0

خورش سبز بهاری

 
arezooo
arezooo
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : آبان 1392 
تعداد پست ها : 2286
محل سکونت : خراسان رضوی

خورش سبز بهاری

خورش سبز بهاری
(کنگر)
خورشت کنگر

مواد لازم برای 4 نفر:
1/2 پیمانه کنگر خرد شده
2 پیمانه ریواس خرد شده
1 پیمانه گوجه سبز
2 پیمانه نعنا و جعفری ریز شده (1و 1/2 پیمانه جعفری - 1/2 پیمانه نعنا)
400 گرم گوشت گوساله خرد شده
2 قاشق سوپخوری پیاز داغ
روغن به میزان لازم
نمک،فلفل و زرد چوبه به مقدار کافی

خورش کنگر

خواص کنگر:
کنگر یکی از سبزیجات بهاره لذیذ و سرشار از ویتامین است. قسمت مورد استفاده این سبزی ساقه آن بوده (مانند کرفس)که پس از جدا کردن تیغ‌ها و کمی ‌‌تفت دادن در روغن می‌تواند برای طبخ خورش به کار رود. مطالعات نشان داده‌اند که خوردن برگ‌های این سبزی افزایش دهنده ادرار (دیورتیک) و محرک کلیه‌ها، ترشح صفرا از کبد و منقبض کننده کیسه صفراست. در ضمن پتاسیم فراوانی داشته اما از نظر میزان کالری بسیار محدود است.
در این سبزی ترکیبی به نام سینارین وجود دارد که موجب کاهش کلسترول خون می‌شود. تحقیقات نشان داده است که این ترکیب کاهنده سطح تری‌گلیسیرید خون نیز هست. از این رو خوردن کنگر برای کسانی که چربی خون بالا دارند و یا مستعد بیماری‌های قلبی عروقی هستند توصیه می‌شود. به علاوه، از آنجایی که کنگر محتوی کربوهیدرات پیچیده غیرقابل هضمی به نام اینولین است، خاصیت مسهلی دارد. از طرفی اینولین موجود در این سبزی باعث افزایش باکتری‌های مفید و کاهش باکتری‌های مضر در مدفوع می‌شود و در کل به حفظ سلامت روده بزرگ کمک می‌کند و از خطر ابتلا به سرطان در این ارگان را به میزان قابل‌توجهی می‌کاهد.

نعناع و جعفری را فراموش نکنید
مطالعات نشان داده‌اند خوردن 20 گرم جعفری نیاز بزرگسالان را به ویتامین C برطرف می‌کند، به خصوص اگر به‌طور تازه میل شود. این ماده مغذی در دسته آنتی‌اکسیدان‌ها بوده و خاصیت ضدسرطانی نیز دارد اما نعناع حافظ معده است و مصرف آن به هر شکلی به سلامت دستگاه گوارش کمک می‌کند اما توصیه می‌کنیم که این سبزی‌ها را تازه به تازه تهیه کرده و کمتر خرد کنید به طوری که له نشوند و در ضمن با روغن کمی ‌‌تفت دهید تا به این ترتیب ضایعات مواد مغذی موجود به حداقل برسد. فراموش نکنید که این جز را در آخرین مراحل طبخ به خورش‌تان اضافه کنید تا بیش از اندازه حرارت نبیند.

طرز تهیه :
1. کنگر را تمیز کرده و تیغ شان را جدا کنید.آنها را خوب شسته و به اندازه مناسب خرد کنید.
2. ریواس را هم پوست کنده و خرد کنید. حالا گوشت را در تابه ای با مقداری روغن تفت دهید تا رنگ گوشت عوض شود.
3. حالا پیاز داغ را اضافه کرده و تفت دادن ادامه دهید.به گوشت کمی زرد چوبه اضافه کنید.
4. مقداری آب اضافه کنید تا روی مود بیاید، سپس در تابه را بگذارید تا گوشت بپزد.
5. نعنا و جعفری ریز خرد شده را همراه با کنگر در کمی روغن ریخته تفت دهید. سبزیجات سرخ شده را به گوشت پخته شده اضافه کنید تا همراه با گوشت بجوشندو خورش جا بیفتد.
6. نیم ساعت که خورش جوشید گوجه سبز را اضافه کنید.نمک و فلفل را هم اضافه کنید تا خورش مزه دار شود.
7. ده دقیقه به پایان پخت، ریواس های خرد شده را اضافه کنید،بعد از این مدت خورش را از روی حرارت برداشته و در ظرف مورد نظر ریخته و با برنج سرو کنید.

