تحلیل فیلم هالیوودی لژیون
📺خلاصه داستان فیلم:
👈داستان فیلم از جایی شروع می شود که خدا اعتماد خود را نسبت به انسان ها از دست داده و تصمیم دارد با لشکری از فرشتگان خود، انسان ها را برای همیشه نابود کند. در میان فرشتگان مقرب خدا، مایکل (حضرت میکاییل) این کار را نادرست می داند، به همین جهت برای مقابله با خدا و فرشتگانش از دستورات سرپیچی کرده و به کمک انسان ها می شتابد. در این جا تنها امید انسان ها تولد یک کودک نامشروع است که به عنوان منجی، بشر را در مقابل خدا محافظت کند. فرشته ی مقرب دیگری به اسم گابریل (حضرت جبرئیل) نیز از سوی خداوند مامور کشتن کودک ناجی می شود که در پایان این کار شکست می خورد و انسان ها با تلاش های مایکل بقای نسل خود را تضمین می کنند.
📋✏️سینمای الحاد و حمله به متعلقات ایمان…
👈همان طور که قبلا اشاره شد ایمان به هفت گزاره تعلق میگیرد: الله، غیب، ملائک، انبیاء، کتاب، معاد و آیات الهی.
این روزها سینمای الحاد به قصد تخریب هر هفت متعلق ایمان، آثار متعددی در ژانرهای مختلف برای سلایق متفاوت می سازد تا یک حمله همه جانبه را صورت دهد.
🎬 فیلم سینمایی لژیون از جمله آثاری است که جهت مخدوش کردن ایمان به خدا و ملائک ساخته شده است.
خدایی که راوی در این فیلم از او یاد می کند، خدای بی حکمتی است که دایما از حالات و تصمیمات خود پشیمان می شود و نیاز به هم فکری و کمک پسران خود یعنی فرشتگان دارد. تا جایی که به گفته مایکل «من چیزی را به خدا دادم که نیاز داشت؛ نه آنچه که می خواست!» این داستان تا آن جا ماهرانه به تصویر کشیده شده که مخاطب در حین تماشای فیلم، به این نتیجه می رسد چنین خدایی ارزش پرستش ندارد؛ خدایی که از کرده خود پشیمان شده و تلاش دارد نسل بشریت را نابود کند.
🎩 ترفندهای سینمایی جهت تخریب تقدس ملائکه
👈یکی از نکاتی که کارگردانان غربی به ویژه هالیوود به ان توجه دارند، پیشینه ی بازیگری شخصیت های برجسته اعتقادی فیلم هایشان است. به عنوان نمونه در فیلم لژیون مخاطب با کوین دورند مواجه می شود که در فیلموگرافی خود بازی در نقش های منفور از قبیل نقش مارتین کیمی در فیلم لاست را دارد.
ازجمله موارد قابل توجه در این فیلم، دشمنی بین مایکل و گابریل است تا جایی که جنگ شدیدی میان این دو فرشته مقرب در می گیرد و گابریل با گرز خود اقدام به کشتن مایکل می کند. دشمنی با حضرت جبرئیل و تظاهر به دوستی با حضرت میکاییل ریشه دیرین در اعتقادات دین یهود دارد.
✨قرآن مجید در مورد دشمنان ملائکه در آیه ۹۷ سوره مبارکه بقره چنین می فرماید:
💠قلْ مَنْ کانَ عَدُوًّا لِجِبْریلَ فَإِنَّهُ نَزَّلَهُ عَلى قَلْبِکَ بِإِذْنِ اللَّهِ مُصَدِّقاً لِما بَیْنَ یَدَیْهِ وَ هُدىً وَ بُشْرى لِلْمُؤْمِنینَ
ترجمه: بگو هر کس با جبرئیل دشمن باشد [دشمن خداست]، و او مأموری بیش نیست که به اذن خدا قرآن را بر قلب تو نازل کرده، کتابهای پیشین را تصدیق میکند، و مؤمنان را هدایت نموده و مایه بشارت است💠
bettany-and-gabriel
💢منجی در برابر خدا…
👈در این اوضاع نا به سامان، تنها راه نجات نسل بشریت، به دنیا آمدن یک کودک نامشروع است. از این رو مایکل، این فرشته مقرب تصمیم می گیرد تا زمان به دنیا آمدن کودک، از مادر وی(چارلی) محافظت کند.
دختران و پسران خدا…
یکی از مواردی که سینمای غرب بر آن اصرار دارد، عینیت بخشیدن به ملائک و تعیین جنسیت مشخص برای آن ها به عنوان فرزندان خدا می باشد که در فیلم لژیون، جنسیت آن ها مذکر فرض شده است. اما آن چه طبق آیات صریح قرآن کریم، به عنوان مثال آیه ۳ سوره مبارکه توحید، مشخص است، خداوند فرزندی ندارد و فرشتگان کارگزاران وی هستند.
💥خدا، موجودی ترسناک…
👈در سکانس ابتدایی فیلم، جمله «بیایید بچه ها، میخوام ترس از خدا رو یادتون بدم» روی صفحه نقش می بندد. آن چه در این فیلم به وضوح القا می شود، ترس از خدای درمانده و کینه توز است که چون به هدف آفرینش بشر نتوانسته دست یابد درصدد نابودی انسان برخاسته است. در صورتی که در آموزه های دینی ما، مسئله ترس از خدا از این جنس نبوده و حتی عذاب هایی که از جانب خدا بر انسان ها نازل شده با دلایل روشن و پس از آگاهی دادن توسط پیامبران و معمولا تنها به گناهکاران نازل می گشته است.
🎦فیلم لژیون با ساختاری جذاب، توانسته است تصویری بی رحم و نادرست از خدا و ملائکه که هر دو از مبانی اعتقادی ایمان کامل هستند را به تصویر بکشد و به طور نا محسوس مخاطب را به شک اندازد.
⭕️توضیح:
👈گابریل در زبان لاتین همان جبرئیل در زبان عربی است.
👈مایکل هم همان میکائیل.
این دو از فرشتگان مقرب درگاه الهی هستند.