0

غذاهای محلی استان اصفهان، نصفِ جهان

 
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1389 
تعداد پست ها : 81124
محل سکونت : تهران

غذاهای محلی استان اصفهان، نصفِ جهان

در این سری مجموعه مطالب خوشمزه قصد داریم غذاهای محلی و معروف هر استان را به تفکیک به شما معرفی کرده و آموزش دهیم. امروز با غذاهای محلی استان اصفهان ما را همراهی کنید.
برترین ها: هر شهر و استانی برای خودش نشانه هایی دارد که به نحوی شناسنامه آن شهر محسوب می شوند. از صنایع دستی گرفته تا مکان های گردشگری و غذاهای محلی، همه و همه نمادی از یک شهر و استان محسوب می شوند که اتفاقا مردمان آن منطقه تعصب خاصی نسبت به آنها دارند. البته گاهی به دلیل سیر و سفرهایی که همیشه باب بوده، این تحفه ها دست به دست چرخیده و به شهرهای دیگر قرض داده شده اند. برای مثال غذاهای محلی هر شهر و استانی، ممکن است در مکان هایی دیگر پخته و استفاده شوند و حتی دست مایه تغییر شده باشند. اما باید این نکته را به خاطر سپرد هر غذایی شناسنامه و اصالتی برای خودش دارد که همیشه با آن باقی می ماند.

در این سری مجموعه مطالب خوشمزه قصد داریم غذاهای محلی و معروف هر استان را به تفکیک به شما معرفی کرده و آموزش دهیم. امروز با غذاهای محلی استان اصفهان ما را همراهی کنید.

بریانی اصفهان

مواد اولیه:

 
  • گوشت (سردست یا قلوه گاه گوسفندی) 250 گرم
  • جگر سفید (گوسفندی) 100 گرم
  • پیاز 2 عدد
  • دنبه 50 گرم
  • دارچین 1 قاشق غذاخوری
  • زعفران (آبکرده و غلیظ) 1 قاشق غذاخوری
  • گردو به میزان لازم
  • خلال بادام به میزان لازم
  • خلال پسته به میزان لازم
  • نعنا (خشک) به میزان لازم
  • نمک به میزان لازم
  • فلفل به میزان لازم
  • زردچوبه نصف قاشق چایخوری
  • نارنج به میزان لازم
  • برگ بو 8 عدد
 
غذاهای محلی استان اصفهان، نصفه جهان

طرز تهیه:

1. ابتدا گوشت را شسته و با کمی از دنبه تفت دهید. سپس باقی مانده دنبه، 1 عدد پیاز، 4 عدد برگ بو،چند قاشق روغن و 4 لیوان آب را داخل قابلمه ای بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا گوشت بپزد و نرم شود طوری که مقداری از آب گوشت در ظرف باقی بماند.

2. جگر سفید را شسته و خرد کنید و با 2 لیوان آب، 1 عدد پیاز خرد شده، چند قاشق روغن، مقداری نمک و فلفل داخل قابلمه ای بریزید و با حرارت متوسط بپزید، پس از اینکه پخت و آب آن تمام شد کمی با روغن یا کره تفت دهید سپس چرخ کنید و کنار بگذارید.

3. مخلوط گوشت گوسفند و دنبه را نیز پس از پخت چرخ کنید سپس با زعفران دم کرده، مقداری نعنای خشک، نمک و فلفل سیاه و سایر ادویه ها مخلوط و بار دیگر چرخ نمایید.

4. مایه بریانی را با دست به شکل همبرگر شکل دهید و روی آن مقداری پودر دارچین، خلال پسته یا بادام بگذارید و داخل قابلمه ای که چرب کرده اید قرار دهید تا کباب شود سپس برگردانید تا طرف دیگر نیز برشته و کبابی شود، مقداری آب گوشت باقی مانده را روی نان بپاشید و بریانی را روی نان قرار دهید و با جگر سفید چرخ شده، گردوی خرد شده، جعفری و … تزیین و سرو کنید.

نکات:

1. بریانی یا همان بریونی غذایی اصفهانی است که معمولا با نان سنگک و نارنج سرو میشود.

