:pushpin:گناهان خود را كوچك نشماريد!
پيامبر_گرامي_اسلام صلي الله عليه و آله در يكي از مسافرتها همراه جمعي از اصحاب خود در سرزمين خالي و بي آب و علفي فرود آمدند و به ياران خود فرمودند:
- هيزم بياوريد تا آتش_روشن كنيم.
اصحاب عرض كردند: يا_رسول_الله! اينجا سرزميني خالي است و هيچ گونه هيزمي در آن وجود ندارد.
پيامبر صلي الله عليه و آله فرمود:
- برويد هر كس هر مقدار مي تواند هيزم جمع كند و بياورد. ياران به صحرا رفتند و هر كدام هر اندازه كه توانستند، ريز و درشت، جمع كردند و با خود آوردند. همه را در مقابل پيغمبر صلي الله عليه و آله روي هم ريختند. مقدار زيادي هيزم جمع شد.
در اين وقت رسول_خدا صلي الله عليه و آله فرمود:
- گناهان_كوچك هم مانند اين هيزمهاي_كوچك است. اول به چشم نمي آيد، ولي وقتي كه روي هم جمع مي گردند، انبوه_عظيمي را تشكيل مي دهند.
آنگاه فرمود: ياران! از گناهان_كوچك نيز بپرهيزيد. اگر چه گناهان_كوچك چندان مهم به نظر نمي آيند؛ هر چيز طالب و جستجو_كننده اي دارد. جستجو كنندگان! آن چه را در دوران_زندگي انجام داده ايد و هر آن چه بعد از مرگ آثارش باقي مانده است، همه را مي نويسد و روزي مي بيند كه همان گناهان_كوچك، انبوه بزرگي را تشكيل داده است.
:last_quarter_moon_with_face:
منبع :
بحارالانوار: ج 73، ص 346.