روستای کردان شهرستان ساوجبلاغ با طبیعتی مثالزدنی و آب و هوایی دلپذیر در نزدیکی پایتخت یکی از بهترین مقاصد طبیعتگردیهای کوتاه، اما پر از نشاط و سرزندگی است.
سفر به روستایی دنج و خوش آب و هوا در نزدیکی پایتخت که زیباییش ممکن است مجابتان کند خانه و کاشانه را بفروشید و در آنجا مقیم شوید؛ کردان منطقهای سرسبز و خوش آب و هوا نزدیک تهران است که در آن چیزی جز باغهای زیبا و بزرگ نمیبینید.
در کردان نه خبری از دود هست، نه ترافیک و نه ساختمانهای بلند و پر سر و صدا و نه هیچ چیز دیگری که خاطرتان را بیازارد. کردان در ۲۵ کیلومتری کرج و ۶۵ کیلومتری غرب تهران قرار دارد و کم کم از زمانی که مردم به خاطر جنگ از پایتخت مهاجرت کردند، جمعیت بیشتری به خود گرفته است.
روستای کردان به سبب موقعیت خاص جغرافیایی، استقرار صنایع مهم و وجود جاذبههای بسیار زیبا و برجسته طبیعی، تاریخی، گردشگری، مذهبی، مجاورت با اتوبان تهران-قزوین و همسایگی با مراکز جمعیتی نظیر کلان شهر کرج از یک سو و برخورداری از آب و هوای مطلوب و طبیعت بسیار زیبای کوهستانی از سوی دیگر، ضمن پذیرائی از تعداد قابلتوجه گردشگر، از استعداد مهاجرپذیری بالائی برخوردار است.
در آن زمان مردم کردان حاشیهنشین به حساب می آمدند، اما امروز بیشتر ویلانشینهای یک منطقه خوش آب و هوا را میبینید که برای ییلاق به این منطقه سفر میکنند. کردان البته با کارخانههای آلومینیومسازی، کارتنسازی، ریسندگی و بافندگی و مرغداری که در حاشیه خود دارد به قطب اقتصادی غرب کرج تبدیل شده است. اما این دلیل نمیشود که روستای خوش آب و هوای کردان با باغهای زردآلو، آلبالو، گیلاس، گردو و توت خود، جای خوبی برای استراحت کردن نباشد.
در کردان یک شهر ورزشی مجهز با امکانات شنا، والیبال، فوتبال، بسکتبال، سوارکاری و... وجود دارد و میتوانید در سفر به این منطقه روزی پر از هیجان و تحرک را تجربه کنید. کردان یک رودخانه هم به همین نام دارد که از ارتفاعات کهار بزرگ سرچشمه میگیرد. این رودخانه از شمال شرقی به جنوب غربی جاری است و در مسیر خود از شهرستان ساوجبلاغ و نظرآباد عبور کرده و در اطراف روستای نجمآباد وارد رودخانه شور میشود. در این روستا همچنین می توانید یک یادگار تاریخی هم ببینید که به برج مقبره کردان معروف است و در فاصله ۸۰۰ متری روستای کردان و در شمال غربی شهرستان ساوجبلاغ استان البرز قرار دارد.
نمای این برج آجری است و پلانی خورشیدی شکل و مدور دارد و بر روی سکویی دایره مانند به قطر ۸ متر بنا شده است. این برج گنبدی هم دارد و باستان شناسان آن را به دوره سلجوقیان مربوط میدانند. عدهای هم می گویند این بنا مقبره امامزاده حسین (ع) -از نوادگان امام سجاد (ع)- است و به همین دلیل خیلیها برای زیارت به آنجا میروند. پل قدیمی بانو صحرای كردان، که در دو كیلومتری شمال غرب این روستا قرار دارد یکی دیگر از آثار باستانی کردان است که در دوره صفویه ساخته شده و تنها دو پایه و بخشی از تاقهای آن باقی مانده است. برای دیدن این پل باید از مسیر روستای ولیان بگذرید. پل كردان دارای یک دهانه اصلی و بزرگ و یک دهانه فرعی و كوچک است و با سنگ و آجر و ملات آهكی ساخته شده است.
مسیر دسترسی به روستای کردان
از تهران یا هر کجای دیگر ایران که روزگار میگذارنید، خود را به کرج رسانده و از آنجا مسیر آزادراه را به سمت قزوین پی بگیرید. با طی کمتر از بیست کیلومتر به تابلو خروجی روستای کردان بر میخورید. از خروجی وارد جادهی روستای کردان شده و با طی تنها چند کیلومتر خود را در قلب این روستا ببینید.