وبسایت آشپزباشی: کله جوش از مجموعه دستورغذایی های ایرانی است که بخش آشپزی سایت ما، طرز تهیه آن را برای شما آماده کرده است. کله جوش از غذاهای سنتی و بسیار قدیمی ایران است. این غذا طبعی گرم دارد و سرشار از کلسیم و فسفر است و بیشتر در ماه های سرد سال خورده می شود.
مواد لازم:
- روغن به میزان لازم
- پیاز ۱ عدد
- نعناع خشک ۳ قاشق غذاخوری
- زردچوبه به میزان لازم
- کشک ۱ کیلوگرم
- گردو ۲۰۰ گرم
- نمک به میزان لازم
- فلفل سیاه به میزان لازم
طرز تهیه:
1-در قابلمه ای روی حرات متوسط کمی روغن بریزید و پیاز را در آن تفت دهید تا نرم و طلایی شود. به آن نعناع خشک و زردچوبه بزنید.
2-کشک را به همراه ۳ لیوان آب اضافه کنید، حرارت را زیاد کرده ، بگذارید تا مواد بجوشد و غلیظ شود.
3-حرارت را کم کنید و گردو را اضافه کنید. آن را بچشید و در صورت نیاز به آن نمک و فلفل سیاه اضافه کنید. بگذارید تا برای ۱۵ دقیقه قل بزند.
4-کله جوش را در ظرف مورد نظر بریزید و به همراه نان سرو کنید. می توانید آن را با تکه های گردو، نعناع داغ و پیاز داغ تزیین کنید.
نکاتی در مورد تهیه ی کله جوش:
1- پیاز را خرد کنید.
2-برای سالمتر بودن غذا می توانید از روغن کنجد استفاده کنید.
3- گردو را چرخ کرده و یا خیلی ریز خرد کنید.