2. در صورت تمایل خلال پسته و بادام و گردو را از شب قبل داخل آب و گلاب و کمی شکر خیس کنید و بعد آن را داخل مواد آماده ریخته و بعد سرخ کنید.

3. بهتر است بریانی را با کره درست کنید.

4. بهتر است همه ادویه ها را ابتدا کمی سرخ کنید و بعد به غذا اضافه کنید.

5. در صورت تمایل جگر را هم با گوشت مخلوط کرده و بعد با هم چرخ کنید.

 


حلیم بادمجان اصفهانی

"حلیم بادمجان” هنگام سرو باید کِش بیاید و یکی از نشانه های خوب پخته شدن این غذا کِش آمدن آن است که در نتیجه ی استفاده از گوشت گردن می باشد.

مواد اولیه:

 
  • برنج 2 پیمانه
  • گوشت سردست یا گردن 500 گرم
  • کشک 500 گرم
  • پیاز سرخ شده 1 پیمانه
  • سیر رنده شده 2 حبه
  • بادمجان سرخ شده 2 کیلو
  • نعناع داغ یک چهارم پیمانه
  • نمک، فلفل، ادویه جات و آب زعفران به میزان لازم
 
غذاهای محلی استان اصفهان، نصفه جهان

طرز تهیه:

1. برنج را 2 – 3 ساعت قبل میگذاریم بپزد. برای هر 1 پیمانه برنج 7 پیمانه آب در نظر میگیریم.

2. بعضیها حلیم بادمجان را با عدس یا لوبیا سفید درست میکنند اما رنگ حلیم بادمجان با عدس تیره میشود و با لوبیا هم طعم چندان خوبی نخواهد داشت اما با برنج هم خوشمزه تر است هم رنگ خوبی دارد.

3. برنج باید آنقدر بپزد تا آبش کشیده شده و غلیظ شود و برنج کاملاً له شود مثل شله زرد.

4. دقت کنید وقتی برنج را میگذاریم بپزد وقتی برنج شروع به جوشیدن کرد تا وقتی کامل پخته نشده هم نمیزنیم چون اگر در این موقع قاشق داخل ظرف کنیم و هم بزنیم برنج ته میگیرد و مجبوریم مدام هم بزنیم.

5. گوشت را با پیاز و ادویه جات میگذاریم پخته شود زمانی که پخته شد آخر سر نمک اضافه میکنیم. گوشت کمی چربی داشته باشد بهتر است.

6. یا بادمجان را پوست کنده از همان ابتدا به برنج اضافه میکنیم و میگذاریم با برنج بپزد یا اینکه آنها را مقداری سرخ میکنیم و سرخ شده آن خوشمزه تر است.

7. بادمجانها را لازم نیست ورق کنیم بلکه به صورت درسته پوست میکنیم چند ساعت میگذاریم نمک بخورد تا تلخی آنها گرفته شود و بعد با مقداری روغن سرخ میکنیم.

8. گوشت پخته شده و بادمجان سرخ شده را به برنج اضافه میکنیم و مخلوط میکنیم. مواد باید کمی سفت باشد. اگر برنج آب داشته باشد بعد از اضافه کردن مواد هر چقدر روی حرارت بماند آبش خشک نمیشود.

9. در یک ماهی تابه روغن میریزیم و روی حرارت میگذاریم وقتی روغن گرم شد نصف پیاز سرخ شده را اضافه میکنیم بقیه آن را برای تزئین نگه میداریم. سیر رنده شده را اضافه میکنیم تفت میدهیم. نباید سیر بسوزد فقط نرم شود کافی است.

10. هر چیزی که زیاد سرخ شود هم عطرش کم میشود هم خشک میشود.

11. ادویه خورشتی و زردچوبه را به مواد اضافه میکنیم و تفت میدهیم وقتی ادویه ها خوب تفت داده شد و عطر آنها بلند شد مواد را به حلیم اضافه میکنیم.

12. ادویه جات را حتماً تفت میدهیم.

13. میتوانیم وقتی برنج را میپزیم زردچوبه هم اضافه کنیم.

