شما الان گیج و سردرگم شده اید که آیا نوزاد شما باید سرلاک بخورد یا نه؟ گاهی اوقات پدر ومادرها فکر میکنند که باید از چند ماهگی به نوزاد سرلاک داد؟جواب سوالات را در ادامه مقاله با هم بررسی میکنیم:
سرلاک چیست؟
در چند ماهگی مجاز به استفاده از سرلاک برای نوزاد هستیم؟
چگونه به نوزادم سرلاک بدهم؟
از کجا بفهمم به نوزاد سرلاک بدهم؟
چرا زودتر از 4ماهگی نمی توانم به نوزاد سرلاک بدهم؟
چرا بهتر است سرلاک را بعد از شش ماهگی به نوزاد خود بدهم؟
طبق توصیه های آکادمی نوزادان، کودک تا 6 ماهگی باید شیر مادر را بخورد. زیرا شیر مادر تمام ریزمغذی های مورد نیاز نوزاد را از جمله کربوهیدرات، چربی، آب، قند، پروتئین و آنتی بادی تامین میکند. راههای افزایش مادر وجود دارد که در صورت کمبود شیر بدن خود از آنها بهره بگیرید و با خوراکیهای مناسب برای افزایش شیردهی آشنا شوید.
نوزاد شما می بایست هر روز 270 گرم از شیر مادر را در طی 4 تا 6 وعده مصرف کند البته اگر نوزاد شما 4 ماهه است. همین دستورالعمل برای کودکانی که مادر آنها شیر کافی ندارند و از شیرخشک استفاده میکنند، صادق است. در اینجا می خوانیم که سرلاک از چه زمانی برای نوزاد قابل مصرف و خوب است.
سرلاک چیست؟
سرلاک غذای کمکی سالمی برای نوزاد است. این محصول بصورت وسیع برای هر سن نوزاد موجود است.همچنین سرلاک از نظر طعم و قوام دارای تنوع است. در تعریف علمی می توانیم سرلاک را یک غلات مخصوص نوزاد بنامیم که دارای پروبیوتیک مفید بیفیدوس است که این پروبیوتیک باعث تقویت سیستم ایمنی و گوارشی نوزاد شما میشود.
در چند ماهگی مجاز به استفاده از سرلاک برای نوزاد هستیم؟
هر نوزادی تا 6 ماهگی باید تنها شیر مادر دریافت کند و نوزادانی که شیر مادر دریافت نمیکنند، شیرخشک غنی شده با آهن بخورند. اما اگر پزشک شما به دلایل مختلف از جمله کم وزنی نوزاد، نوزاد زودرس و......توصیه کرد می توانید از 4 ماهگی ماهگی به نوزاد خود سرلاک بدهید. قبل از 4 ماهگی خوردن سرلاک توصیه نمی شود. بعد از شش ماهگی شما غذای کمکی نوزاد را آغاز میکنید که سزلاک می توانید یکی از غذاهای کمکی نوزاد بعد از 6 ماهگی باشد اما معمولا اگر نوزاد غذا نخورد و یا کم وزن باشد، سرلاک را به غذای کودک اضافه میکنند در غیر اینصورت همان غذای کمکی مانند فرنی و حریره بادام جوابگوی نوزاد است.
چگونه به نوزادم سرلاک بدهم؟
شما می توانید سرلاک را با قاشق مرباخوری به نوزاد بدهید. سعی کنید برای اولین بار از یک قاشق مرباخوری شروع کنید و کم کم آن را به 2 تا 3 قاشق در روز افزایش دهید.
از کجا بفهمم به نوزاد سرلاک بدهم؟
در راستای رشد نوزاد، ممکن است او علائمی را نشان دهند که این علائم به شما اجازه میدهد به نوزاد خود سرلاک برهید. این علائم زمانی به شما اجازه میدهد که به نوزاد سرلاک بدهید که 4 ماهه و یا بزرگتر باشد در ضمن برای سرلاک دادن به نوزاد زیر 6 ماهه حتما با پزشکش مشورت کنید:
- نوزاد شما تمایل به خوردن غذا در بشقاب شما را دارد
- نوزاد شما انگشتش را روی دهانش می گذارد.
- اشتهای نوزاد شما افزایش یافته و بعد از شیر خوردن هم هنوز گرسنه است
- نوزاد شما با نزدیک کردن قاشق، دهانش را باز میکند و آماده خوردن است.
- نوزاد شما گردن گرفته و کنترل سرش بهتر شده است.
- کودک شما در موقعیت نشستن با کمک راست می ایستد.
اگر شما هیچ کدام از این نشانه ها را ندید، باید صبر کنید تا وقت آن برسد.
چرا زودتر از 4ماهگی نمی توانم به نوزاد سرلاک بدهم؟
دلیل اول: 3 تا 4 ماهگی مرحله مهم رشد بدن نوزاد است و به دلایل زیر نباید غذاهای سفت تر و جامد را برای نوزاد شروع کرد:
دلیل دوم: خطر بلع نادرست نوزاد وجود دارد، زیرا تا این مرحله ممکن است سیستم هضم و جذب نوزاد هنوز به تکامل کامل نرسیده باشد.
دلیل سوم:غذاهای جامد مانند سرلاک ممکن است جایگزین شیر مادر و یا شیرخشک شود و نوزاد از طعم آن خوشش بیاد و دیگرتمایلی به خوردن شیرمادر و یا شیرخشک نخواهد داشت
دلیل چهارم: ممکن است نوزاد شما مستعد آلرژی غذایی،عفونت، آلرژی و یا عدم تحمل لاکتوز باشد و سیستم ایمنی او بطور کامل تکامل نیافته است
دلیل پنجم:ممکن است در مدفوع نوزاد تغییری ایجاد شود زیرا نوزاد به مرحله هضم غذاهای جامد تا قبل از 4 ماهگی نرسیده است و هضم این مواد کامل انجام نمیشود.
چرا بهتر است سرلاک را بعد از شش ماهگی به نوزاد خود بدهم؟
معمولا توصیه نمی شود که شروع غذای جامد کمکی مانند سرلاک بعد از 6 ماهگی کودک به تاخیر بیافتد، زیرا:
- زیرا شیر مادر در این مرحله به تنهایی جوابگو نیست و باید غذاهای کمکی آغاز شود که یکی از غذاهای کمکی می تواند سرلاک باشد.
- ممکن است شروع نکردن غذای کمکی اثر بدی بر روی رشد و تکامل نوزاد داشته باشد.
- نوزاد ممکن است با کمبود روی و آهن روبرو شود.
- نوزاد ممکن است مهارت های لازم جویدن، قورت دادن و یا بلع را یاد نگیرد.
و در نهایت شما می توانید با نحوه درست کردن خانگی چندین غذای کمکی برای کودک خود آشنا شوید. ( آشپزی و غذای کودک )