0

خلال پلو؛ غذای دامغانی

 
fatemehza
fatemehza
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1393 
تعداد پست ها : 3415
محل سکونت : اصفهان

خلال پلو؛ غذای دامغانی

 

خلال پلو؛ غذای دامغانی

 


خلال پلو یکی از غذاهایی است که نه تنها در دامغان بلکه در خیلی از شهرهای ایران طبخ می‌شود و بسیار خوش‌مزه است.

خلال پلو

مواد لازم

برنج آبکش شده                            4 پیمانه

گوشت چرخ کرده قلقلی               300 گرم

خلال هویج                                   200 گرم

خلال پرتقال                                  50 گرم

خلال پسته                                   100 گرم

خلال بادام                                    200 گرم

شکر                                            100 گرم

پیاز متوسط                                   1 عدد

زعفران دم کرده غلیظ                    2 قاشق غذاخوری

روغن حیوانی                               200 گرم

نمک، فلفل، ادویه                         به میزان لازم

 

روش تهیه

* گوشت چرخ کرده را با پیاز رنده شده و ادویه و نمک مخلوط کرده کاملاً ورز دهید و از آن قلقلی های کوچک تهیه کنید و در روغن تفت دهید.

* سپس آن‌ها را با نصف پیمانه آب روی حرارت ملایم بپزید.

* در آخر برنج دم کرده را در دیس کشیده و روی آن را با خلال‌های آماده و کوفته قلقلی تزئین نمایید.

 

تهیه خلال پرتقال

100 گرم خلال پرتقال را با دو پیمانه آب روی حرارت قرار دهید پس از ده دقیقه جوشیدن آن را آبکش نموده و مجدداً با دو پیمانه آب روی حرارت قرار دهید. این عمل را سه مرتبه تکرار کنید و در مرحله چهارم 200 گرم شکر را با 1 پیمانه آب اضافه کرده و هنگامی که شربت کمی غلیظ شد شعله را خاموش نمایید.

 

خلال بادام

بادام‌ها را نیم ساعت در آب جوش خیس نموده و سپس با مقداری روغن سرخ کنید.

 

خلال پسته

بهتر است به مدت نیم ساعت با 3 قاشق گلاب خیس کرده و آن را سرخ نکنید و به همان صورت روی برنج استفاده نمایید.

 

خلال هویج

می‌توانید هویج‌ها را آب‌پز کرده، سپس به سلیقه خودتان آن‌ها را خلال کنید و با کمی روغن تفت دهید.

 

پیاز

پیازها را نیز به صورت هلالی خلال نموده و در ظرفی که روغن داغ کرده‌اید، آن‌ها را سرخ کنید. توجه داشته باشید که هرچه روغن بیشتر و حرارت کمی تند باشد، پیاز داغ شما عسلی‌تر شده و رنگ بهتری خواهد داشت. پس از سرخ شدن حتماً پیاز داغ‌ها را درون یک آبکش فلزی یا حوله کاغذی قرار دهید تا هم روغن اضافی آن گرفته شود و هم پیاز داغ برشته تر شود.

 

سه شنبه 22 تیر 1395  10:10 AM
تشکرات از این پست
nargesza
دسترسی سریع به انجمن ها