حجت الاسلام هادی حسین پور، کارشناس مهدوی درباره راه ها و راهکارهای ارتباط بیشتر و بهتر با امام مهدی علیه السلام در ماه مبارک رمضان در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان تصریح کرد: در ماه مبارک رمضان از چند جنبه می توان با امام زمان (عج) ارتباط بهتری پیدا کرد. ماه رمضان فرصت عبادت است و به همین دلیل تعداد دعاهای بیشتری در این ماه توصیه شده است. اصولا هر ماهی که تعداد دعاهای وارد شده در آن بیشتر باشد، نشان می دهد در این ماه خبرهایی وجود دارد و اتفاقات خاصی روی می دهد.
وی افزود: در این دعاها می توان به سرخط هایی از امام زمان علیه السلام رسید که یکی از این دعاها، دعای افتتاح است. اصل این دعا توسط یکی از نواب خاص حضرت مهدی (عج) به ما رسیده است و تقریبا 50 جمله پایانی آن، دعا برای امام زمان عجل الله تعالی فرجه است. همچنین دعایی که بعد از هر نماز واجب در این ماه توصیه شده یعنی «اللهم ادخل علی اهل القبور السرور»
دعایی از پیامبر (ص) که هنوز مستجاب نشده است
این کارشناس مباحث مهدوی ابراز کرد: در این دعا چند «بهترین» وجود دارد. نخست اینکه از طرف بهترین انسان ها رسیده است یعنی رسول گرامی اسلام (ص)؛ دوم اینکه بهترین افراد یعنی مسلمانان آن را می خوانند؛ سوم اینکه در بهترین حالات یعنی با زبان روزه خوانده می شود، چهارم در بهترین زمان اجابت دعا یعنی بعد از نماز باید خوانده شود و دیگر این که نفس دعا، بهترین دعا است چون عمومیت و شمول دارد.
حجت الاسلام حسین پور در ادامه تصریح کرد: امروز 1400 و اندی سال است که مسلمانان این بهترین دعا را می خوانند اما تا به امروز اجابت نشده است. عجیب است که بهترین دعا، در بهترین زمان ها و توسط بهترین افراد خوانده می شود اما تاکنون اجابت نشده است.
وی ادامه داد: اما اگر قرار بود این دعا اجابت نشود پیامبر اسلام صل الله علیه وآله چرا سفارش به خواندن آن می فرمایند. پس معلوم می شود که اجابت دارد. اما وقتی به تک تک فرازهای این دعا مراجعه می کنیم ثابت می شود که اجابت آن در زمان ظهور ممکن است. در حدیثی داریم که هنگام ظهور امام مهدی (عج) نه تنها زندگان بلکه حتی درگذشتگان نیز در عالم برزخ، آمدن امام (ع) را به یکدیگر بشارت می دهند.
حجت الاسلام حسین پور ابراز کرد: بنابراین، یکی از راه های ارتباط با امام مهدی (عج) در این ماه توجه به دعاهای این ماه است. چون بسیاری از دعاها مربوط به حضرت حجت علیه السلام می شود. نکته دوم این است که توجه داشته باشیم که ماه رمضان از میان 12 ماه سال «سیدالشهور» است یعنی (سید و آقای ماه ها) و در این ماه نیز شب های قدر به عنوان قله ماه شناخته می شود. اهمیت شب قدر به دلیل نزول قرآن است و اینکه فرشتگان در این شب بر زمین نازل می شوند.
