0

داستان هایی از بحارالانوار

abdo_61
abdo_61
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 37203

پاسخ به:داستان هایی از بحارالانوار

بانگ اذان بلال!

هنگامي كه پيغمبر اسلام صلي الله عليه و آله چشم از جهان فرو بست بلال - اذان گوي پيغمبر صلي الله عليه و آله - از گفتن اذان خودداري كرد و گفت:
من بعد از پيامبر اسلام صلي الله عليه و آله براي هيچ كس اذان نخواهم گفت.
روزي فاطمه فرمود:
دوست دارم صداي اذان گوي پدرم را بشنوم.
وقتي كه سخن فاطمه به گوش بلال رسيد آماده گفتن اذان شد.
هنگامي كه دوبار گفت:
الله اكبر، الله اكبر،
زهراي مرضيه خاطره دوران پدر بزرگوارش را به ياد آورد ديگر نتوانست از گريه خودداري كند و بلند گريست.
وقتي كه بلال گفت:
اشهد ان محمد رسول الله.
فاطمه عليهاالسلام ضجه اي زد و بر زمين افتاد و غش كرد به طوري كه گمان كردند زهرا دنيا را وداع نمود.
مردم آمدند، گفتند: بلال اذان بگو! دختر پيغمبر صلي الله عليه و آله دنيا را وداع كرد.
بلال اذان را ناتمام گذاشت. وقتي فاطمه عليهاالسلام به هوش آمد فرمود:
بلال اذان را تمام كن!
بلال پاسخ داد:
اي بانوي بانوان دو جهان! از اين كه هرگاه صداي اذان مرا مي شنوي چنين احساسات بر تو هجوم مي آورد، از جانت مي ترسم.
فاطمه عليهاالسلام نيز او را بخشيد.
بلال از آن وقت ديگر براي عموم اذان نگفت.

مدیر سابق تالار آموزش خانواده

abdollah_esrafili@yahoo.com

شاد، پیروز و موفق باشید.

یک شنبه 3 مرداد 1395  2:18 PM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh
abdo_61
abdo_61
کاربر طلایی1

