ششمین روز از دهه امامت و ولایت با نام «ولایت، امامت و عدالت» نامگذاری شده است. به همین مناسبت حجت الاسلام محمدرضا کلباسی، رییس مرکز تخصصی مهدویت در گفت وگو با خبرنگار مهدویت خبرگزاری شبستان در تبیین مفهوم عدالت در دولت کریمه مهدوی تصریح کرد: یقینا مهمترین شعار و نماد حکومت مهدوی و ظهور امام عصر علیه السلام بحث عدالت است. یعنی تجلی تمام آن بشارت ها و کلماتی که از انبیاء، اولیای الهی و بخصوص پیامیر اسلام صل الله علیه و آله نقل شده که «یملاء الله به الارض قسطا وعدلا» صحبت از قسط و عدل است.
وی افزود: طبیعتا این موضوع از اساسی ترین اهداف جوامع انسانی و انقلاب ها است. اگر در فراز و نشیب تاریخ جستجو کنیم می بینیم که عمده انتظارات مردم که ریشه دگرگونی ها و انقلاب ها بوده، مسئله «عدالت» است.
رییس مرکز تخصصی مهدویت تاکید کرد: این موضوع جایگاه بسیار ویژه ای هم در تعالیم و معارف الهی و هم در مباحث مهدوی دارد و حتی قرآن کریم آن را به عنوان هدف برای ارسال رسولان الهی یاد می کند، آنجا که می فرماید «لَقَد اَرسَلنا رُسُلَنا بِالْبَيناتِ وَ اَنْزَلْنا مَعَهُمُ الْكِتابَ وَالْميزانَ لِيقُومَ النّاسُ بِالْقِسْطِ» یعنی موضوع عدالت، قوام جامعه بر مبنای قسط است و برپایی جامعه ای با معیارهای عدل، قطعا در عصر حضرت مهدی (عج) به شکل کامل تحقق پیدا می کند.
حجت الاسلام کلباسی دربخش دیگری از سخنان خود گفت: موضوعی که گاه مورد غفلت واقع می شود این است که برخی عدالت را تنها در «عدالت توزیعی» خلاصه می کنند. یعنی تصور می کنند عدالت فقط در بخش اقتصادی و در توزیع امکانات اقتصادی است و حال آن که عدالت پهنه گسترده ای دارد. به عنوان مثال عدالت در فکر یا (عدالت فکری)، یعنی انسان در فکر و اندیشه خود نیز عادل باشد. عدالت شخصیتی، عدالت اجتماعی، عدالت اقتصادی و ... .
وی ادامه داد: عدالت همه عرصه و همه زمینه ها را شامل می شود، به عبارت دیگر بدون تحقق عدالت در عرصه های فکری و عملی، عدالت اقتصادی نیز محقق نمی شود؛ یعنی عدالت یک مجموعه به هم پیوسته ای است که این مجموعه به هم پیوسته با وجود این پیوستگی و اینکه در همه اجزاء، این عدالت جریان پیدا کند، قابل تحقق نیست و تبدیل به «عدالت بخشی» می شود و «عدالت بخشی» یا بی عدالتی های بخش های دیگر به زودی آن عدالت اقتصادی را نیز در هم خواهد پیچید و اجازه استقرار به آن نخواهد داد.
این کارشناس مهدوی تاکید کرد: شما فرض کنید در جامعه ای تنها عدالت اقتصادی برقرار باشد آیا این عدالت اقتصادی می تواند بدون این که عدالت فکری، عدالت اجتماعی، عدالت سیاسی و عدالت فرهنگی در بخش های دیگر برقرار باشد، ادامه پیدا کند؟ مسلما نمی تواند.
رییس مرکز تخصصی مهدویت ابراز کرد: بنابراین، عدالتی که از آن صحبت می کنیم عدالت همه جانبه ای است که در پرتو آن تمامی آن اهداف نیز محقق می شود و بدون تحقق آن، سایر اهداف نیز امکان تحقق ندارد. کما اینکه در طول زمان انقلاب های فراوانی با شعار عدالت سر گرفته و شاید موفقیت های نسبی ای هم داشته اند اما می بینیم که باز بی عدالتی، جانشین آن شده و دوباره همان معیارهای ظالمانه اعمال می شود و بازگشت به عقب رخ می دهد و آن آرمان ها و اهداف نیز مضمحل شده و از بین می رود.
حجت الاسلام کلباسی تاکید کرد: ولی آنچه در حکومت مهدوی به اسم عدالت مهدوی محقق خواهد شد یک عدالت پردامنه و همه جانبه است که یکی از عرصه های آن عدالت توزیعی و توزیع عادلانه ثروت و درآمد خواهد بود.