0

روستای گرسماسر

 
khodaeem1
khodaeem1
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 89277
محل سکونت : خراسان رضوی

روستای گرسماسر

روستای گرسماسر در نزدیکی رامسر با مجموعه‌ای بی‌نظیر از طبیعت زیبا و دیدنی، جاذبه‌های گردشگری متنوع و آب‌وهوای خنک و دلپذیر یکی از بهترین مقاصد طبیعت گردی کشورمان به شمار می‌آید.

 

گرسماسر یکی از زیباترین نقاط رامسر و در واقع یکی از شاهکارهای خلقت است. هوای آن در فصل تابستان بسیار خنک و گاهی سرد است. دشت‌های بسیار زیبا، کوه‌های بسیار بلند و چشمه‌های بسیار خنک، این ییلاق را از سایرین متمایز می‌کند. دزکول نیز در این ییلاق قرار دارد که بسیار زیبا و بلند است. از روی این کوه تمام نقاط رامسر و تنکابن قابل‌مشاهده‌اند. گردشگاه‌های این ییلاق، رستم سر، تله بن، راه کنار، مسجد آبجی, دزکول, فولاد چشمه و... می‌باشند که هر یک زیبایی خاصی دارند. برای رفتن به این ییلاق از جاده تنکابن به رامسر وارد جاده هریس شوید و به طرف کوه‌های سر به فلک کشیده، حدود یک ونیم تا دو ساعت حرکت کنید.

 

گرسماسر

 

روستای «گرسماسر» از توابع بخش مرکزی شهرستان رامسر، با مختصات جغرافیایی ۵۰ درجه و ۳۵ دقیقه طول شرقی و ۳۶ درجه و ۴۹ دقیقه عرض شمالی، در ۴۰ کیلومتری جنوب غربی رامسر قرار دارد. این روستا، از شمال و جنوب به رشته‌کوه البرز، از شرق به روستای بزشی محله و از غرب به روستای رستم‌سر محدود می‌شود. روستای گرسماسر از سطح دریا ۲ هزار متر ارتفاع دارد و تحت تأثیر اقلیم کوهستانی، زمستان‌هایی نسبتاً سرد و تابستان‌های معتدل دارد. میانگین بارندگی سالانه آن ۹۸۳ میلی‌متر گزارش شده است.

 

گرسماسر

 

نام روستای گرسماسر، از قلعه «گرزمان سر» اخذ شده است که به معنی مکانی در بالای بهشت است و قلعه‌ای هم به همین نام در این روستا وجود دارد و بقایای این قلعه در اطراف روستا باقی است. گرزمان سر به معنی مکانی در بالای بهشت است که از موقعیت طبیعی محل استقرار این قلعه برداشت‌شده و گرزمان سر به مرور زمان، به گرسماسر تغییر یافته است. به احتمال زیاد، این قلعه از آثار تاریخی دوره حسن صباح است. این روستا قدمتی هزارساله دارد و «رابینو» نیز، در سفرنامه خود، از این قلعه باستانی و روستای گرسماسر یاد کرده است.

 

گرسماسر

 

در سال ۱۳۸۵ جمعیت روستای گرسماسر ۲ هزار نفر گزارش شده است. درآمد اکثر مردم روستای گرسماسر، از فعالیت‌های زراعی، باغ داری، دام داری و صنایع‌دستی تأمین می‌شود. محصولات عمده زراعی آن شامل گندم، جو، سیب‌زمینی و سبزیجات است. گردو، سیب و فندق از محصولات باغی آن است. گیاه دارویی گل گاوزبان در مراتع اطراف روستا به وفور یافت می‌شود و از منابع درآمد مردم روستاست. به علت وجود مراتع غنی، دام داری در روستای گرسماسر رونق دارد و عمده دام آن، گوسفند است. پرورش زنبور عسل و طیور خانگی در این روستا رواج دارد. زنان روستا، در کنار فعالیت‌های کشاورزی به تولید انواع صنایع‌دستی مانند چادر شب، نمد، جاجیم، سبدهای چوبی، چوخا، شولا، کوشیر، سفره، زنبیل، ظروف چوبی مثل لاک و کوزه‌گری می‌پردازند.

 

گرسماسر

 

روستای کوهپایه‌ای گرسماسر، با بافت مسکونی پراکنده در شیبی ملایم استقرار یافته است. کوچه‌های پیچ در پیچ روستا و خانه‌های قدیمی آن با سقف‌های شیروانی و دیوارهای گل‌اندود، جلوهٔ زیبایی از معماری سنتی و ساده روستا را به نمایش می‌گذارند. خانه‌های قدیمی و سنتی، تحت تأثیر نوع معیشت و فعالیت خانوارهای کشاورز، دام دار ساخته‌شده‌اند، ولی خانه‌های جدید، بیشتر به صورت ویلایی است که صاحبان آن‌ها معمولاً در تعطیلات تابستان و ایام فراغت به روستا مسافرت و در آن اقامت می‌کنند. مصالح به‌کاررفته در بناهای قدیمی غالباً گل، سنگ، خشت و چوب است، ولی در خانه‌های جدید از آجر، سیمان، سنگ تزئینی، گچ و آهن استفاده شده است.

 

گرسماسر

 

کوچه‌های پیچ در پیچ با شیب ملایم، خانه‌های قدیمی با سقف شیروانی و دیوارهای گل اندود، معماری سنتی و سادگی زندگی روستایی را به نمایش می‌گذارد. ارتفاع بلند روستا و اشرافش به زمین‌های اطراف، جنگل‌های انبوه هیرکانی با گونه‌های متنوع شاه‌بلوط، شمشاد، اقاقیا و راش از زیبایی‌های خاص این روستای ییلاقی است. مسیر مناسب گرسماسر برای صعود به کوه «سماموس»، مورد توجه کوهنوردان است.

