حجت الاسلام والمسلمین مجتبی کلباسی، دبیر ستاد هماهنگی فعالیت های مهدوی کشور در گفت و گو با خبرگزاری شبستان درباره فعالیت های این ستاد و مراکز همکار با آن گفت: ستاد هماهنگی فعالیت های مهدوی کشور متشکل از همه موسسات، مراکز، سازمان و نهادهایی است که به نحوی به موضوع مهدویت ارتباط دارند که از جمله آنها مسجد مقدس جمکران، مرکز تخصصی مهدویت، صدا و سیما، سازمان تبلیغات اسلامی، نهادهای دانشگاهی و دفتر تبلیغات اسلامی حوزه را می توان نام برد.
وی افزود: هدف از ایجاد این ستاد آن است که در تبلیغات و فعالیت های مهدوی، هماهنگی علمی، متوازن و حساب شده ای ایجاد شود تا همه مراکز و موسسات بتوانند هم افزایی و هماهنگی بر مبنای همکاری صحیح علمی و آنچه در این عرصه اصالت دارد، داشته باشند.
دبیر ستاد هماهنگی فعالیت های مهدوی کشور با ابراز امیدواری برای استفاده از این سرمایه فکری معنوی تصریح کرد: جلوگیری از موازی کاری، تشتت و برخی اقدامات غیرعلمی و ناهمگون در این زمینه و همچنین جلوگیری و مصونیت بخشی از بروز آسیب ها را از جمله اهداف دیگر این ستاد است.
حجت الاسلام کلباسی گفت: باید توجه داشت ستاد هماهنگی فعالیت های مهدوی کشور، قرار نیست که خود، برنامه خاصی در این زمینه داشته باشد، بلکه صرفا هماهنگ کننده برنامه های مهدوی سازمان ها، نهادها و موسسات مختلف مهدوی در کشور است که این هماهنگی ها برنامه های نیمه شعبان، برنامه های مهدوی صدا و سیما، برنامه های ویژه مناسبتی مانند نهم ربیع الاول، ایام نوروز، محرم و حج را شامل می شود.
وی با اشاره به فعالیت های فراملی و خارج از کشور این ستاد ابراز کرد: برنامه های ما هماهنگی برای طرح های مهدوی خارج کشور از طریق جامعه المصطفی(ص) العالمیه را نیز شامل می شود.
دبیر مرکز تخصصی مهدویت در ادامه گفت: این ستاد اساسنامه ای دارد که تمامی نهادها و مراکز همکار با ستاد، آن را مطالعه و امضاء کرده اند و موظف هستند که بر اساس آن عمل کنند. علاوه بر این، در موارد مشخص و معین نیز، برنامه و سیاست گذاری هایی از طرف ستاد به نهادها و مراکز ابلاغ می شود.
حجت الاسلام کلباسی اعلام کرد: در کنار همه این برنامه ها، نشست های متعددی نیز در طول سال برگزار می شود که در آن، همه مراکز و نهادهای همکار گزارشی از روند فعالیت ها و کارهای خود را ارائه می کنند؛ از جمله این نشست ها، نشست کارگروه دانشگاهیان است که یکی از جلسات آن سی ام مرداد ماه برگزار شد.
وی در رابطه با وظایف کارگروه دانشجویی این ستاد بیان کرد: در این کارگروه کلیه مباحث و مطالبی که در عرصه مهدویت باید در میان استادان، دانشجویان و به طور کلی در فضای دانشگاهی مطرح شود، مورد بحث و نقد و نظر قرار می گیرد تا پس از تبادل نظر و جمع بندی، مصوبه این کارگروه به هیئت عالی ستاد ارائه و در آنجا به تصویب برسد.
وی تاکید کرد: مباحثی که در فضای دانشگاهی و برای دانشجویان درباره مهدویت بیان می شود متفاوت از سایر مباحث است. چرا که دانشگاه یک محیط علمی است و در محیط علمی باید مباحث علمی طرح شود.
دبیر ستاد هماهنگی فعالیت های مهدوی در پایان تاکید کرد: موضوعات و مباحث مهدویت دانشگاهی حداقل از نظر «سطح مطالب» باید با مطالبی که برای عموم جامعه عنوان می شود متفاوت باشد. چرا که اصولا جای طرح و بحث و بررسی مسائل عمیق علمی در دانشگاه هاست و تبیین این مباحث علمی و عمیق مهدوی نیز وظیفه دانشگاه ها و مراکز علمی کشور است.