14. مقداری نعنا داغ و آب زعفران به حلیم اضافه میکنیم زمانی که همه مواد پخته شد و با هم مخلوط شد ظرف را از روی حرارت برمیداریم مواد را با گوشت کوب برقی یا با هر وسیله دیگری کامل له میکنیم تا حالت کشدار پیدا کنند نیاز نیست مواد شل شود فقط حالت کشدار پیدا کند کافیست.

15. بعد کشک را که با مقداری آب مخلوط کرده و به مدت 20 دقیقه جوشانده ایم اضافه میکنیم و حلیم را روی حرارت میگذاریم تا 15 دقیقه بجوشد.

16. حلیم باید زیاد روی حرارت بماند تا حلیم خوبی شود.

17. برای تزئین روی حلیم میتوان از گردو هم استفاده کرد.

18. روی حرارت خیلی ملایم میگذاریم اما بعد از اضافه کردن کشک نباید حلیم زیاد بجوشد چون ته میگیرد.

19. روی حلیم را با پیاز داغ و نعنا داغ و کشک تزئین میکنیم.

نکات:

1. حلیم بادمجان جزو غذای محلی - اصفهان میباشد.

2. زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30 دقیقه و زمان پخت و انتظار آن در حدود 3 ساعت و 0 دقیقه میباشد.

3. حلیم بادمجان را می توانید در وعده نهار - شام - پیش غذا - سرو کنید.
 

 خورش ماست

اين خورش، يك نوع دسر است كه به تنهايى سرو مى شود.

مواداولیه:

 
  • گوشت گردن بدون استخوان 250 گرم (با استخوان 300 گرم)
  • ماست چکیده بی نمک 2.5 کیلوگرم
  • شکر 1 پیمانه سرخالی
  • زرده تخم مرغ  2 عدد
  • آب  2 تا 3 پیمانه
  • پیاز 1 عدد
  • گلاب، زردچوبه، نمک، زعفران ساییده  به اندازه کافی
  • خلال پسته، بادام و زرشک به اندازه کافی (برای تزیین)
 
غذاهای محلی استان اصفهان، نصفه جهان

طرز تهیه:

1. گوشت گردن را با پیاز، زردچوبه، نمک و آب کاملاً بپزید. استخوان ها را جدا کرده و گوشت را با گوشت کوب، درون یک ظرف مسی یا تفلون خوب بکوبید تا سفید و یکدست شود. توجه داشته باشید که انجام این بخش بسیار اهمیت دارد. پس از خاتمه کوبیدن، گوشت كوب را بر روى گوشت بكشيد تا خورش ماست كشدارشود.

2. زرده های تخم مرغ، ماست و شکر را خوب مخلوط کرده و روی شعله قرار دهید. مواد را خوب به هم بزنید تا جوش بیایند. هنگامی که مایه به جوش آمد، گوشت گردن کوبیده شده را در تابه ریخته و مخلوط ماست، زرده تخم مرغ و شکر را بدان بیفزایید و مواد را بخوبی با یکدیگر مخلوط کنید. اگر کل مراحل را به خوبی انجام داده باشید، غذایی به دست می آید که حسابی کش می آید.

3. زعفران را آب زده و در صورت تمایل مقداری گلاب به آن اضافه کنید.

4. خورش ماست به دست آمده را با زرشک، خلال بادام و پسته تزیین نمایید. بهتر است خورش را 24 ساعت پیش از سرو کردن تهیه کرده و در یخچال نگهداری کنید تا جا بیفتد.

نکات:

1. این خورش سرد سرو می شود.

2. از ظرف با جنس روی برای کوبیدن استفاده نکنید وگرنه رنگ غذا تیره و بد می شود.

 

کله جوش

کله جوش غذایی بسیار خوشمزه و سرشار از کلسیم و پروتئین است و اغلب در همدان، اصفهان، سیستان و بلوچستان بعنوان غذای اصلی طبخ میشود. 

