0

پانزدهم ماه رمضان سالروز ولادت امام حسن مجتبی(ع) مبارک

 
shirdel2
shirdel2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1393 
تعداد پست ها : 5535
محل سکونت : یزد

پانزدهم ماه رمضان سالروز ولادت امام حسن مجتبی(ع) مبارک

پانزدهم ماه رمضان سالروز ولادت امام حسن مجتبی(ع) مبارک

بنام خدا

پانزدهم ماه رمضان سالروز ولادت امام حسن مجتبی(ع) بر تمام شیعیان و دوستداران اهل بیت مبارک باد

خلاصه ای از زندگی کریم اهل بیت امام حسن مجتبی (ع)

طلوع خورشید در خانه وحی

در سال سوم هجرت و در شب نیمه ماه رمضان ـ که بهترین ماه های خداست ـ خانه امیرالمؤمنین و فاطمه علیهماالسلام میزبان قدوم مولود مبارکی شد که شادی را با خود به خانه وحی آورد. در این شب فرخنده، سبط اکبر پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله وسلم ، حضرت امام حسن علیه السلام چشم به جهان گشود و شهر مدینه را غرق نور کرد.

مژده میلاد

هنگامی که امام حسن علیه السلام به دنیا آمد رسول اکرم صلی الله علیه و آله وسلم در سفر بودند و امیرالمؤمنین و فاطمه علیه السلام چشم به راه بازگشت. ایشان پیامبر پس از مراجعت از سفر، طبق معمول ابتدا به خانه فاطمه علیهاالسلام وارد شد. هنگامی که خبر تولد نوزاد را به ایشان دادند، شادمانی وجود حضرت را فرا گرفت.

نام گذاری کودک

هنگامی که کودک را نزد پیامبر صلی الله علیه و آله وسلم آوردند، حضرت رو به علی علیه السلام کرده، فرمود: «آیا او را نام گذاری کرده ای؟» عرض کرد: «من در نام گذاری وی بر شما پیشی نمی گیرم». رسول خدا صلی الله علیه و آله وسلم فرمود: «من هم در نام گذاری بر خداوند سبقت نمی جویم». در این هنگام جبرئیل از آسمان فرود آمد و از سوی خدای متعال به وی تهنیت گفت و سپس اظهار داشت: «خداوند تو را فرمان داده که نام پسر هارون، «شبر» را بر او بگذاری». حضرت فرمود: «زبان من عربی است». جبرئیل عرض کرد: نامش را «حسن» بگذار و پیامبر صلی الله علیه و آله وسلم او را «حسن» نامید.

شرافت نسب

حضرت امام حسن مجتبی علیه السلام اولین مولودی است که از نظر شرافت نسب هیچ کسی به پای او نمی رسد. جد بزرگوارش پیامبر و خاتم الانبیا، پدر گرامی اش اولین امام و سیدالاوصیا، و مادر مکرمش، صدیقه اطهر سیدة النساست. هیچ کس قبل از امام حسن علیه السلام دارای چنین شرافت نسب و خاندانی نبوده است. او در مکتب پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله وسلم و امیرالمؤمنین علیه السلام رشد یافت و در دامان برترین زنان عالم، حضرت فاطمه زهرا علیهاالسلام ، بزرگ شد.

کنیه و القاب حضرت

کنیه آن حضرت «ابومحمد» بوده است. جد بزرگوارش او را «ابومحمد» خطاب می نمود و کنیه دیگری برای آن حضرت ذکر نشده است.

اما برخی از القاب آن حضرت بدین شرح است: زکیّ، مجتبی، سیّد، تقی، نقی، طیّب، ولی و برّ مشهورترین این القاب، مجتبی و تقی است و نیز سیّد، که پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله وسلم امام حسن علیه السلام را بدان ملقب فرموده اند.

