جوجه کباب مدیترانه ای با سس ماست
جوجه کباب مدیترانه ای با سس ماست
برای 4 نفر
مواد لازم:
ماست تازه خامه ای یا معمولی.................................. 300 گرم
سیر له شده.......................................................... 2 حبه
آبلیموی تازه و رنده پوست همان لیمو........................... نصف یک لیمو
سبزی تازه ریز خرد شده........................................... حدود 1 تا 2 ق س
نمک و فلفل سیاه و قرمز پودر شده............................. به میزان لازم
گوشت مرغ بدون استخوان ران یا سینه مکعبی خرد شده 4 تکه
روغن یا کره............................................................ 3 ق س
کاهوی خرد شده..................................................... یک عدد
پودر اورگانو............................................................. مقداری
لیموی تازه و برنج پخته ............................................. به میزان دلخواه
گوجه فرنگی برای تزئین یا کبابی کردن......................... به میزان لازم
طرز تهیه:
سبزی تازه شامل شوید، ترخون، جعفری و اورگانوی تازه است که جمعا یک تا دو قاشق سوپخوری است.
نصف یک عدد لیموی ترش را استفاده میکنیم که هم آب آن را و هم پوست رنده شده آن را استفاده میکنیم.
اول گوشت را داخل یک کاسه شیشه ای میریزیم و پودر اورگانو و نمک و رنده پوست لیمو و آب لیموترش و سیر له شده و ماست و پودر فلفل ها و سبریجات را به گوشت اضافه کرده و با قاشق کاملاً مخلوط میکنیم و در ظرف را میبندیم و حدود 2 ساعت داخل یخچال قرار میدهیم تا مرغ با مواد کاملاً مزه دار شود.
بعد از استراحت مرغ را به سیخ چوبی میکشیم و داخل تابه یا باربیکیو یا کباب پز کباب میکنیم. البته مقداری کره با قلمو داخل تابه یا روی باربیکیو میمالیم و بعد سیخها را میگذاریم تا کباب شود.
در ابتدا حرارت را زیاد میکنیم تا آب گوشت جمع شود.
بعد از اینکه دو طرفش طلایی شد حرارت را 5 الی 10 دقیقه کم میکنیم تا گوشت مغز پخت شود.
نباید کباب خشک شود و باید در حین پختگی آب دار باشد. وقتی یک طرف کباب طلایی شد برمیگردانیم تا طرف دیگر هم طلایی شود.
وقتی برنج پخته شد یعنی دم کشید داخل دیش میکشیم و کاهوی خرد شده را روی برنج میریزیم و یک عدد لیموترش را از بلندایش برش میزنیم و چهار قاچ میکنیم و دور برنج قرار میدهیم و کناره های برنج را با گوجه فرنگی گیلاسی تزئین میکنیم.
میتوانیم گوجه فرنگی معمولی را همراه مرغ کباب کنیم و در کنار مرغ سرو کنیم
مقداری از سبزیجات تازه که خرد کردیم روی برنج و کاهو میپاشیم.
وقتی جوجه کباب آماده شد با سیخ روی کاهو میچینیم.
مقداری کره ذوب شده در حین پخت و بعد از پخت روی کبابها با قلمو میمالیم تا خشک نشوند.
با هر روشی که برایمان راحت تر است میتوانیم این کباب را آماده کنیم مثلاً روی ذغال و ... .
اگر از سینه مرغ استفاده میکنیم از فیله اش استفاده نمیکنیم چون زود میپزد و خشک میشود. سینه را از وسط نصف نمیکنیم تا نازک شود همینطور تکه تکه خرد میکنیم یعنی مکعبی.
چون اورگانوی تازه در ایران نیست ما از خشک آن استفاده میکنیم.