برای 9 نفر چی لازم داريم:
گوشت :(گوسفند یا گوساله بدون استخوان و چربی) 300گرم
کشمش: (پلویی و پاک شده(ترجیحا سبز)) 1لیوان
نخود: 2لیوان
برنج: 1لیوان
ترخان: (خرد شده) 2قاشق غذاخوری
پیاز: 2قاشق غذاخوری سرخ شده+اعدد خام
تخم مرغ: 2عدد
زردچوبه: 1قاشق چایخوری
آرد: (گندم یا سیب زمینی) 2قاشق غذاخوری
کاری: 1قاشق مرباخوری
نمک: به میزان لازم
فلفل: به میزان لازم
روغن: به میزان لازم
چطوری درست کنيم:
ابتدا گوشت را شسته و چربی های اضافه آن را پاک میکنیم و به همراه نخود، پیاز خام و کمی زردچوبه و فلفل آبپز میکنیم طوری که گوشت نیم پز شود.
سپس گوشت و نخود را چرخ می کنیم. سپس برنج را با کمی نمک و روغن به مرحله آبکشی رسانده و بعد آن را له کرده یا چرخ میکنیم.کشمش را شسته و با آرد مخلوط می کنیم. مواد چرخ شده، کشمش، آرد، پیاز داغ، نمک، فلفل، پودرکاری و ترخان خرد شده را همراه با تخم مرغها مخلوط می کنیم.
اگر لازم بود تخم مرغ بیشتری اضافه می کنیم تا مایه شل نباشد.روغن را داغ کرده از مایه به اندازه 1 قاشق غذاخوری در روغن داغ ریخته و سرخ می کنیم.غذا را به دلخواه تزئین کرده و سرو می کنیم.
نکات:
1) اگر مایع زیادی شل شد می توان از مقدار بیشتری آرد سیب زمینی استفاده کرد.
2) استفاده از آرد سیب زمینی باعث میشود غذای شما هنگام سرخ شدن کمتر روغن بگیرد.
3) اگر از غذاساز استفاده شد می توان گوشت و نخود و برنج را با هم چرخ کرد.
4) در صورت تمایل غذا را به صورت کوکو درآورده و در فر طبخ کنید تا رنگ آن روشن تر شود.
5) این کتلت را با گوشت مرغ نیز میتوان تهیه کرد.