فاطمه عليهاالسلام در صحراي محشر

جابر بن عبدالله انصاري (صحابه ارزشمند پيامبر) مي گويد:
به امام باقر عليه السلام گفتم:
فدايت شوم! تقاضا مي كنم حديثي در مورد عظمت مادرت فاطمه برايم بفرماييد كه هر وقت آن را براي پيروان شما خاندان رسالت باز گفتم، شاد و خرسند شوند.
امام باقر فرمود:
پدرم از رسول خدا نقل كرد كه پيامبر فرمود:
وقتي كه روز قيامت فرا مي رسد براي پيغمبران الهي منبرهايي از نور نصب مي شود كه در ميان آنها منبر من بلندترين منبرها خواهد بود. آنگاه خداوند مهربان مي فرمايد:
اي پيامبر برگزيده ام! سخنراني كن! و من آن روز چنان سخنراني مي كنم كه هيچ كس حتي پيامبران و سفيران الهي نيز همانند آن را نشنيده باشند.
سپس منبرهايي براي جانشينان پيغمبران نصب مي شود و در ميان آنها منبر جانشين من (علي) از همه منبرها بلندتر است آنگاه خداوند به او دستور مي دهد سخنراني كند و او سخنراني مي كند كه هيچ كدام از جانشينان پيغمبران خدا مانند آن را نشنيده باشند.
پس از آن براي فرزندان پيامبران، منبرهايي از نور نصب مي شود و براي دو فرزندم و دو گل باغ زندگي من (حسن و حسين) منبري مي گذارند و از آنان درخواست مي شود سخنراني كنند و آن دو نور ديده ام سخنراني خواهند كرد كه هيچ يك از فرزندان پيغمبران نشنيده اند.
سپس فرشته وحي، جبرئيل امين ندا مي دهد كه (فاطمه) دختر گرامي پيامبر كجاست؟
آنگاه فاطمه پا مي شود.
از جانب خداوند ندا مي رسد كه اي اهل محشر! اكنون شكوه و بزرگواري از آن كيست؟
پيامبر و امير المؤمنين و دو فرزند گرامي شان جواب مي دهند از آن خداي بي همتا.
خداوند مي فرمايد:
اي اهل محشر! من عظمت و بزرگواري را بر پيامبر برگزيده ام محمد، و بندگان عزيزم علي، فاطمه، حسن و حسين قرار دادم.
هان اي اهل محشر!
سرها را به زير آوريد و چشمانتان را بر هم نهيد! اين فاطمه دخت پيامبر است كه به سوي بهشت گام برمي دارد.
سپس جبرئيل امين شتري از شترهاي بهشت را كه دو سوي آن از انواع زينتهاي بهشتي آراسته و مهارش از لؤلؤ تازه و زين آن از مرجان است، مي آورد، بانوي دو جهان بر آن شتر سوار مي شود، آنگاه خداوند مهربان دستور مي دهد يكصد هزار فرشته از سمت راست و يكصد هزار فرشته از سمت چپ فاطمه را همراهي كنند و يكصد هزار فرشته را مأمور مي كند كه آن بانو را بر روي بالهاي خويش گرفته و با اين شكوه و جلال او را به در بهشت برسانند.
هنگامي كه به در بهشت مي رسد، به پشت سر خويش نگاه مي كند، از جانب خداوند ندا مي رسد:
اي دختر پيامبر محبوب من چرا وارد بهشت نمي شوي؟
جواب مي دهد:
خداوندا! دوست دارم در چنين روزي مقام و منزلت من به همگان روشن گردد.
ندا مي رسد:
اي دختر حبيب من برگرد به سوي محشر نظاره كن! هر كس در سويداي قلب او مهر تو يكي از فرزندان معصوم تو است برگير و او را وارد بهشت ساز.
سپس امام باقر فرمود:
هان اي (جابر)! به خدا سوگند! كه مادرم فاطمه آن روز شيعيان و دوستان خود را از ميان مردم جدا مي كند، همانند پرنده اي كه دانه هاي سالم را از ميان دانه هاي فاسد بر مي چيند. آنگاه پيروانش به همراه آن بانو به سوي بهشت روان مي شوند.
وقتي كه بر در بهشت مي رسند بر دلهايشان الهام مي گردد بايستند و آنها مي ايستند. در اين وقت از سوي پروردگار ندا مي رسد:
اي دوستان من! چرا ايستاده ايد شما كه مورد شفاعت فاطمه قرار گرفته ايد.
پاسخ مي دهند:
بار پروردگارا! دوست داريم در اين چنين روزي ارزش بندگي و محبت اهل بيت رسالت را ببينم و مقام ما شناخته شود.
ندا مي رسد:
دوستان من به سوي صحراي محشر بنگريد! هر كس شماها را به خاطر محبتتان به فاطمه دوست مي داشت و هر كس در راه محبت شما به فاطمه اطعام و احسان مي كرد و آن كس كه به خاطر شما به آن بانو، لباس مي پوشانيد و آب گوارا مي داد و هر كس غيبت غيبت كننده را به خاطر داشتن محبت شما به فاطمه رد مي كرد و از شما دفاع مي نمود... دست همه آنان را بگيريد و به همراه خود داخل بهشت جاويد بسازيد.

بحارالانوار جلد ۳

شاد، پیروز و موفق باشید.

یک شنبه 3 مرداد 1395  2:20 PM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh
abdo_61
abdo_61
کاربر طلایی1

پسنديده ترين صفت زن مسلمان

حضرت علي عليه السلام مي فرمايد:
در محضر رسول خدا صلي الله عليه و آله بوديم، فرمود:
به من بگوييد بهترين و پسنديده ترين چيز براي يك زن مسلمان چيست؟
ما همگي از پاسخ عاجز مانديم.
سپس از خدمت حضرت بيرون آمديم و من به خانه برگشتم، قضيه را به فاطمه اطلاع دادم.
زهراي مرضيه اظهار داشت:

بهترين چيز براي يك زن مسلمان آن است كه مردهاي نامحرم را نبيند و مردهاي اجنبي هم او را نبينند.

آنگاه خدمت پيامبر اسلام برگشتم و پاسخ فاطمه را به حضرت رساندم. پيغمبر صلي الله عليه و آله از شنيدن جواب به قدري خوشحال شد كه فرمود: ان فاطمه بضعة مني
حقا فاطمه پاره تن من و جزء وجود من است.