مواداولیه:

 
  • گوشت چرخ کرده 300 گرم
  • گردو 5 عدد
  • کشک 200 گرم
  • آرد 2 قاشق غذاخوری
  • پیاز 2 عدد
  • نعناع خشک 2 قاشق غذاخوری
  • آب 4 لیوان
  • زردچوبه، نمک، فلفل مقدار لازم
 
غذاهای محلی استان اصفهان، نصفه جهان

طرز تهیه:

1. پیازها را پوست بکنید و خلالی خرد کنید، داخل ماهیتابه مقداری روغن بریزید و پیازهای خرد شده را درون روغن تفت دهید تا طلایی و نرم شود.

2. مغز گردوها را خرد کنید و به پیاز داغ اضافه نمائید ، کمی تفت دهید تا گردوها نیز نرم شوند.

3. گوشت چرخ کرده را درون کاسه ای بریزید و نمک و فلفل اضافه کنید ، کمی گوشت را ورز دهید و با دست گلوله های کوچکی از گوشت درست کنید سپس گوشت های قلقلی را در روغن سرخ کنید و کنار بگذارید.

4. قابلمه ای را روی حرارت متوسط قرار دهید و درون ان 4 لیوان آب ، آرد ، مقداری زردچوبه ، نمک و فلفل بریزید و بگذارید به جوش بیاید ، پس از اینکه به جوش امد کشک را نیز اضافه کنید و مواد را خوب مخلوط نمائید.

5. پس از 10 دقیقه که مواد جوشید میتوانید پیاز داغ ، مغز گردوها و گوشت های قلقلی سرخ شده را اضافه کنید ، در انتها نیز نعنا را بریزید و اجازه دهید 10 دقیقه دیگر نیز مواد بجوشند سپس کله جوش را از روی حرارت بردارید و در ظرف مناسبی بریزید و بهمراه نان سرو کنید.

نکته:

میتوانید از مقداری سیر نیز استفاده کنید، مقدار کشک را میتوانید بنابر سلیقه تان کمتر یا بیشتر کنید، استفاده از گوشت در این غذا اختیاری میباشد.

 

خورش گوشت و لوبیا

مواد اولیه:

 
  • گوشت سردست گوسفندي 500 گرم
  • لوبيا سفيد و سیب زمینی و نعنا خشک از هر کدام 100 گرم
  • پياز متوسط دو عدد
  • شيره توت سفيد نصف پيمانه
  • زردچوبه يك قاشق سوپخوري
  • فلفل يك قاشق چايخوري
  • نمك به ميزان لازم
 
غذاهای محلی استان اصفهان، نصفه جهان

طرز تهیه:

1. گوشت را به تكه‌هاي درشت خرد كرده و بشوييد.

2. لوبيا سفيد را كه از شب قبل خيس كرده‌ايد همراه گوشت، پياز، سيب‌زميني، زردچوبه، نمك و فلفل بگذاريد مانند آبگوشت بپزد.

3. وقتي خورش به جوش آمد شعله را ملايم كرده تا خوب پخته شود.

4. به علت طبع سرد لوبيا سفيد، سيب‌زميني را از ابتدا درون خورش بريزيد تا له شود.

5. در صورت تمايل مي‌توان در كنار اين خورش از شيره توت سفيد استفاده كرد. براي تزيين خورش از پياز داغ و نعنا داغ استفاده كنيد.

6. در كاشان اين غذا را در مراسم مذهبي به همراه برنج به صورت چلو خورش سرو مي‌كنند.

 

یخمه تُرُش

یخمه تُرُش یک نمونه از غذاهای قدیمی اصفهان می‌باشد که هم اکنون خیلی کم پخت می‌شود. این غذا خوشمزه و به واسطه داشتن پر زردآلو، به و آلو بسیار مقوی می‌باشد.

مواد اولیه:

 
  • آلو برقانی 30 عدد
  • پر زردآلو 200 گرم
  • به خرد شده 2 عدد
  • گوشت گوسفند 250 گرم
  • برنج یک استکان سرخالی
  • شکر نصف استکان
  • زردچوبه یک قاشق چای‌خوری
  • نمک نوک قاشق پای خوری
 
غذاهای محلی استان اصفهان، نصفه جهان

طرز تهیه:

1. گوشت را با کمی آب و زردچوبه روی حرارت گذاشته تا نیم پز شود.

