مواد لازم
جو پوست کنده-یک پیمانه
جوانه عدس-سه چهارم پیمانه
بلغور جو-نصف پیمانه
جوانه ماش-سه چهارم پیمانه
برنج-نصف پیمانه
سبزی آش همراه با سیر- نصف پیمانه
جوانه نخود-نصف پیمانه
جوانه لوبیا قرمز-نصف پیمانه
جوانه لوبیا چیتی-نصف پیمانه
گوشت گوسفندی با قلم-250 گرم
پیاز داغ-نصف پیمانه
زردچوبه، نمک و فلفل-به میزان لازم
روغن-به میزان لازم
سیرداغ و نعناع داغ -به میزان لازم
طرز تهیه
جو پوست کنده، بلغور و برنج را از شب قبل خیس می کنیم و جو را به همراه حبوبات جوانه دار به غیر از ماش و عدس (نخود، لوبیا قرمز و لوبیاچیتی) با حرارت ملایم می پزیم تا جوانه ها آسیب نبیند، همزمان ماش، عدس، بلغورجو و برنج را نیز با هم می پزیم. در این مرحله حبوبات پخته شده و سبزی ها را مخلوط می کنیم و یک قاشق چای خوری زردچوبه، نمک و فلفل را به آش اضافه می کنیم و مقداری پیازداغ به آش می افزاییم آن گاه گوشت پخته شده را ریش ریش می کنیم و به بقیه مواد اضافه می کنیم. سپس مقداری سیر و نعناع داغ نیز اضافه می کنیم.
طرز تهیه جوانه حبوبات : حبوبات را 24 ساعت خیس می کنیم و در این مدت آب حبوبات را هر پنج ساعت یک بار عوض می کنیم تا بو نگیرد.بعد از 24 ساعت حبوبات را میان پارچه نخی تمیزی قرار می دهیم و درون آبکش می گذاریم و روزی سه تا چهاربار سبد را زیر آب می گیریم تا حبوبات خیس بماند.بعد از سه تا چهار روز حبوبات جوانه دار آماده می شود .ماش و عدس را بعد از ده ساعت درون پارچه قرار دهید .
(پیشنهاد انجمن دیابت مفتاح )