چه هشدارهایی را قبل از ازدواج باید در نظر بگیریم و راه حل های مهم برای انتخاب همسر آینده کدامند چه ویژگی هایی را باید مدنظر بگیریم تا بتوانیم همسر ایده آل خود را بیابیم
هدف از ازدواج، کسب آرامش ماندگار است و یکی از راههایی که به افراد کمک میکند در این مسیر به شناخت برسند و موفق باشند، دوران آشنایی و استفاده از مشاورههای پیش از ازدواج است.
مشاوره پیش از ازدواج با مشاوره پس از انتخاب متفاوت است. گاهی افراد انتخاب خود را کردهاند و سپس برای گرفتن تائید مشاور از مشاوره بهره میبرند و بهترین زمان برای مشاوره ازدواج در اصل مشاوره پیش از انتخاب است. یعنی هنوز تصمیم هر دو نفر قطعی نیست و در حال آشنایی هستند و بررسی میکنند آیا مناسب یکدیگر هستند یا خیر.
بهترین راه کسب شناخت دو نفر برای ازدواج، دوران آشنایی است که هم خانوادهها با یکدیگر آشنا میشوند و هم دختر و پسر بیشتر با یکدیگر گفتوگو و مراوده میکنند تا به شناخت برسند. دوران آشنایی که با اطلاع خانوادهها صورت میگیرد امنتر از دوران آشنایی پنهانی است و استفاده از مشاوره پیش از ازدواج خیلی کمک میکند تا فرد، هم منطق ذهن و هم بخش عاطفی و احساسی را در نظر بگیرد. در هر آشنایی علائم هشدار وجود دارد که باید در نظر گرفته شود. در مشاورههای ازدواج، اختلالات روانشناختی و مشکلات روحی افراد مورد بررسی قرار میگیرد و با استفاده از آزمونهای معتبر و مصاحبه بالینی، صلاحیت روانی او مورد بررسی قرار میگیرد. همچنین اختلالات جنسی، سلامت جنسی و اعتیاد نیز جزو مواردی است که باید مورد بررسی قرار بگیرد. در مسیر ازدواج سه آیتم جذابیت، مجاورت و مشابهت اهمیت دارند. در مسیر مشاوره ازدواج این موارد مهم است:
صلاحیت بالینی و نداشتن اختلالات حاد روانشناختی
تناسب سبکهای شخصیتی
نگرش نسبت به خانواده و جایگاه آن
نگرشهای مذهبی و پوششی
شیوههای ابراز عاطفه و ایجاد اعتماد
عملکرد مالی و پسانداز
نگرش به تفریح و فعالیتهای لذتبخش
بررسی تناسب مالی، مذهبی، اجتماعی خانوادهها و خود زوج
نگرش نسبت به نوع اشتغال، تحصیلات و حضور در جامعه هر دو فرد
البته در این مسیر اشتباهاتی نیز رخ میدهد که لازم است از آنها اجتناب شود. اشتباهات رایج عبارتند از:
ـ نپرسیدن سوالات کافی
ـ نادیده گرفتن نشانههای هشداردهنده
ـ سازش عجولانه و زودهنگام
ـ تسلیم شدن در برابر نیاز جنسی
ـ تسلیم شدن در برابر زرق و برق مادیات
ـ مقدم دانستن تعهد بر تفاهم
ـ نادیده گرفتن تردیدها
ـ تفاهم را بر علاقه و محبت مقدم میدانیم.
ـ باور به این که او را تغییر خواهیم داد.
ـ باور به این که پس از ازدواج مشکلات کم میشود.
فراموش نکنید گام اول در مشاوره ازدواج، خودشناسی افراد است. یعنی باید فهرستی از نکات مثبت و منفی خود تهیه کنید. گام دوم، تهیه فهرست خط قرمزهای هر فرد است. یعنی دقیقا باید بدانید اگرچه مواردی وجود داشته باشد از این ازدواج صرفنظر خواهید کرد. در گام بعدی نیز لازم است خواستههایی را که از زندگی فردی و زوجی دارید، ثبت کنید. به خاطر داشته باشید آزمونها و مصاحبههای بالینی باید توسط متخصص انجام و نکات هشدار در نظر گرفته شود.