از تجربه طلاق، شما باید به روشی سودمند و سالم خود را از منطقه قرمز خارج کنید. به دیدار دوستان خود بروید و با آنها فعالیت های مختلف مانند پیاده روی یا خواندن آهنگ مورد علاقه‌تان را انجام دهید و یا می توانید در کلاس های ورزشی و مدیتیشن ثبت نام کنید. مهم نیست شرایط تا چه اندازه تلخ و دیوانه کننده است، شما باید به بدن خود اجازه دهید تا از حالت فشردگی خارج شده و به وضعیت عادی باز گردد. هنگامی که به صورت دوره ای برای تسکین برخی از عوامل استرس زا تلاش می کنید، امکان حرکت رو به جلو و بهبود سلامت روانی و جسمانی نیز برای شما فراهم می شود.

 

   http://bayanbox.ir/view/4901804249511124488/talar-koodak.gif

 

 

اصفهان نگین فیروزه ای جهان

چهارشنبه 7 مهر 1395  11:54 AM
تشکرات از این پست
borkhar
دسترسی سریع به انجمن ها