2. آلو، به و پر زردآلو را به گوشت نیم پز افزوده و پخت را ادامه دهید تا این مواد نیز نیم پز شوند.

3. برنج را اضافه کرده و اجازه دهید تا غذا کاملاً جا افتند و آب آن کشیده شود.

4. بعد از پخت آرام آرام غذا را بکوبید تا هسته های آلوها را به تعداد آن‌ها خارج کنید.

5. بعد از بیرون آوردن هسته‌ها، غذا را با گوشت کوب خوب وزر دهید، سپس شکر را افزوده و مجدداً روی حرارت قرار دهید تا زمانی که شکر در آن حل شود.

6. سپس یخمه تُرُش آماده شده را در ظرف مورد نظر ریخته و همراه با نان سرو نمایید.

نکات:

1. مقدار شیرینی این غذا بسته به ذائقه خودتان دارد.

2. می‌توانید شیره خرما را جایگزین شکر نمایید.

3. از نکات مهم این غذا شمردن آلوها می‌باشد که هنگام خارج کردن هسته‌ها به تعداد ریخته شده، هسته خارج نمایید.

 

ماش و قمری

همانطور که می دانید کلم دارای انواع مختلفی می باشد مانند کلم پیچ، کلم بروکلی و... کلم قمری نیز نمونه ای از کلم می باشد که مزه ای نسبتا تند و غلیظ دارد. کلم قمری دارای کلسیم، آهن، ویتامین سی و کربوهیدارت می باشد که در این غذا نیز بکار رفته است. ماش و قمری نمونه دیگری از غذاهای سنتی اصفهان می باشد.

مواد اولیه:

 
  • گوشت گوسفند  200 گرم
  • ماش  1 لیوان
  • سبزی شامل، تره، جعفری، شنبلیله و مرزه
  • پیاز متوسط  2 عدد، خلالی و سرخ شده
  • نمک، فلفل و زردچوبه  به مقدار لازم
  • کلم قمری  2 عدد
 
غذاهای محلی استان اصفهان، نصفه جهان

طرز تهیه:

1. ابتدا گوشت را که قبلا تمیز کرده و شسته اید با مقدار مناسبی آب روی حرارت بگذارید تا نیم پز شود.

2.  ماش ها را جداگانه بپزید.

3. وقتی گوشت نیم پز شد، کلم قمری های رنده شده را اضافه کنید و اجازه دهید 10 دقیقه با یکدیگر پخته شوند.

4. سبزی ها را که قبلا پاک کرده اید همراه با برنج به مخلوط گوشت و قمری اضافه کنید، 20 دقیقه زمان پخت دهید.

5. در آخر ماش های پخته شده را افزوده و اجازه دهید غذا جا افتد تا زمانیکه آب آن تمام شود، سپس با گوشت کوب آنرا کوبیده تا کش دار و یکدست شود.

6. ماش و قمری آماده شده را در ظرف مورد نظر کشیده و با پیاز داغ تزئین کرده، همراه با نان تازه و ترشی سرو نمائید.

نکات:

1. در صورتیکه از کلم قمری خرد شده استفاده می کنید بایستی همزمان با گوشت پخته شود.

2. سبزی ماش و قمری نیازی به ریز شدن ندارد فقط کافیست ساقه جعفری و شنبلیله گرفته شده و در صورت نیاز تره 2 قسمت شود.

 

کباب مشتی

مواد اولیه:

 
  • آرد نخودچی  یک پیمانه
  • زردک یا هویج خام رنده شده با رنده ریز  ۴ عدد متوسط
  • گوشت چرخ کرده  ۲۰۰ گرم
  • پیاز  یک عدد متوسط
  • ادویه جات  به میزان لازم
  • سرکه و شیره به میزانی که دوست دارید
 
غذاهای محلی استان اصفهان، نصفه جهان

طرز تهیه:

1. گوشت چرخ کرده و پیاز خرد شده و آرد نخودچی و زردک و ادویه هامونو باهم مخلوط می کنیم. (بهترین راه استفاده از مخلوط کنه که کامل یک دست بشه).