وی تاکید کرد: حال سوال این است که آیا نزول فرشته ها یک بار و در زمان پیامبر اسلام (ص) بود که اتفاق افتاد و ما هر سال برای آن سالگرد می گیریم مانند سالگرد 22 بهمن؛ یا اینکه این اتفاق هر سال تکرار می شود. مسلما این اتفاق هر سال رخ می دهد و فرشته ها هر سال در شب قدر به زمین نازل می شوند و ما هر سال به معنای واقعی کلمه شب قدر داریم. در احادیث آمده است این فرشته ها در شب قدر به محضر امام معصوم و زنده هر زمان نازل می شوند. بنابراین، اگر قرار است از شب قدر بهره ای ببریم باید فرشته ها این بهره و نصیب را برای ما بنویسند و فرشتگان را کجا می توان یافت جز در محضر امام معصوم؟
دعا و عمل اصلی شب قدر، دعای سلامتی امام مهدی (عج) است
کارشناس مباحث مهدوی در ادامه تصریح کرد: پس در ابتدا و انتها و اوج ماه مبارک رمضان باید به سراغ حضرت مهدی علیه السلام رفت. به همین دلیل نیز دعای سلامتی حضرت (اللهم کن لولیک) در اعمال شب بیست و سوم رمضان ذکر شده است. این نکته جالبی است شما این دعا را در فهرست مفاتیح نمی یابید اما در داخل مفاتیح وجود دارد و شیخ عباس قمی آن را در اعمال شب بیست و سوم رمضان که احتمال قدر بودن آن بیشتر است، ذکر کرده و گفته است که از شب تا به سحر هر مقدار که می توانید مکرر آن را بخوانید. اما چرا در شب قدر؟ آن هم شب بیست و سوم؟
وی خاطرنشان کرد: این که دعای اصلی و عمل اصلی این شب دعای سلامتی امام زمان (عج) است بسیار مهم است. چون هرچه بیشتر در این شب به یاد امام باشی او نیز بیشتر شما را دعا خواهد کرد.
حجت الاسلام حسین پور در بخش دیگری از سخنان خود یکی دیگر از راه های ارتباط با امام زمان (عج) را توجه به عبادات برشمرد و در توضیح آن گفت: یکی از راه های ارتباط با امام که البته در همه طول سال جریان دارد اما تبلور و تکامل آن در ماه مبارک رمضان است، این است که ما در ماه رمضان عبادت می کنیم به این امید که مقبول واقع شود؛ اگر قبول نشود که سودی ندارد. اما اعمال چگونه مقبول واقع می شود؟
اعمال ما فقط با اعمال امام به مقصد می رسد
وی با اشاره به تالیفات آیت الله جوادی آملی در این زمینه تصریح کرد: آیت الله جوادی آملی در کتاب «ادب فنای مقربان» سیری را برای قبولی اعمال ذکر کرده اند که عبارت است: هر عملی که ما انجام می دهیم یک حقیقتی ایجاد می شود یعنی نماز، صرف خم و راست شدن نیست، بلکه نماز، روزه و سایرعبادت ها حقیقتی ایجاد می کنند. 2- این نماز، روزه، تلاوت قرآن و... باید مسیری را طی کند تا به خدا برسد.3- این مسیری که اعمال باید طی کنند جاده خاکی یا آسفالت یا ... نیست بلکه یک مسیر معنوی است که باید طی شود و طبق آیه قرآن «یصْعَدُ الْكَلِمُ الطَّیبُ: این کلام طیب است که بالا می رود.»
کارشناس مهدوی در ادامه بیان مراحل گفت: مرحله چهارم این است که فقط نماز و روزه من و شما نیست که در این مسیر قرار می گیرد این همه بنده در دنیا اعمال مختلف انجام می دهند. بنابراین این مسیر بسیار شلوغ و پررفت و آمد است و اعمال در حال طی مسیر هستند. 5- طی هیچ مسیری بدون امام و رهبر امکان پذیر نیست. در نماز جماعت هم یک امام وجود دارد یا در کوهنوردی یک رهبر لازم است که در جلوی گروه قرار بگیرد.
مرحله ششم که وی به آن اشاره کرد این است که رهبر هر گروه باید از جنس خودشان باشد یعنی نمازها را در این مسیر باید یک نماز کامل راهنمایی و رهبری کند. از سوی دیگر رهبر معمولا کامل ترین فرد هر گروه است به این معنا که همه نمازهایی که در این عالم خوانده می شود باید پشت کامل ترین نماز قرار بگیرد و این مسیر را برای رسیدن به خدا طی کند. کامل ترین نماز نیز نماز امام هرع صر است چرا که او کامل ترین انسان ها است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: و مرحله هفتم این است که اعمال امام که کامل ترین عمل است در جلو قرار می گیرد و سایر اعمال را هدایت می کند. همچنان که در دعای ندبه می خوانیم «وجعل به صلاتنا به مقبوله» یعنی همچنان که امام زمان (عج) رهبری و راهنمایی ما را بر عهده دارد اعمال و عبادات حضرت نیز رهبر اعمال است. بنابراین، به صورت ناخودآگاه اگر قرار باشد اعمال ما مقبول واقع شود باید با اعمال امام زمان (عج) به محضر خدا برسد. در نتیجه به این نتیجه می رسیم که ارتباط و توجه به امام عصر (عج) از اهمیت خاصی برخوردار است.