مجله آشپزی مثبت - ليلا هوشياري: نان و پنیر از ارکان اصلی صبحانه ما ایرانی ها محسوب می شوند، در عصرانه ها، گاها سبزی هم سر سفره می گذاریم. اما امروز می خواهیم همان نان و پنیر و سبزی را به شکلی مدرن برای شما درست کنیم. باید زحمت درست کردن نان را خودتان به عهده بگیرید.
مواد لازم:
- آرد به ميزان لازم
- 1 عدد تخممرغ
- 2 /1 پيمانه روغن مايع
- 1 پيمانه شير ولرم
- 1 قچ سرخالي نمك
- 1 ق س خميرمايه
- 1 قس شكر (براي خمير مايه)
- 100 گرم پنير صبحانه
- 100 گرم سبزي خردشده (شامل تره، پيازچه و ريحان)
- كنجد و سياهدانه به ميزان لازم
- 1 عدد زرده تخممرغ
طرز تهیه:
1. به شير ولرم شكر اضافه كرده و هم بزنيد تا شكر در شير حل شود. مايه خمير هم را اضافه كرده و كناري بگذاريد تا عملكرده و پف كند.
2. تخممرغ را در كاسهاي شكسته، با روغن مايع مخلوط كرده و خوب هم بزنيد. نمك را هم افزوده و مايه خمير پف كرده را به مواد اضافه كرده و مخلوط كنيد.
3. آرد را كمكم به كاسه اضافه كرده و با مواد مخلوط كنيد. آنقدر آرد بريزيد تا جايي كه خمير درست شود. روي خمير را پوشانده و آن را استراحت دهيد تا خوب پف كند و حجم آن دو برابر شود. براي اين مرحله معمولا 3 ساعت كافي است.
4. پنير را خرد كرده و با سبزيهاي خردشده مخلوط كنيد. بعد از ورآمدن خمير آن را روي سطحي آردپاشيشده گذاشته، با وردنه باز كنيد تا به ارتفاع نيم تا يك سانتيمتر باز شود.
5. با قالب گرد به قطر ده سانتيمتر، از خمير دايرههايي جدا كنيد. با فاصله يك سانتيمتر از مركز دايره روي شعاعها برشي ايجاد كنيد، به اين ترتيب روي دايره چهار برش روي چهار شعاع خواهيد داشت.
6. در مركز دايره مقداري مخلوط پنير و سبزي گذاشته و برشهاي مثلثي روبهروي هم را، روي پنير و سبزي آورده و به همديگر بچسبانيد طوري كه به شكل گل درآيد. همه خمير را به همين صورت پنير و سبزي گذاشته و فرم دهيد.
7. فر را با حرارت 180 درجه سانتيگراد روشن كنيد تا گرم شود. سيني فر را چرب كرده، نانهاي آماده را روي سيني فر گذاشته و با فاصله بچينيد. زرده تخممرغ را با چنگال هم بزنيد تا يكدست شود.
8. با قلمموي آشپزخانه زرده را روي نانها بماليد و روي آنها را با كنجد و سياهدانه تزئين كنيد. سيني را به مدت 20 تا 30 دقيقه در فر حرارت دهيد تا مرحله پخت نانها كامل شود.
يه جور ديگه
به جاي پنير صبحانه (يا همان پنير فتا) ميتوانيد از پنير خامهاي هم استفاده كنيد.