2. بعد این مخلوط رو خوب ورز میدیم و سپس گلوله هایی به اندازه گردو یا یه کم بزرگتر برمیداریم و بصورت بیضی درش میاریم و توی ماهیتابه سرخش میکینم وقتی سرخ شد سرکه و شیره رو اضافه میکنیم و میذاریم به قل بیفته و سسش غلیظ بشه،غذامون حاضره.

 

شامی هویج

شامی هویج از غذاهای خوشمزه محلی استان اصفهان می‌باشد. این شامی سس مخصوص به خود دارد که حتماً باید با آن سس سرو شود. برای آموزش تهیه این شامی خوشمزه با ما همراه باشید.

مواد اولیه:

 
  • گوشت چرخ کرده: ۴۰۰ گرم
  • هویج رنده شده: ۲۵۰ گرم
  • تخم مرغ: ۳ عدد
  • سرکه: یک دوم پیمانه
  • پیاز رنده شده: ۱ عدد متوسط
  • نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
  • رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
  • آرد نخودچی: ۳ قاشق غذاخوری
  • شکر: ۲ قاشق غذاخوری
  • روغن: به میزان لازم
 
غذاهای محلی استان اصفهان، نصفه جهان

طرز تهیه:

1. پیاز و هویج رنده شده را داخل ظرفی می‌ریزیم و گوشت را اضافه می‌کنیم زردچوبه، فلفل سیاه و نمک اضافه می‌کنیم ۳ قاشق آرد نخوچی اضافه می‌کنیم و ۲ عدد از تخم مرغ‌ها را اضافه می‌کنیم بعد اگر لازم بود و مواد شل بود تخم مرغ سوم را اضافه خواهیم کرد.

2. مواد را خوب ورز می‌دهیم. بهتر است آرد نخودچی را خودتان در منزل تهیه کنید یعنی نخودچی را تهیه کرده و آسیاب کنید. در آن صورت کیفیت آن بهتر خواهد بود.

3. ماهی تابه را روی حرارت می‌گذاریم روغن را داخل آن می‌ریزیم.

4. به اندازه نارنگی از مواد را برمی‌داریم در دست صاف می‌کنیم وسط آن با انگشت حفره ایجاد می‌کنیم و داخل روغن که کامل داغ شده می‌گذاریم ضخامت شامی يك سانتی‌متر باشد. وقتی یک طرف آن کامل طلایی شد برمی‌گردانیم تا طرف دیگر نیز طلایی شود.

5. اگر شامی داخل ماهی تابه کامل سرخ شده باشد به راحتی می‌توانیم آن را برگردانیم اما اگر یک طرف آن کامل سرخ نشده باشد وقتی قاشق را زیر آن می‌گذاریم و بلند می‌کنیم می‌شکند و بر نمی‌گردد.

6. برای شامی‌ها حرارت باید زیاد باشد و مقدار روغن نیز زیاد باشد دقت کنید اگر میزان روغن کم باشد بیشتر جذب شامی می‌شود و اگر میزان روغن بیشتر و حرارت زیاد باشد کمتر جذب می‌شود.

7. پس از اینکه شامی‌ها آماده شد روی دستمال می‌گذاریم تا روغن اضافی اگر داشته باشند گرفته شود.

8. برای سرو این غذا با سس دو روش وجود دارد یا سس را در آخر که همه شامی‌ها سرخ شد داخل ماهی تابه شامی‌ها ریخته و می‌گذاریم شامی‌ها داخل سس چند جوش بزنند تا سس به خورد آن‌ها برود یا اینکه وقتی شامی‌ها آماده شد آنها را داخل دیس می‌کشیم و سس را روی آنها می‌ریزیم که این روش برای مهمانی‌ها مناسب‌تر است.