ریحانه رسول خدا صلی الله علیه و آله وسلم

می توان گفت بهترین و شادترین دوران زندگانی امام حسن علیه السلام همان دورانی است که با رسول گرامی اسلام صلی الله علیه و آله وسلم گذشت. امام حسن علیه السلام حدود هفت سال و شش ماه از عمر شریفش را در کنار جد بزرگوارش سپری نمود و از محبت های بی دریغ و بسیار ایشان بهره برد. علاقه و محبت پیامبر صلی الله علیه و آله وسلم به حسن و حسین علیه السلام به جایی رسیده بود که آن دو کودک را «ریحانه» می خواند و در جواب یکی از صحابه که عرض کرد: «ای رسول خدا، آیا ایشان را دوست داری؟»، فرمود: «چگونه ایشان را دوست ندارم این دو تن گل های خوش بوی من از دنیا هستند و من آن دو را می بویم»، و همین مضمون را درباره امام حسن علیه السلام فرمودند: «به راستی که او گل خوش بوی من در دنیاست و به راستی که این پسر من سیّد و آقاست».

شأن و مقام امام حسن علیه السلام در کودکی

بزرگی منش و سترگی روح آن امام، چندان بود که پیامبر ارجمند اسلام صلی الله علیه و آله وسلم او را با کمی سن، در برخی از عهدنامه ها گواه می گرفت. آن گاه که پیامبر به امر خدا، با اهل نجران، به مباهله برخاست، امام حسن و امام حسین و حضرت علی و فاطمه علیهاالسلام را نیز به فرمان خدای، همراه خویش برد و آیه تطهیر در پاک دامنی آن گرامیان فرود آمد.

شباهت به رسول خدا صلی الله علیه و آله وسلم

حضرت امام حسن علیه السلام از نظر صورت و سیرت در بین ائمه اطهار علیه السلام شبیه ترین آنان به رسول گرامی اسلام صلی الله علیه و آله وسلم است. وقتی امام حسن علیه السلام به دنیا آمد شباهت بسیاری به جد بزرگوارش داشت و این شباهت بعدها در چهره، رفتار و گفتار آن حضرت بیشتر نمایان شد. علاوه بر چهره جذاب و نورانی، راه رفتن و صحبت کردن حضرت نیز مانند پیامبر صلی الله علیه و آله وسلم بود. حُسنِ خلق، کرامت، جوان مردی، یتیم نوازی و دیگر سجایای اخلاقی را نیز آن حضرت از جدّ گرامی اش به ارث برده بود. شیخ مفید در کتاب معروف خود، ارشاد، آورده است: «و حسن علیه السلام چنان بود که از نظر خلقت و سیرت و سیادت شبیه ترین مردم به رسول خدا بود».

آقای جوانان اهل بهشت

در روایات بسیاری نقل شده است که پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله وسلم به امام حسن و امام حسین علیه السلام محبت فراوان داشت و می فرمود که آن دو سید جوانان اهل بهشت هستند. هم چنین در روایتی آمده است که رسول خدا صلی الله علیه و آله وسلم فرمود: «هرکس دوست دارد به آقای جوانان اهل بهشت بنگرد، به حسن بنگرد». و این گفتار پیامبر صلی الله علیه و آله وسلم نیز مشهور است که فرمود: «اهل بهشت همگی جوان هستند» و این تذکر پیامبر به این دلیل است که عده ای فکر نکنند که برای پیران اهل بهشت نیز سیّد و آقایی خواهد بود. چنان که امام جواد علیه السلام فرمود: «به خدا سوگند، در بهشت پیری وجود ندارد؛ بلکه همگی جوان هستند».

فضایل امام حسن علیه السلام در کلام امام سجاد علیه السلام

امام سجاد علیه السلام می فرمایند: حسن بن علی بن ابی طالب علیه السلام در زمان خود از همه عابدتر، زاهدتر و با فضیلت تر بود و هرگاه حج می رفت، پیاده، و چه بسا پابرهنه می رفت و هرگاه مرگ را به خاطر می آورد می گریست، و هرگاه رستاخیز و زنده شدن را از نظر می گذراند، اشک از دیده می ریخت و هرگاه گذر از صراط را در اندیشه می آورد، گریان می شد... و هرگاه به نماز بر می خاست، تنش در برابر خداوند عزوجل به لرزه می افتاد و هرگاه بهشت و دوزخ را به یاد می آورد چونان مار گزیده بی تابی می کرد و از خداوند، بهشت را طلب می کرد و از آتش دوزخ به او پناه می برد. او هرگاه عبارت «یا ایّهاالذین امنوا» را از قرآن می خواند، می گفت: «لبیک اللهم لبیک».