بحارالانوار جلد ۳

شاد، پیروز و موفق باشید.

یک شنبه 3 مرداد 1395  2:30 PM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh
abdo_61
abdo_61
کاربر طلایی1

🏴معجزه پسر همچون پدر🏴

✍🏻علامه مجلسی رحمه الله از کتاب مولد النبی صلی الله علیه و آله و مولد الاصفیاء علیهم السلام تألیف مرحوم شیخ مفید به اسناد او تا جابر، به نقل از امام محمّد باقر علیه السلام حکایت نماید:
روزی عدّه ای از مردم حضور امام حسن مجتبی علیه السلام آمده و به حضرت گفتند: یا ابن رسول الله! شما نیز همچون پدرت امیرالمؤمنین علیّ علیه السلام معجزه ای - که بسیار مهمّ باشد - برایمان آشکار ساز.
امام مجتبی علیه السلام فرمود: آیا پس از دیدن معجزه به امامت من مطمئن خواهید شد؟ و آیا ایمان خواهید آورد؟
گفتند: بلی، اعتقاد و ایمان می آوریم؛ و دیگر هیچ شکّ و شبهه ای وجود نخواهد داشت.
حضرت فرمود: آیا پدرم را می شناسید؟ همگی گفتند: بلی.
در این هنگام، حضرت پرده ای را که آویزان بود کنار زد؛ پس ناگهان تمام افراد مشاهده کردند که امیرالمؤمنین علیّ علیه السلام نشسته بود.
سپس امام حسن مجتبی علیه السلام خطاب به جمعیّت کرد و فرمود: آیا او را می شناسید؟
گفتند: بلی، این مولای ما امیرالمؤمنین علیّ علیه السلام است؛ و ما ایمان آوردیم و شهادت می دهیم که تو ولیّ و حجّت بر حقّ خداوند هستی؛ و امام و جانشین پدرت خواهی بود.
و پس از آن اظهار داشتند: ما شاهد و گواه هستیم که جنابعالی، پدرت امیرالمؤمنین علیّ علیه السلام را پس از مرگش به ما نشان دادی، همان طوری که آن حضرت، رسول الله صلی الله علیه وآله را پس از رحلتش در مسجد قُبا به ابوبکر و عمر نمایاند.
امام حسن مجتبی علیه السلام فرمود: وای بر حال شما! مگر این آیه شریفه قرآن را نخوانده و نشنیده اید که خداوند متعال می فرماید:
«وَلا تَقُولُوا لِمَنْ یُقْتَلُ فی سَبیلِ الله أمْواتا بَلْ أحْیاءُ وَلکِنْ لا تَشْعُرُون». [سوره بقره،آیه۱۵۴].
آن هائی را که در راه خدا به شهادت رسیدند، مپندارید که مرده اند؛ بلکه آنان زنده و جاوید می باشند ولی شما درک نمی کنید.
البتّه این حالت مختصّ کشته شدگان فی سبیل الله است، که در همه جا حاضر و ناظر خواهند بود.
سپس در پایان افزود: شماها درباره ما اهل بیت رسالت و نبوّت چه تصوّراتی دارید و چه می اندیشید؟
گفتند: یا ابن رسول الله! ما به تو ایمان آوردیم و مطمئن شدیم که تو امام و خلیفه بر حقّ رسول الله صلی الله علیه وآله هستی.

:سند::
بحارالانوار،جلد۴٣،صفحه٣٢٨، روایت٨.
:الخرائج و الجرایح،شیخ راوندی، جلد٢،صفحه٨۱۰، روایت۱٨.
:اثبات الهداه،جلد۵،صفحه۱۵۱، روایت۱۴.
:الإيقاظ من الهجعة بالبرهان على الرجعة،صفحه٢۱٨، روایت۱٨.
::فرج المهموم في تاريخ علماء النجوم-معرفة نهج الحلال من علم النجوم،السید ابن طاووس،صفحه ٢٢۴.

شاد، پیروز و موفق باشید.

دوشنبه 17 آبان 1395  1:11 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها