نخود منبع خوبی از پروتئین و آهن است و این خصوصیات آن را به جایگزین خوبی برای گوشت قرمز تبدیل کرده است. بنابراین کسانی که از رژیمهای بدون گوشت قرمز استفاده میکنند، میتوانند از جایگزینهایی مانند نخود استفاده کنند.
مواد لازم:
- نخود آبگوشتی 150 گرم
- برنج 100 گرم
- بلغور گندم 200 گرم
- آرد 2 قاشق سوپخوری
- روغن مخصوص سرخكردنی 60 میلیلیتر (یكچهارم پیمانه)
- پیاز خردكرده 1 عدد درشت
- نمك، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
- كرفس و اسفناج خردكرده 300 گرم
- رب گوجهفرنگی 2 قاشق سوپخوری
- گوجهفرنگی رنده كرده 2-3 عدد درشت
- گوشت چرخكرده 300 گرم
- جعفری ریز خردكرده 200 گرم
طرز تهیه:
1-نخود، برنج و بلغور را جداگانه بخیسانید. آنگاه در كاسه مناسبی برنج، بلغور و آرد را مخلوط كنید و خوب ورز دهید تا حالت چسبندگی پیدا كند. آن را كنار بگذارید. حالا در قابلمه مناسبی قدری روغن بریزید، پیاز را در آن تفت دهید.
2-سپس نخود، نمك، فلفل و زردچوبه را بیفزائید و صبر كنید تا نخود بپزد. اینك كرفس، اسفناج، رب گوجهفرنگی و پوره گوجهفرنگی را اضافه نمائید.
3-حالا گوشت چرخكرده را همراه با كمی نمك، فلفل و زردچوبه در تابه مناسبی تفت دهید، جعفری را بیفزائید و 5 دقیقه دیگر آن را تفت دهید.
4-اكنون از مایه فراهمكرده – بلغور و برنج- به اندازه یك گردو بردارید و به صورت توپی در دست شكل دهید. سپس در آن حفرهای ایجاد كنید و از مایه گوشتی در آن قرار دهید و دوباره آن را به شكل توپ در آورید.
5- حالا كوفتهها را در خوراك بریزید و با حرارت ملایم آن را بپزید. مصرف این خوراك همراه با نان بسیار مطلوب خواهد بود.
یادآوری:
در كردستان علاوه بر گوشت چرخكرده از گوشت گوسفند خرد كرده نیز در این خوراك استفاده میكنند.