طرز تهیه سس:

ظرف را روی حرارت می‌گذاریم تا داغ شود مقداری روغن داخل آن می‌ریزیم رب را داخل آن تفت می‌دهیم بعد از اینکه رب تفت خورد شکر را اضافه می‌کنیم و دوباره تفت می‌دهیم وقتی که شکر کمی حل شد سرکه اضافه می‌کنیم سس رقیقی به دست می‌آید وقتی شامی آماده شد این سس را روی آن می‌ریزیم.

نکات:

1. در نوع سنتی این شامی گاهی يك قاشق چای‌خوری رب انار و يك قاشق غذاخوری پیاز داغ هم به سس اضافه می‌کنند همراه مواد گفته شده.

2. می‌توان برای داخل شامی از سیب‌زمینی هم استفاده کرد که در آن صورت شبیه کتلت می‌شود.

 

گز اصفهانی

مواد اولیه:

 
  • شکر  32/ 1 پیمانه (250 گرم)
  • آب  1 پیمانه (160 میلی لیتر)
  • بادکا  300 گرم (1 پیمانه سرخالی)
  • سفیده تخم مرغ  5 عدد (150 گرم)
  • گلاب 1 قاشق سوپخوری (14 میلی لیتر)
  • مغز پسته 2/ 1 پیمانه (150 گرم)

بادکا همان گلوکوز مایع است به رنگ سفید و کمی غلیظ است که ان را در شرایط خاص از نشاسته ذرت تهیه میکنند .وقتی برخی از اسید ها یا انزیم های خاص در شرایط مناسب دمائی و... بر نشاسته اثر بگذارد پیوند الفا بین مولکول های گلومز شکسته می شود.
 
غذاهای محلی استان اصفهان، نصفه جهان

طرز تهیه:

1. شکر و آب را روی حرارت ملایم قرار دهید تا حدی که فقط شکر آب شود. سپس بادکا را اضافه کنید. در این زمان مواد کف می کند و بالا می آید. مایه را مرتب با قاشق چوبی هم بزنید تا شهد مانند آب نبات کشی شود.

2. سفیده تخم مرغ را با همزن برقی بزنید تا کاملاً فرم بگیرد. برای اینکه بدانید شهد آماده است، کمی از شهد را داخل آب یخ بریزید، پس از سردشدن باید حالت شکننده پیدا کند.

3. مایه را از روی حرارت بردارید و مرتب هم بزنید. گلاب را به سفیده اضافه کنید و با همزن برقی بزنید. دو قاشق از شهد را داخل سفیده بریزید و با همزن خوب بزنید.

4. سپس محتوای کاسه سفیده را داخل شهد بریزید و هم زدن را تا زمانی که مواد گرم است (حدود 10 دقیقه) ادامه دهید. باید مراقب باشید که مواد سرد نشود، زیرا خراب می شود. مواد را روی شعله پخش کن با حرارت ملایم قرار دهید تا جایی که همزن قدرت دارد با همزن بزنید. وقتی که مواد سفت شد، با قاشق به صورت پارویی هم بزنید. سپس مغز پسته را اضافه کنید.

5. از مایه تکه های کوچکی برداشته و آن را گردکنید و روی مقداری آرد با کمک کاردک فرم دهید.

نکته:

برای امتحان مقداری از گز را بگذارید تا خنک شود، وقتی در دست غلطاندید، اگر به دست نچسبید آماده است.

جایگزین:

می توانید به جای مغز پسته از مغز بادام استفاده کنید.

از همه دل بریده ام،دلم اسیر یک نگاست،تمام آرزوی من زیارت امام رضـــــــــاست

دوشنبه 21 تیر 1395  2:42 PM
تشکرات از این پست
nargesza
lionacer
lionacer
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : بهمن 1389 
تعداد پست ها : 24
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:غذاهای محلی استان اصفهان، نصفِ جهان

با سلام

ممنون از پست جامع و کاملتون

ولی باید خدمت شما دوست عزیز بگم که غذای محلی که شما بریانی فرمودین درستش بریان هست و محل طبخ این غذا بریانی می باشد.

یک شنبه 3 مرداد 1395  12:23 PM
تشکرات از این پست
alireza110 nazaninfatemeh nargesza
دسترسی سریع به انجمن ها