 

گرسماسر

 

بقایای دیوار قلعه گرزمان‌سر از سنگ و ملاط، بر روی قله مخروطی سنگی ساخته‌شده و قدمت آن به دوره حسن صباح می‌رسد. این قلعه، بر تمام منطقه پیرامونی تسلط دارد. قلعه گرسماسر با قدمتی بیش از ۱۰ قرن در مجاورت این روستای باصفا قرار دارد. بقعه امامزاده رستم بر دامنه کوهی قرارگرفته و بر چشم‌اندازهای زیبایی دید دارد. بقعه و مسجد آبجی در شمال روستا. از دیگر مکان‌های مذهبی روستاست. صنایع‌دستی روستای گرسماسر شامل انواع چادرشب، نمد، شولا، چوخا، کوشیر، سفره، جاجیم، نمد، زنبیل، کوزه، سبدهای چوبی و برخی ظروف چوبی مانند لاک است که می‌توانید از کارگاه‌های خانگی زنان روستا بخرید.

 

گرسماسر

 

انواع غذاهای محلی خوش‌طعم و لذیذ توسط زنان روستایی طبخ می‌شود. نزدیکی روستا به استان گیلان موجب تأثیرپذیری از فرهنگ غذایی گیلانی شده است. ترشی تره، شیرین تره، سیرواویج، پلاسرتره، بورانی، کماج، میرزاقاسمی، هلو آبی، بادمجان قلیه، قطاب مخصوص و ماهی ملاقه (تنوری) از جمله غذاهای محلی روستای گرسماسر هستند.

 

 

 

 

کوه سماموس

 

گرسماسر

 

معروف‌ترین ارتفاعات روستای گرسماسر، کوه سماموس است که روستای گرسماسر در دامنه شرقی آن و روستای جواهر ده در ضلع شمالی غربی آن واقع‌شده‌اند. روستای گرسماسر، یکی از مناسب‌ترین مسیرهای صعود به این قله زیباست و به همین دلیل، کوهنوردان بسیاری برای صعود به این کوه، به روستای گرسماسر مراجعه می‌کنند. کوه‌های زین پشت و لپاسر از دیگر ارتفاعات زیبای این منطقه به شمار می‌روند. از دیگر جلوه‌های طبیعی روستای گرسماسر، می‌توان به چشمه‌های امیرخانی (با آب معدنی سرد)، راد کنار، رستم‌سر، پولاد، چهار پیچ و گرسماسر و نیز به تفرجگاه زیبای لپاسر اشاره کرد.

 

گرسماسر

 

در مسیر عبور از شهر کتالم؛ جاده آسفالت، جنگلی و زیبا وجود دارد که امتداد آن ما را به بهشتی هدایت می‌کند که شاید به جرئت بتوان گفت که زیباترین و باشکوه‌ترین ییلاق واقع در رامسر است و نام آن گرسماسر است که قدمتی تاریخی دارد. گرسماسر در مسیر عبور کوهنوردانی است که جهت استفاده از مناظر طبیعی و زیبای لپاسر به قله ۳ هزار و ۶۰۰ متری و پر برف سماموس راهی می‌شوند، قرار داشته و گذرگاهی هموار و مطمئن جهت صعود به آن جا است. قلعه تاریخی گرسماسر با قدمتی بیش از ده قرن در مجاورت این روستای باصفا قرار داشته و دلالت بر کهن‌سال بودن منطقه سخت سر می‌نماید.

 

 

 

 

 

مسیر دسترسی به روستای گرسماسر

 

گرسماسر

 

دسترسی به این روستا از رامسر , از طریق جاده‌ای مناسب امکان‌پذیر است. از میدان اصلی رامسر، میدان سیمرغ یا شهید خلعتبری که به سمت هریس حرکت کنید، بعد از هفت کیلومتر به دو راهی می‌رسید که با نصب تابلویی مسیر رسیدن به گرسماسر را مشخص کرده است. از آنجا تا گرسماسر ۵۵ کیلومتر راه است و مسیر از جنگل زیبا و بکر دال خانی می‌گذرد.

 

گرسماسر

 

 

 

 

بهترین فصل برای بازدید از روستای گرسماسر

 

روستای گرسماسر

 

روستای گرسماسر مناظر و جلوه‌های طبیعی بسیار زیبا به خصوص در فصول بهار، تابستان و پاییز دارد و هر ساله گردشگران بسیاری را به سوی خود جلب می‌کند. ارتفاعات زیبای اطراف روستا، پوشش جنگلی انبوه و مزارع و چشم‌اندازهای روستا، زیبایی حیرت انگیزی دارند. جنگل‌های هیرکانی با گونه‌های متنوع شاه‌بلوط، انواع شمشاد، ملچ، اقاقیا و راش انسان را مجذوب و مسحور می‌سازد. با توجه به خنکای هوای این منطقه، فصل تابستان بهترین فصل برای بازدید از این منطقه بی‌نظیر کشورمان است.

 

گرسماسر

 

گفتم که خدا مرا مرادی بفرست ، طوفان زده ام راه نجاتی بفرست ، فرمود که با زمزمه ی یا مهدی ، نذر گل نرگس صلواتی بفرست

شنبه 6 شهریور 1395  3:49 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها