مجله آشپزی مثبت - مريم دروديان: خورش حبشی یکی از غذاهای محلی جنوبی هاست که در دسته غذاها با طبع گرم قرار می گیرد. خورشی که در آن هم از شیره انگور و هم از رب انار استفاده می شود، باید طعم جالبی داشته باشد. با این خورش جنوبی از مهمان هایتان پذیرایی کنید.
مواد لازم براي 4 نفر:
- 300 گرم گوشت
- 1/2 پيمانه لپه
- 3 قس پيازداغ
- 1/2 پيمانه رب انار رقيق
- 4 ـ 3 قس شيره انگور
- 1 و 1/2 پيمانه پودر بادام
- 6ـ5 عدد برگه زرد آلو يا قيسي
- 6ـ5 عدد آلو خورشي
- 50 گرم كشمش سبز
- به ميزان لازم ادويه خورشي
- نمك و فلفل به مقدار كافي
- 2 قس نعنا خشك
- 2 حبه سير
- 50 گرم كره (معادل 1/3 پيمانه)
- 2 ق س زعفران دمكرده
طرز تهیه:
1. گوشت را خورشي و به اندازه دلخواه برش زده و خوب بشوييد. لپه را هم در كاسهاي با آب خيس كنيد. كره را در تابه يا قابلمهاي كه ميخواهيد خورش را در آن بپزيد، آب كرده و گوشت را همراه با پيازداغ در آن تفت داده و خوب هم بزنيد.
2. لپه را از آب خارج كنید، به گوشت اضافه كرده و تفت دهيد. وقتي كه آبگوشت گرفته شد ادويه خورشي را به مواد اضافه كرده و كمي با گوشت، پيازداغ و لپه هم بزنيد. البته دقت كنيد كه ادويه خيلي روي حرارت نباشد چون ميسوزد، پس بايد زود در قابلمه آب بريزيد. آنقدر كه به اندازه يك بند انگشت آب روي مواد باشد.حالا در قابلمه را بسته، صبر كنيد تا گوشت و لپه بپزد. آلوها ( برگه آلو،برگه زردآلو يا قيسي) را شسته و حدود يك ربع خيس كنيد.
3. حدود يك ساعت كه غذا جوشيد، رب انار و شيره انگور را اضافه كنيد. كشمش را پاك كرده و به مدت يك ربع خيس كنيد. بعد از اين مدت بادام پودر شده، آلوها-سیاه و زردآلو- و كشمش را به خورش اضافه كنيد.در اينجا ميتوانيد نمك، فلفل و زعفران را هم اضافه كنيد تا خورشتان مزهدار شود.
4. حالا كه همه مواد را در خورش ريختيد، حرارت را كم كنيد و در قابلمه را گذاشته، صبر كنيد تا خورش جا بيفتد يا به اصطلاح به روغن بيفتد. سير را به شكل دلخواه ريز يا حلقهاي خرد كرده و در روغن سرخ كنيد. نعنا را هم در روغن يا كره تفت دهيد و براي سرو غذا سيرداغ و پيازداغ را روي آن ريخته و تزئين كنيد.
فوت و فن
خورش را قبل از سرو بچشيد، اگر زياد شيرينمزه بود، يك يا دو قاشق سوپخوري سركه به آن اضافه كنيد و اگر ترشي آن زياد بود و خورش را شيرينتر دوست داشتيد مقدار شيره انگور را زيادتر كنيد.