برویشین تورش
بلغور نیم کیلو
لپه 100گرم
زردآلو 200گرم
سرکه نصف پیمانه
پیاز 1عدد
روغن سه قاشق غذاخوری
زردچوبه به میزان لازم
نمک به میزان لازم
فلفل سیاه به میزان لازم
برویشین تورش غذای سنتی کردی است و در کردستان بسیار متداول است .این غذا در واقع نوعی آش است که هم به عنوان غذای اصلی و هم به عنوان پیش غذا میتوان آن را سرو کرد.
طرز تهیه
ابتدا در ظرف مناسب و گودی پیاز را خرد کرده و با روغن سرخ میکنیم سپس بلغور شسته را از آبکش رد کرده و کمی در روغن تفت میدهیم و پس از آن لپه را آبکش کرده و به بلغور اضافه کرده و مقداری تفت میدهیم حالا سه پیمانه آب را روی آنها میریزیم و زردآلو را اضافه میکنیم، بعد از پخته شدن سرکه، نمک، فلفل و زردچوبه را افزوده و آش را سرو میکنیم.
نکات:
1)این غذا رب یا زعفران ندارد اما اگر رنگ آن را دوست ندارید کمی زعفران به آن بزنید.
2)اضافه کردن مخلوط پوره زرد آلو و آب این غذا را خوشمزه تر و زیبا تر میکند.
3)اگر به نظرتان غذا به دلیل وجود سرکه کمی تند شده مقداری شکر اضافه کنید تا به اصطلاح تیزی سرکه را بگیرد.
4)لپه را حتما از شب قبل خیس کنید و آب آن را 3 مرتبه عوض کنید و اگر فراموش کردید آن را بجوشانید و آبش را خالی کنید.