0

ده فیلم برتر جشنواره تورنتو ، از "لا لا لند" تا "اسنودن"

 
khodaeem1
khodaeem1
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 89277
محل سکونت : خراسان رضوی

ده فیلم برتر جشنواره تورنتو ، از "لا لا لند" تا "اسنودن"

 

 

کافه سینما/ در آخرین گزارش درباره این جشنواره، گزارشی می‌خوانید از انتخاب‌های دو منتقد مجله ورایتی اوئن گلایبرمن و پیتر دبروگ که در مقاله ای ده فیلم برتر جشنواره تورنتو را انتخاب کرده‌اند.

جشنواره فیلم تورنتو به روزهای پایانی خود نزدیک می شود. امسال در این جشنواره 296 فیلم بلند در بخش های مختلف به نمایش عمومی درآمد. موزیکال جادویی "لا لا لند" ساخته دیمین شیزل تا درام جدی "مهتاب" ساخته بری جنکیز از فیلم‌هایی هستند که گلایبرمن و دبروگ برگزیده‌اند. فهرست براساس حروف الفبای انگلیسی مرتب شده است. و سرویس سینمای جهان کافه سینما، به بعضی از این عناوین پیشتر پرداخته است.


1-آماندا ناکس (Amanda Knox)
اوئن گلایبرمن: «مستندهای خوب فراوانی در تورنتو وجود داشت اما این یکی از قدرت افشاگری بهره می برد. آماندا ناکس درباره پرونده بدنام دانشجوی 20 ساله اهل سیاتل است که در سال 2007 متهم و سپس تفهیم اتهام به قتل یکی از هم اتاقی های خود در دهکده ای در ایتالیا شد.مستند از دقیقه اول آنقدر شیطانی بود که اسم آماندا ناکس به سمبول اسطوره پر ابهام گناه تبدیل شد. فیلمسازان همکار راد بلکهرست و برایان مک گین مسلما هرچه درباره اماندا ناکس براساس تصویر پرحرارت او از روزنامه های شایعه ساز خیابان فلینت می دانیم؛ برای ما به نمایش می گذارند(...) و تعصبات وکیل شاکی را چاشنی ماجرا می کنند تا یک درام روانشناسانه‌ی روان ایتالیاییِ کاتولیک از گناه و جنون بسازند. کاری هم به یافتن حقیقت ندارند.


2-ورود (Arrival) ساخته دنی ویلنوو
پیشتر درباره این فیلم که در جشنواره ونیز نیز نمایش داشت در کافه سینما خوانده اید.


3-بری (Barry)
اوئن گلایبرمن: «پس از فیلم Southside with You شما فکر می کنید که دنیا شاید نیازی به یک درام دیگر درباره باراک اوبامای جوان نداشته باشد. اما این فیلم تاثیرگذاری و جذابیت خودش را دارد. داستان در سال 1981 اتفاق می افتد. زمانی که اوباما هنوز باراک نبود! او فقط بری (با نقش آفرینی خیره کننده ی دِوون ترل) جوانی بلند قامت و خوش برخورد؛ دانشجوی 20 ساله کالج و (نه دکترا) بود که از دانشگاه کلمبیا به دانشگاه نیویورک منتقل شده است. مواد مخدر می کشد، دوست دختری (آنیا تیلور-جوی) دارد و مدام میان دانشجویان سیاه پوست و سفید پوست در رفت و آمد است در حالی که تلاش می کند تضادهای هویتی خود را درهم ادغام کند. به نظرمی رسد به طرز عجیب و غریبی حیاتی است که شخصیت اوباما را پیش از آنکه کامل شکل بگیرد ببینید. تلاش‌های او برای پیدا کردن تکه گمشده خود-حفره خالی روح او بخاطر پدرش- برای هر کسی که نیاز دارد از گذشته خود خلاص بشود؛ آهنگ آشنایی دارد.»


3-جکی(Jackie)
پیشتر به این فیلم که ساخته پابلو لارین است و به زندگی ژاکلین کندی می پردازد در سرویس سینمای جهان کافه سینما پرداخته ایم.


4-لیدی مکبث(Lady Macbeth)
پیتر دبروگ: لیدی مکبث براساس نمایشنامه شکسپیر نیست، بلکه براساس رمان روسی «لیدی مکبث از ناحیه متسنسک»است. این جواهر تلخ درباره عروسی است که دستش به خون آلوده است. فیلم تلاش می کند یک زندان زناشویی را دوباره خلق کند. زندانی که زنان طی قرن ها خود را در آن گرفتار دیده اند. لیدی مکبث از نقش آفرینی قدرتمند بازیگر تازه کار فلورنس پوگ با چهره ای فرمانبردار و غلط انداز سود می برد... کارگردان ویلیام اولدروید ملایمتی تحسین برانگیز به این داستان می دهد. به هر حال فیلمنامه آلیس بیرچ، مایل است نه تنها درباره نابرابری جنسیتی باشد بلکه درباره قدرت ناعادلانه میان لیدی کاترین و مستخدمان چندنژادی او نیز هست.


5-لا لا لند(La La Land)
پیشتر به این فیلم موزیکال ساخته دیمین شیزل در کافه سینما پرداخته ایم که بازیگر نقش اول آن اما استون از جشنواره ونیز برنده جایزه بهترین بازیگر زن شد و براساس واکنش ها یکی از مدعیان اصلی جوایز امسال است.


7- مهتاب (Moonlight)
مهتاب ساخته بری جنکینز یک فیلم مستقل و جمع و جور است که ابتدا در جشنواره تلوراید و سپس تورنتو به نمایش درآمد و بسیار سروصدا کرد. پیشتر به این فیلم پرداخته ایم.


8-حیوانات شبگرد(Nocturnal Animals)
دومین فیلم طراح مشهور تام فورد، حیوانات شبگرد با بازی جیک جیلنهال و ایمی آدامز هفته پیش جایزه ویژه هیات داوران ونیز را گرفت و در جشنواره تورنتو به نمایش درآمد. درباره این فیلم نیز می توانید به دیگر پست های کافه سینما رجوع کنید.


9-نورمن: ظهور متوسط و سقوط تراژیک یک کارچاق کن نیویورکی(Norman: The Moderate Rise and Tragic Fall of a New York Fixer)
پیتر دبورگ :«کارچاق کن دقیقا چیست؟ من با دقت در مطالعه شخصیتی جذاب ِ جوزف سدار انتظار یک شخصیت جزیی تر ،تصویری چرک از یک صاحب بنگاه شرط بندی یا کلاهبرداری خرده پا داشتم. به هر حال نورمن اوپنهایمر(ریچارد گر در بهترین نقش آفرینی دوران کاری ) یک جورکلاهبردار است که از نظرمان بی آزاراست:از آن دست آدم هایی که به وعده و وعیدهای خود پایبند نیستند. بنابراین شگفت زدگی من را تصور کنید وقتی کشف کردم سدار(فیلم نامزد اسکار او footnote نوید می داد که او تمایل به بازی با فکر تماشاگران دارد)شخصیتی را می پروراند که جزیی ترین حرکت تبهکارانه اش تهدید به ساقط کردن دولت های جهان باشد...»


10-اسنودن(snowden)
اسنودن ساخته الیور استون به زندگی ادوارد اسنودن می پردازد.

 

گفتم که خدا مرا مرادی بفرست ، طوفان زده ام راه نجاتی بفرست ، فرمود که با زمزمه ی یا مهدی ، نذر گل نرگس صلواتی بفرست

جمعه 2 مهر 1395  11:06 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها