وبسایت آشپزباشی: مرغ ترش گیلان از مجموعه دستورغذایی های محلی است که طرز تهیه آن را برای شما آماده کرده ایم. مرغ ترش، این غذای محلی و خوشمزه ی استان گیلان را بپزید و از خوردن آن لذت ببرید.
مواد لازم:
- روغن به میزان لازم
- سبزیهای معطر ۱ کیلوگرم
- پیاز ۱ عدد
- سیر ۴ حبه
- مرغ ۱ عدد
- لپه ۱۰۰ گرم
- زردچوبه به میزان لازم
- آبلیمو ۱ پیمانه
- نمک به میزان لازم
- فلفل به میزان لازم
- تخم مرغ ۲ عدد
طرز تهیه:
1-در ماهیتابه ای بزرگ کمی روغن بریزید و سبزی ها را در آن تفت دهید.
2-در این میان، در قابلمه ای کمی روغن بریزید و پیاز و سیر را در آن تفت دهید. مرغ و لپه را اضافه کنید و تفت دهید ، به آن ها زردچوبه بزنید و کمی تفت دهید. بر روی آن ها ۲ لیوان آب بریزید و بگذارید تا مرغ و لپه کاملا پخته و نرم شوند.
3-سبزی تفت داده شده را به مواد اضافه کنید و برای ۶۰ دقیقه بپزید.
4-آب لیمو، نمک و فلفل سیاه را اضافه کنید و بگذارید تا خورش جا بیافتد.
5-در پایان تخم مرغ های زده شده را در آن بریزد و بگذارید تا پخته شوند.
6-خورش را در ظرف مورد نظر بکشید و به همراه برنج میل کنید.
نکات:
1- سبزی مرغ ترش شامل جعفری، گشنیز و سبزی محلی خالواش است. می توانید به جای خالواش از نعناع و یا حتی پونه استفاده کنید. سبزی ها را پاک کرده و تمیز بشویید. آن ها را ریز خرد کنید.
2- پیاز را ریز خرد کنید. سیر را هم با کنار چاقو له کرده و ریز خرد کنید.
3- می توانید از فیله ی مرغ هم استفاده کنید. در صورت تمایل آن ها را خرد کنید.
4- لپه را از شب قبل خیس کنید. ترجیحا در این میان آب آن را چند بار عوض کنید.
5- می توانید به جای آب لیمو از آب نارنج، آب غوره یا آب انار استفاده کنید.
6- تخم مرغ ها را در ظرفی شکسته و با چنگال هم بزنید.