اگر کودک پوشک خیس یا کثیف را زیاد به پا داشته باشد، ممکن است پوست او تحریک شود.
برخی از مشکلات پوستی در کودکان
جوش پوشک
اگر کودک پوشک خیس یا کثیف را زیاد به پا داشته باشد ، ممکن است پوست او تحریک شود. همه ی کودکان به جوش پوشک مبتلا می شوند ، اما بیماری و اسهال احتمال ابتلا به آن را بیشتر می کند. بعضی از کودکان بیش از دیگران به جوش پوشک مبتلا میشوند.
علائم
علائم عمده ی جوش پوشک عبارتند از :
*دردناک بودن ناحیه ای که زیر پوشک قرار می گیرد.
*نقطه های سرخ و زخم گونه در ناحیه ای که زیر پوشک قرار می گیرد.
آلودگی به میکروب ( زرد زخم ) یا به قارچ ( برفک دهان ) ممکن است موجب شود که ناحیه ی مذکور تاول بزند و آب بدهد.
درمان چیست ؟
تا میتوانید پوشک نپوشانید و باسن کودک را در معرض هوای گرم و خشک قرار دهید. اگر جوش ها بعد از چند روز بهبود نیافت وقت معاینه ی پزشکی بگیرید. پزشک ممکن است برای کاهش التهاب ، کرم کورتیکواستروئیدی تجویز کند.اگر جوش ها عفونی شود ، ممکن است کرم کورتیکواستروئیدی همراه با یک داروی ضد عفونت تجویز شود. در صورت درمان ، جوش های عفونی از چند روز تا یک هفته بعد خوب میشود.پیشگیری از جوش پوشک
آغشته کردن ناحیه ی زیر پوشک به پماد یا کرم محافظ، به پیشگیری از جوش پوشک کمک میکند.
چگونه می توان پیشگیری کرد؟
برای کمک به پیشگیری از جوش ، هر وقت کودک ادرار یا مدفوع کرد ، هرچه زودتر پوشک او را عوض کنید . پس از شستشو و خشک کردن ناحیه ی زیر پوشک ، با زدن (( کرم روی )) دافع آب یا وازلین از پوست کودک محافظت کنید.
التهاب پوست تماسی
التهاب پوست ناشی از تماس با مواد تحریک کننده اغلب در کودکان زیر حدود 12 سال رخ نمی دهد. مواد تحریک کننده معمولا شامل نیکل ( که در زیورآلات وجود دارد ) ، لاستیک ، رنگ های مصنوعی ، گچ ، گیاهان ، موادی که موجب کف کردن آب وان حمام میشوند ، مواد شوینده ، کرم های دارویی و مواد آرایشی هستند.
علائم
جوش ها گاهی محدود به یک ناحیه است ( مانند وقتی که از موادی مثل کف دهنده های آب وان حمام یا صابون های معطر ناشی میشود ). علائم عمده :
*جوش های ملتهب و پوسته پوسته
*خارش شدید
*گاهی ، تاول زدن و آب دادن ( اغلب در اثر تماس با گیاهان)
علائم ممکن است چندین روز پس از تماس ظاهر شود؛ مدت زمان دوام علائم بستگی به ماده ی تحریک کننده دارد.
درمان چیست؟
اگر علت التهاب پوستی را می دانید ، آن را برطرف کنید یا کودک را تشویق کنید از تماس با آن احتراز کند. میتوانید لوسیون کالامین یا کرم کورتیکواستروئیدی به جوش ها بزنید تا به تخفیف علائم کمک کند.اگر نمیتوانید علت را شناسایی کنید ، با پزشک مشورت کنید . پزشک ممکن است ترتیب آزمایش های حساسیت را برای کودک بدهد . در این آزمایش ها ، مواد تحریک کننده ی مختلف به نواحی کوچکی از پوست کودک زده میشود و مشاهده می شود که واکنش پوست چگونه است.
اکزمای دور لب
اکزمای دور لب از تحرک لب ها و پوست اطراف آنها توسط بزاق دهان در نتیجه ی لیسیدن بیش از حد لب ها یا مکیدن شست توسط کودک رخ می دهد. این نوع اکزما وقتی عادت ایجاد کننده ی آن ترک شود از بین میرود.
علائم عمده
*التهاب و پوسته پوسته شدن پوست دور لب ها
*خشک شدن ، ترک خوردن و دردناکی لب ها
چه کمکی میتوانم بکنم؟
مدت چند روز یک کرم کروتیکواستروئیدی ( قابل تهیه بدون نسخه ی پزشک ) به پوست دور لب ها بزنید تا التهاب کاهش یابد ، سپس با استفاده ی منظم از وازلین ، پوست را از بزاق دهان محافظت کنید. زدن کرم لب به لب ها به مرطوب کردن و حفاظت از آنها کمک میکند.
کودکان معمولا قبل از سن مدرسه عادت لیسیدن لب ها یا مکیدن شست را کنار می گذارند. اگر هر بار که کودک این کار را انجام می دهد با ملایمت او را متوجه سازید ، ممکن است زودتر عادت خود را کنار بگذارد. اما نق زدن به کودک در مورد عادت او ، آن را بدتر سازد.
حفاظت از لب های خشک
کرم لب به حفاظت از لب های کودک از بزاق تحریک کننده کمک میکند و ناراحتی لب ها را کاهش می دهد.
منبع:کودک آنلاین