وبسایت شور و شیرین: نان بربری یکی از پرطرفدارترین نان ها در بین ایرانیان است و ترک و فارس و لُر و ... هم ندارد. در این مطلب طرز تهیه این نان را به شما آموزش داده ایم.
مواد لازم:
- آب ولرم 1 پیمانه
- شكر 1 قاشق سوپخوری
- مایهی خمیر 8 گرم
- آرد 500 گرم
- نمك 1 قاشق چایخوری
- بهبود دهنده یك دوم قاشق چایخوری
- روغن مایع 2 قاشق سوپخوری
- كنجد به میزان لازم
مواد لازم برای تهیهی رویه:
- آرد 1 قاشق سوپخوری
- آب 50 میلیلیتر
طرز تهیه:
1-آب، شكر و مایهخمیر را در ظرفی بریزید، روی آن را درپوش بگذارید و 5 دقیقه در جای نسبتاً گرم قرار دهید تا مایهخمیر فعال شود.
2-در یك ظرف دیگر، آرد، نمك، بهبوددهنده و روغن مایع را بریزید و مایهخمیر عملآمده را به آن بیفزائید تا خمیر نرمی به دست آید و به دست نچسبد.
3-حالا خمیر را به مدت 10 تا 15 دقیقه ورز دهید، در كاسهی چربكردهای بگذارید، روی خمیر را بپوشانید و به مدت 1 ساعت استراحت دهید تا حجم آن دو برابر شود.
4-حالا خمیر را در سطح آرد پاشیده بگذارید و آن را به شكل بیضی و به ضخامت نیم سانتیمتر باز كنید.
5-سپس روی سینی چربكرده بگذارید و با انگشت، روی آن را شكل دهید. اكنون روی خمیر را بپوشانید و به مدت 20 دقیقه كنار بگذارید.
6-بعد رویهی خمیر را بمالید و كنجد بپاشید. آنگاه در فر (تاون) گرمشده با دمای 200 درجهی سانتیگراد، به مدت 30 دقیقه بپزید.
طرز تهیهی رویه:
آرد را در آب جوشیده بریزید تا به حالت فرنی و ژلهای درآید.