دراینجا گروه سلامت بانوان اوما درباره فواید و مضرات عرق نعنا در دوران بارداری صحبت می کند:
خوردن عرق نعنا در دوران بارداری:
اکثر چای های گیاهی جایگزین خوبی بجای نوشیدنی های کافئین دار در دوران بارداری برای مادران است. نوشیدنی های کافئین دار باعث افزایش تولد نوزاد کم وزن می شود.
نعناع یک گیاه هیبرید است که حاوی مقادیر زیاد متانول می باشد. این گیاه باعث کارکرد راحت عضلات معده میشود. زنان باردار معمولا دارای سندرم روده تریک پذیر شده و یا سوئ هاضمه هستند. عرق نعناع باعث درمان اختلالات معده میشود. مادران باردار نیز از بوی آن آرامش میگیرند.
فواید سلامتی عرق نعناع در زمان بارداری:
عرق نعناع یا چای آن یک نوشیدنی تازه و باعث افزایش سلامتی شما در دوران بارداری می شود. بدلیل داشتن مقدار زیاد متانول این گیاه عملکرد هضم و جذب را راحتر کرده و درد های معده را بهبود می بخشد. بوی نطبوع آن به آرامش و ریلکس کردن مادر باردار کمک کرده و باعث کم شدن استرس او میشود.
فواید این گیاه شامل:
1-بهبود عملکرد دستگاه گوارش:
عرق نعناع و یا قرص نعناع و یا چای نعناع باعث برای اختلالات دستگاه گوارش موثر است. زمانی که شما باردار هستید، شما ممکن است نفخ داشته باشید و یا سوء هاضمه.نعناع گیاهی است که عضلات ماهیچه را آرام میکند و باعث بهبود علائم درد یا التهابات می شود. گازهای اضافی در معده باعث نفخ و یا درد شکمی می شود. اما نعناع باعث هدایت این جریانات و ارتقا سلامت حرکات دوره در دوران بارداری میشود. اثرات آرامشبخش نعناع روی سلول های معده که بهبود اختلالات گوارشی مانند اسهال و یا یبوست انتهای بارداری و اختلالات معده و روده کمک میکند.
2-درمان حالت تهوع و استفراغ دوران بارداری:
این دو اختلال در بارداری بسیار شایع است.بوی مطبوع چای بعنوان یک آنتی اسپاسمودیک عمل میکنه و باعث کاهش روند استفراغ، حالت تهوع و بیماری صبحگاهی( نوشیدنی مخصوص کاهش تهوع در بارداری) در دوران بارداری میشود. اگر این حالات را داشتید حنما چای نعناع را امتحان کنید.
3-درمان مشکلات تنفسی:
این گیاه باعث کاهش اختلالات تنفسی میشود. مواد معطر آن باعث ریلکس شدن قفسه سینه و عضلات نای شده و به کاهش درد قفسه سینه کمک کرده و علائم سرماخوردگی و آنفولاتزا را در این افراد کاهش میدهد.
4-تقویت سیستم ایمنی
نعناع دارای خواص ضد باکتریال است. این گیاه کمک میکند مادر باردار از گرفتن عفونت های ویروسی در امان باشد. این عفونت های ویروسی شامل سرماخوردگی، سرفه، آنفولانزا و تب میشود. نعناع باعث تقویت سیستم ایمنی شما شده و به جنگ با عفونت ها کمک میکند.
5- کاهش استرس
در زمان شروع بارداری، بیشتر زنان احساس اضطراب دارند. چای نعناع یک آرامشبخش طبیعی است که باعث سرکوب استرس ذهنی میشود. خاصیت ضد التهابی و تسکین دهنده باعث کاهش دمای بدن و فشار خون می باشد. این اثرات باعث شل شدن عضلات و احساس راحتی شما میشود.
روغن نعناع نیز بسیار د ر میان آروماتیک ها مطلوب است و در آروماتراپی بسیار پرطرفدار است.
اثرات جانبی عرق نعناع در دوران بارداری:
چای نعناع درای خواص آرامشبخش، تسکین دهنده و کاهنده استرس است که دارای اثرات جانبی هم هست که شامل:
1-پیش احتیاط برای مادر باردار:
نوشیدن چای نعناع در طول فاز حساس بارداری می تواند باعث شل شدن رحم شود. بنابراین خطر سقط جنین را افزایش می دهد. اگرچه مدارک علمی هیچ گونه ارتیاطی را نشان نمی دهد.اما زنان با سابقه سقط جنین در مصرف ـن در دوران بارداری احتیاط کنند. علاوه برآن مادران شیرده بهتر است در دوران شیردهی مصرف نکنند زیرا طعم شیر را عوض میکند و ممکن است شیرخوار شیر نخورد.
2-تداخل نا مطلوب با سایرین:
داروها:
گهگاهی، نعناع اثرات منفی دارد زمانیکه با داروهای مصرفی شما نداخل کند. در دوران بارداری، شما باید ویتامین پره ناتال و سایر داروها را مصرف کند، بنابراین قبل از نوشیدن چای نعناع با پزشک خود مشورت کنید.
4-القا آلرژی
اگر شما مستعد آلرژی هستید، باید از مصرف نعناع در دوران بارداری خودداری کنید. نعناع باعث افزایش واکنش های آلرژیک شدع و آن را تشدید میکند. اگر شما مشکل تنفسی مانند آسم دارید از نوشیدم چای نعناع در دوران بارداری بپرهیزید.
4- استفاده زیاد نعناع
زیاد مصرف کردن آن بد است حتی اگر آن غذا و یا نوشیدنی باشد. مصرف مازاد دارای اثرات منفی در سلامت جنین و بدن شما دارد. نوشیدن زیاد آن در دوران بارداری نیز عوارضی مانند درد ماهیچه ها، گیجی، کاهش ضربان قلب و لرزش ناگهانی را بدنبال خواهد اشت.
بالخره در دوران بارداری نعناع بخوریم یا نه؟
پاسخ هم آره هست هم خیر، حتما قبل از مصرف با پزشک خود مشورت کنید که اگر لازم دید مصرف کنید . داروهای شما راچک کند که تداخلی ایجتد نشود. در صورت مصرف از مازاد آن بپرهیزید. قبل از مصرف آن تعداد برگ های نعناع را بشمارید که یک فنجان آن زیاد نشود.
مقدار مصرفی مجاز عرق نعناع در دوران بارداری:
بطور ایده ال، هر لیوان ماگ از چای نعناع باید حاوی یک گرم بیشنر نعناع و یا یک قاشق غذاخوری برگ نعناع نباشد. استفداه مجاز تقریبا با 150-160 لیتز آب برای جوشاندن باشد. باید بیشتر از 2 تا 3 لیوان در طول روز استفاده نشود
چگونه چای نعناع درست کنیم؟
مواد لازم:
- یک قاشق غذاخوری برگ نعناع خشک شده
- یک فنجان آب
- قند یا شکر
طرز تهیه:
1-یک فنجان آب را بجوشانید.
2-اضافه کردن یک قاشق غذاخوری برگ خشک شده نعناع به داخل آب
3-شعله را کم کنید، اجازه دهید به آرامی بجوشد.
4-قند یا شکر را اضافه کنید
5-ولرم میل کنید
هشدار : چای نعناع به شما آرامش میدهد اما از مصرف مازاد آن جدا خودداری کنید.