در این مطلب طرز تهیه شیره خرما را به شما آموزش می دهیم. اگر غلظت شیره خرما کم باشد زود کپک می زند.
مواد لازم:
- خرمای بدون هسته و کلاهک
- آب جوش:به مقدار وزن خرما
طرز تهیه :
1-خرماها را شسته و از وسط نصف کنید و هسته آنرا جدا کنید و در یک قابلمه گود ریخته و روی آن آب جوش بریزید و بگذارید نیم ساعت بماند.
2-بعد از این مدت قابلمه را روی حرارت گذاشته و اجازه دهید آب به جوش بیاید.
3-وقتی آب جوش آمد زیر شعله را کم کنید و بگذارید ۵ دقیقه بجوشد تا نرم شود.
4-پخت را تا زمانی ادامه بدهید تا خرماها کاملا نرم شود.
5-سپس قابلمه را از روی حرارت برداشته و بگذارید نیم ساعت دیگر در همان آب بماند.
6-بعد از این مدت خرماها را در صافی ریخته و با دست آرام آرام فشار دهید تا شیره جدا شده و از صافی خارج شود.
7-دقت کنید که گوشت و پوست خرما از صافی رد نشود.
8-حال شیره را دوباره روی حرارت بگذارید تا آرام آرام بجوشد و غلیظ شود.
9-در این مدت باید شیره را مدام هم بزنید تا ته نگیرد.
نکات:
1-بهتر است برای تهیه شیره خرما از خرماهای شیره دار استفاده کنید. استفاده از خرمای بدون شیره و خشک خیلی برای این کار مفید نیست.
2-دقت کنید اگر خرما خشک باشد مدت زمان پخت طولانی تر خواهد شد.
3- اگر غلظت شیره خرما کم باشد زود کپک می زند ، بنابراین سعی کنید یا غلظت شیره را بیشتر کنید و یا اینکه به مقدار کم تهیه کنید.
4-این شیره را در جای خشک و خنک و در ظرف در بسته می توانید تا یک سال نگه دارید.
5-ممکن است رنگ شیره خرمای خانگی اندکی تیره تر از رنگ معمول آن باشد.