وبسایت آوای سلامتی: کوفته قلقلی با سس ادویه دار که با گشنیز خرد شده , به شکل خالدار تزیین شده اند , بسیار خوشمزه اند و با نان برشته داغ و سس گوجه فرنگی سرو می گردند.
مواد لازم:
- سیب زمینی, مکعبی خرد شده: 225 گرم
- گوشت بره یا گوساله, چرخ کرده: 225 گرم
- پیاز, ریز خرد شده: 1 عدد
- ساقه کرفس, ریز خرد شده: 1 عدد
- سیر, له شده : 2 حبه
- کره: 2 قاشق غذاخوری
- روغن نباتی: 1 قاشق غذاخوری
- نمک: به میزان لازم
- فلفل: به میزان لازم
- گشنیز تازه, خرد شده جهت تزیین: مقداری
مواد لازم جهت تهیه سس:
- روغن نباتی: 1 قاشق غذاخوری
- پیاز, ریز خرد شده: 1 عدد
- عصاره سبزیجات سرد: 150 میلی لیتر
- شکر نرم قهوه ای: 2 قاشق چای خوری
- کنسرو گوجه فرنگی, خرد شده: 400 گرم
- فلفل پاپریکا: 1 قاشق چای خوری
- فلفل سبز چیلی, خرد شده: 1 عدد
- آرد ذرت: 2 قاشق چای خوری
طرز تهیه:
1. سیب زمینی ها را به مدت 10 دقیقه در یک قابلمه آب جوش بپزید تا کاملا نرم شوند. آن ها را آبکش نمایید و داخل یک کاسه بزرگ له نمایید تا پوره ای نرم و یکدست حاصل شود.
2. گوشت چرخ کرده , پیاز , گشنیز, کرفس و سیر را به آن بیافزایید و خوب مخلوط نمایید.
3. مخلوط گوشت را به 20 گلوله کوچک تقسیم نمایید.
4. جهت تهیه سس , ابتدا روغن را در یک ماهیتابه گرم نمایید و پیاز را به مدت 5 دقیقه در آن آرام تفت دهید . در یک کاسه کوچک آرد ذرت و عصاره سبزیجات را مخلوط نمایید و آن را با بقیه مواد سس داخل ماهیتابه بریزید . بگذارید مواد به جوش بیایند . سپس آن ها را به مدت 20 دقیقه با حرارت کم بجوشانید.
5. در همین فاصله , جهت سرخ نمودن گوشت های قلقلی, کره و روغن را در یک ماهیتابه گرم نمایید. گوشت ها را در چند مرحله اضافه نمایید و هر بار به مدت 10 تا 15 دقیقه بپزید تا سرخ شوند. فراموش نکنید که باید آن ها را مرتب , زیر و رو نمایید. در مدت سرخ نمودن باقیمانده گوشت ها , قلقلی های سرخ شده را گرم نگه دارید. سپس آن ها را داخل یک ظرف گرم مخصوص پذیرایی ریخته, سس گوجه را اطراف آن ها بریزید . گوشت قلقلی با سس ادویه دار را با گشنیز تزیین نموده و سرو نمایید.