هر یک از شما برای ظهور قائم عجل الله تعالی فرجه جنگافزاری فراهم کنید؛ اگر چه یک تیر باشد. امید است همین که كسی این نیّت را داشته باشد، حقّ تعالی او را از یاران و یاوران او قرار دهد.
از مهمترین وظایف دوران غیبت به عنوان زمینه سازی، آمادگی پیوسته و راستین از جهت توانمندی جسمانی است. در اینباره در کتابهای روایی روایات فراوانی وجود دارد. امام باقر علیه السلام در پی آیه شریفه «یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا اصْبِرُوا وَ صابِرُوا وَ رابِطُوا؛ ای كسانی كه ایمان آوردهاید، شکیبایی كنید و ایستادگی ورزید و مرزها را نگهبانی كنید» فرمودند: «اصْبِرُوا عَلَی أَدَاءِ الْفَرَائِضِ وَ صَابِرُوا عَدُوَّكُمْ وَ رَابِطُوا إِمَامَكُمْ المنتظر؛ بر انجام واجبات شکیبایی کنید و برابر دشمنان، یک دیگر را یاری نمایید و برای یاری پیشوای منتظَر، همواره آمادگی خود را حفظ کنید»
بر خلاف پندار برخی که «رابطوا» را ممکن است بر ایجاد ارتباط و ملاقات با حضرت مهدی علیه السلام معنا کنند، این واژه به معنای آمادگی برای مبارزه است. و از سخنان پیشوایان معصومان علیهم السلام به دست میآید، مرابطه بر دو گونه است:
از روایات استفاده میشود که ایشان در این رودررویی از یاران خود نیز یاری می خواهد و آنان نیز در نهایت شجاعت در کنار آن حضرت(عج) با دشمنان مبارزه خواهند کرد
گونه اوّل: آن است که گروهی از مسلمانان در مرزهای کشورهای اسلامی برای دور کردن دشمنان آماده باشند.
گونه دوم: آن است که مؤمنان در هر حال، منتظر فرج معصومان علیهم السلام باشند، و در فرمانبرداری امر آنها و شکیبایی بر طول زمان ظهور و فرج و در آنچه در حال ناپیدایی آنها و امر آنها است، ثابت قدم باشند، و در این حال، تا اندازه امکان آماده باشند؛ عزم بر یاری ایشان در هنگام ظهور داشته باشند و از نظر ظاهری و جسمی هم در امر آنها ثابت قدم باشند. امام صادق علیه السلام فرمودند: «هر یک از شما برای ظهور قائم عجل الله تعالی فرجه جنگافزاری فراهم کنید؛ اگر چه یک تیر باشد. امید است همین که كسی این نیّت را داشته باشد، حقّ تعالی او را از یاران و یاوران او قرار دهد.«
به دستآوردن توان و قوّت برای رودررویی با تهدیدهای دشمنان، همواره مورد پافشاری آموزههای دینی بوده است. قرآن کریم با همه صراحت بر این مهم تأکید کرده، پیروان خود را به فراهم نمودن همه ابزارهای ممکن در این راه سفارش می کند. این آموزه ها اگر چه درباره همه انسانها و همه دورانهاست، اما با توجه به حساسیت دوران غیبت و آستانه ظهور، این آمادگی، اهمیت فراوانی دارد. یکی از نمودهای زمینهسازی توانمند، آمادگی جسمانی برای حضور در زمان ظهور است. امام صادق علیه السلام درباره ویژگیهای یاران امام مهدی عجل الله تعالی فرجه، توان جسمانی هر کدام از آنها را برابر چهل مرد نیرومند دانسته، قلب های آن ها را بسان پولادی استوار توصیف کرده که اگر بر كوههای آهن بگذرند، آن را بَر كَنند و شمشیرهای خود را در نیام نكنند تا آن كه خدای تعالی خشنود گردد.
به دستآوردن توان و قوّت برای رودررویی با تهدیدهای دشمنان، همواره مورد پافشاری آموزههای دینی بوده است. قرآن کریم با همه صراحت بر این مهم تأکید کرده، پیروان خود را به فراهم نمودن همه ابزارهای ممکن در این راه سفارش می کند
حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه پس از آگاهکردن جهانیان و اتمام حجت با آنان، به ناگزیر با ستمگران و دشمنان، جنگ خونینی كرده و همانند جدّ بزرگوار خود، برخورد تندی با آنان خواهد داشت. از روایات استفاده میشود که ایشان در این رودررویی از یاران خود نیز یاری می خواهد و آنان نیز در نهایت شجاعت در کنار آن حضرت(عج) با دشمنان مبارزه خواهند کرد.
حال، چنین یارانی، میبایست پیش از ظهور فراهم آیند و این شدنی نیست، مگر با افزایش توان و قدرت جسمانی در عصر انتظار. چنان چه همه منتظران به این امور مهم و پایهای توجه لازم را داشته باشند، بدون تردید، برای چگونگی درک دوران ظهور نقش مؤثری ایفا خواهند كرد.
موسی بن بكر واسطی از بشیر نبّال روایت كرده كه گفت: به امام باقر علیه السلام عرض كردم: آنان می گویند كه مهدی عجل الله فرجه اگر قیام كند، كارها به خودی خود برای او برقرار می شود و به اندازه حجامتی خون نمیریزد. آن حضرت(ع) فرمودند:ِِ « هرگز چنین نیست؛ سوگند به آنكه جانم در دست اوست! اگر كارها به خودی خود، برای كسی برقرار و رو به راه می شد، به طور مسلّم برای رسول خدا(ص) درست میشد؛ آنگاه كه دندانهای پیشین آن حضرت(ص) شكست و صورتش را زخم رسید! نه هرگز، سوگند به آنكه جان من در دست اوست چنین نخواهد شد تا آن كه ما و شما عرق و خون بسته شده را پاك كنیم.» سپس آن حضرت(ع) پیشانی خود را ـ به عنوان نشانهای از آن حالت ـ پاك كردند.
خلاصه سخن: در هر حال قیام حضرت مهدی عجل الله فرجه مبارزهای است در برابر نیروهای كفر جهانی و برخلاف پندار برخی، این پیروزی با سختیها و ناملایمات فراوانی آمیخته خواهد شد كه بایسته است زمینهسازان آن قیام جهانی، به بهترین صورت ممكن خود را آماده سازند.
منبع: حجت الاسلام خدامراد سلسمیان به نقل از شبستان
م احمدیزاده- تبیان