شنبه 9 مرداد 1395  12:07 PM
تشکرات از این پست
nargesza golnazjoon
arezooo
arezooo
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : آبان 1392 
تعداد پست ها : 2286
محل سکونت : خراسان رضوی

پاسخ به:خورش سبز بهاری

پاسخ به:خورش سبز بهاری

عمر گران میگذرد خواهی نخواهی   ـ   سَعی بر آن کن نرود رو به تباهی

شنبه 9 مرداد 1395  12:08 PM
تشکرات از این پست
nargesza golnazjoon
golnazjoon
golnazjoon
کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت : شهریور 1395 
تعداد پست ها : 14

پاسخ به:خورش سبز بهاری

نقل قول arezooo

خورش سبز بهاری
(کنگر)
خورشت کنگر

مواد لازم برای 4 نفر:
1/2 پیمانه کنگر خرد شده
2 پیمانه ریواس خرد شده
1 پیمانه گوجه سبز
2 پیمانه نعنا و جعفری ریز شده (1و 1/2 پیمانه جعفری - 1/2 پیمانه نعنا)
400 گرم گوشت گوساله خرد شده
2 قاشق سوپخوری پیاز داغ
روغن به میزان لازم
نمک،فلفل و زرد چوبه به مقدار کافی

خورش کنگر

خواص کنگر:
کنگر یکی از سبزیجات بهاره لذیذ و سرشار از ویتامین است. قسمت مورد استفاده این سبزی ساقه آن بوده (مانند کرفس)که پس از جدا کردن تیغ‌ها و کمی ‌‌تفت دادن در روغن می‌تواند برای طبخ خورش به کار رود. مطالعات نشان داده‌اند که خوردن برگ‌های این سبزی افزایش دهنده ادرار (دیورتیک) و محرک کلیه‌ها، ترشح صفرا از کبد و منقبض کننده کیسه صفراست. در ضمن پتاسیم فراوانی داشته اما از نظر میزان کالری بسیار محدود است.
در این سبزی ترکیبی به نام سینارین وجود دارد که موجب کاهش کلسترول خون می‌شود. تحقیقات نشان داده است که این ترکیب کاهنده سطح تری‌گلیسیرید خون نیز هست.
جوش شیرین . از این رو خوردن کنگر برای کسانی که چربی خون بالا دارند و یا مستعد بیماری‌های قلبی عروقی هستند توصیه می‌شود. به علاوه، از آنجایی که کنگر محتوی کربوهیدرات پیچیده غیرقابل هضمی به نام اینولین است، خاصیت مسهلی دارد. از طرفی اینولین موجود در این سبزی باعث افزایش باکتری‌های مفید و کاهش باکتری‌های مضر در مدفوع می‌شود و در کل به حفظ سلامت روده بزرگ کمک می‌کند و از خطر ابتلا به سرطان در این ارگان را به میزان قابل‌توجهی می‌کاهد.

نعناع و جعفری را فراموش نکنید
مطالعات نشان داده‌اند خوردن 20 گرم جعفری نیاز بزرگسالان را به ویتامین C برطرف می‌کند، به خصوص اگر به‌طور تازه میل شود. این ماده مغذی در دسته آنتی‌اکسیدان‌ها بوده و خاصیت ضدسرطانی نیز دارد اما نعناع حافظ معده است و مصرف آن به هر شکلی به سلامت دستگاه گوارش کمک می‌کند اما توصیه می‌کنیم که این سبزی‌ها را تازه به تازه تهیه کرده و کمتر خرد کنید به طوری که له نشوند و در ضمن با روغن کمی ‌‌تفت دهید تا به این ترتیب ضایعات مواد مغذی موجود به حداقل برسد. فراموش نکنید که این جز را در آخرین مراحل طبخ به خورش‌تان اضافه کنید تا بیش از اندازه حرارت نبیند.

طرز تهیه :
1. کنگر را تمیز کرده و تیغ شان را جدا کنید.آنها را خوب شسته و به اندازه مناسب خرد کنید.
2. ریواس را هم پوست کنده و خرد کنید. حالا گوشت را در تابه ای با مقداری روغن تفت دهید تا رنگ گوشت عوض شود.
3. حالا پیاز داغ را اضافه کرده و تفت دادن ادامه دهید.به گوشت کمی زرد چوبه اضافه کنید.
4. مقداری آب اضافه کنید تا روی مود بیاید، سپس در تابه را بگذارید تا گوشت بپزد.
5. نعنا و جعفری ریز خرد شده را همراه با کنگر در کمی روغن ریخته تفت دهید. سبزیجات سرخ شده را به گوشت پخته شده اضافه کنید تا همراه با گوشت بجوشندو خورش جا بیفتد.
6. نیم ساعت که خورش جوشید گوجه سبز را اضافه کنید.نمک و فلفل را هم اضافه کنید تا خورش مزه دار شود.
7. ده دقیقه به پایان پخت، ریواس های خرد شده را اضافه کنید،بعد از این مدت خورش را از روی حرارت برداشته و در ظرف مورد نظر ریخته و با برنج سرو کنید.

میشه از این غذا یک عکس هم بزارید من تا حالا نخوردم همچین چیزی رو .

ممنون

golposhan

جمعه 26 شهریور 1395  8:29 PM
تشکرات از این پست
nargesza
دسترسی سریع به انجمن ها