0

نان فوكاسيو (يك نوع نان ايتاليايي

 
arezooo
arezooo
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : آبان 1392 
تعداد پست ها : 2286
محل سکونت : خراسان رضوی

نان فوكاسيو (يك نوع نان ايتاليايي

نان فوكاسيو (يك نوع نان ايتاليايي
نان فوكاسيو Focaccio Bread
مواد لازم :
آرد سبوس‌دار يك فنجان (160 گرم)
آرد سفيد دوفنجان ( 320 گرم)
آب 140 گرم
آب براي حل كردن مخمر نان 40 گرم
خمير مايه (مخمر نان) يك قاشق غذاخوري
شكر يك قاشق غذاخوري سرصاف ( براي مخمر نان)
روغن مايع 3 قاشق غذاخوري
آويشن ( Thyme) و اكليل كوهي (Rosemary) از هر كدام دو قاشق غذاخوري
نمك يك قاشق مرباخوري
پودر سير نصف قاشق غذاخوري
روغن زيتون مقداري براي ماليدن روي سطح نان

 طرز تهيه:
40 گرم آب را به درجه حرارت 40-50 درجه رسانده و مخمر نان و شكر را در آن خوب حل كرده و ده دقيقه استراحت مي‌دهيم.
تا وقتي مخمر نان به عمل آيد, 140 گرم آب را به حرارت 40-50 درجه رسانده و سپس آن‌را در ظرفي ريخته و روغن, نمك, پودرسير, آويشن و رزماري و مخمر حل شده را در آن مي‌ريزيم و آرد را هم به آن اضافه كرده و خمير را ورز مي‌دهيم. اگر متوجه شديد مقدار آب كم يا زياد است مي‌توانيد مقداري آب يا آرد به آن اضافه كنيد. براي جلوگيري از چسبيدن خمير به انگشتتان مقداري روغن به دستتان ماليده و خمير را ورز دهيد.
سپس خمير را به سه قسمت مساوي تقسيم كرده و بصورت گلوله درآوريد و در يك سيني كه سطح آن را چرب كرده قرار دهيد و پس از ماليدن مقداري روغن روي سطح خمير با نايلن بپوشانيد و در جاي نسبتن گرم قرار داده تا خمير پف كرده و ور بيآيد. اگر هواي اشپزخانه سرد است مي‌توانيد قسمت پايين فر را براي يك دقيقه روشن كرده و پس از خاموش كردن , خمير را در داخل فر قرار دهيد. زمان ورآمدن خمير بستگي به حرارت محيط و مخمر دارد پس هر 15 دقيقه آنرا چك كنيد زماني كه حجم خمير دوبرابر شد مي‌توان گفت كه خمير آماده پخت است . خمير را مدت نيم‌ساعت در يخچال قرار مي‌دهيم تا سرد و سفت شود و راحت‌تر روي پارو پهن كنيم.
اگر مي‌خواهيد نان را روز بعد طبخ كنيد حتمن بايد خمير را در يخچال قرار بدهيد.
قسمت پايين فر را روي حرارت ماكزيمم تنظيم كنيد و يك سيني را بصورت پشت و رو در قسمت پايين فر نزديك شعله قرار دهيد تا خوب داغ شود. مي‌توانيد از يك سنگ مرمر 50 در 50 سانتي‌متري هم استفاده كنيد كه نتيجه خيلي بهتر مي‌شود.
شانه خمير را در ظرف آرد قرار داده تا مقداري آرد به آن بچسبد و سپس روي يك تخته مدور نانپزي (پارو) خمير را بصورت گرد روي آن پهن كنيد. مي‌توانيد از تخته خردكردن سبزي هم استفاده كنيد. ضخامت نان فوكاسيو دوبرابر نان تافتون است. سپس مقداري روغن زيتون روي سطح خمير ماليده و چنگال مي‌زنيم و آن‌را روي سيني داغ فر سُر مي‌دهيم تا بپزد .

 

دوشنبه 8 شهریور 1395  7:43 PM
تشکرات از این پست
nargesza
arezooo
arezooo
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : آبان 1392 
تعداد پست ها : 2286
محل سکونت : خراسان رضوی

پاسخ به:نان فوكاسيو (يك نوع نان ايتاليايي

پاسخ به:نان فوكاسيو (يك نوع نان ايتاليايي

عمر گران میگذرد خواهی نخواهی   ـ   سَعی بر آن کن نرود رو به تباهی

دوشنبه 8 شهریور 1395  7:44 PM
تشکرات از این پست
nargesza
دسترسی سریع به انجمن ها