مُد را با هشیاری تمام انتخاب کنیم
مدگرایی و انتخاب نادرست الگوی مُد در اقشار مختلف جامعه نیاز به بحث در سطح مدیریت فرهنگی دارد.
مژگان نیک نام روان شناس و مشاور در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اهمیت موضوع گسترش انحرافات و آسیب های اجتماعی در جامعه، اظهار داشت: مُد و مُدگرایی به خودی خود ناپسند نیست بلکه نوعی الگوی فرهنگی و اجتماعی است.
وی به تعریف مُد اشاره کرد و گفت: مُد، الگوی غالب فرهنگی در ظاهر و پوشش افراد یک جامعه است و با بررسی مفاهیم اخلاقی و فرهنگی هر کشور و درک درست از آن ها، می توان به انتخاب الگوی رایج و قابل پذیرش در بین آحاد مردم پی برد.
نیک نام در ادامه گفت: در کنار عوامل فرهنگی و روش درست تربیتی خانواده ها، خلاء های شخصی اعم از جلب توجه، رقابت های کاذب، تنوع طلبی و غیره می توانند زمینه های روان شناختی مُدگرایی نامناسب در جوانان باشد.
وی افزود: مُدگرایی ریشه در نیازهای طبیعی جوانان دارد و به لحاظ اینکه مُدها نمایانگر علایق و ارزش های مسلط بر یک جامعه اند و افزون برآن ما شاهد تقلید مُدهای نامناسب در قشر جوان هستیم بحث و کنترل درباره این موضوع در سطح مدیریت کلان نیاز است.
نیک نام با تأکید بر نقش خانواده ها برای بررسی و تشخیص انتخاب پوشش مناسب، تصریح کرد: نهادهای فرهنگی با هشیاری در کنار خانواده ها می توانند نقش بسزایی را در تغییر روند پذیرش مد های نامناسب در قشر جوان داشته باشد.
انتهای پیام/