پرهیزگاری امام حسن علیه السلام

امام حسن علیه السلام توجهی ویژه به خداوند داشت. آثار این توجه را گاه از چهره او به هنگام وضو درمی یافتند: چون وضو می گرفت رنگ می باخت و به لرزه می افتاد. می پرسیدند که چرا چنین می شوی؟ می فرمود: «آن را که در پیشگاه خدا می ایستد جز این سزاوار نیست». از امام ششم علیه السلام نقل می کنند که فرمود: «امام حسن علیه السلام هم عابدترین مردمان زمان خویش بود و هم با فضیلت ترین. چون به یاد مرگ و... رستاخیز می افتاد. آن قدر می گریست تا بی حال می شد. پیاده و گاه پابرهنه، 25 بار به خانه خدا رفت».

شجاعت امام حسن علیه السلام

در بیان شجاعت امام حسن علیه السلام همین بس که او تربیت یافته شیر خدا، علی علیه السلام است که در جنگ ها به دشمن پشت نمی کرد و تا دشمن را به هلاکت نمی رساند، از پای نمی نشست. امام حسن علیه السلام نیز که از کودکی همراه پیامبر صلی الله علیه و آله وسلم جنگ ها دیده بود و از پدر جنگاوری آموخته بود، در پیکار بسیار دلاور بود.

بردباری امام علیه السلام

امام حسن علیه السلام بسیار بردبار و شکیبا بودند. این صفت حضرت در برخورد با مشکلات و مصائب و نیز در روبه رو شدن با جاهلان و دشمنان بسیار آشکار بود. مردی از اهل شام به تحریک معاویه امام علیه السلام را به باد دشنام گرفت. پس از این که آن مرد ساکت شد، امام علیه السلام او را سلام گفته، فرمودند: «به گمانم در این شهر غریب هستی. اگر نیازمند خانه هستی به تو منزل دهیم، و اگر نیاز به مالی داری آن را در اختیارت می کنیم. اگر گرسنه ای سیرت سازیم و اگر نیاز دیگری داری کمکت کنیم». مرد شامی از عمل زشت خود پشیمان شد و در حالی که می گریست گفت: «تو و پدرت نزد من مبغوض ترین مردم بودید و اینک محبوب ترین آنها هستید». و این گونه مردی جاهل و فریب خورده با برخورد حلیمانه امام حسن علیه السلام هدایت یافت و در جمع دوستان اهل بیت علیه السلام درآمد.

کرامت و بخشندگی امام علیه السلام

کرم و سخاوت امام حسن مجتبی علیه السلام به حدی بود که در روایت آمده است که هیچ گاه سائلی را رد نکرد و در برابر درخواست او «نه» نگفت. به همین دلیل است که او را «کریم آل طه» می خوانند.

هنگامی که به ایشان عرض شد: «چرا هیچ سائلی را رد نمی کنید؟» فرمود: «من سائل درگاه خدا و راغبِ پیشگاه اویم و شرم دارم که خود درخواست کننده باشم و سائلی را رد کنم». و نیز می فرمود: «بهترین روزهای جوانمرد روزی است که از او چیزی درخواست شود».

فروتنی همراه با سخاوت

روایت شده است که حسن بن علی علیه السلام بر گروهی از فقرا گذشت که تکه نان های بر زمین نهاده و گرد یکدیگر نشسته بودند و از آن برمی داشتند و می خوردند. این جماعت به امام علیه السلام گفتند: ای پسر دختر رسول خدا، بفرمایید. حضرت فرود آمد و فرمود: «خداوند مستکبران را دوست ندارد» و همراه آنان به خوردن نشست تا از خوردن دست کشیدند. سپس امام علیه السلام آنها را به مهمانی دعوت کرد و اطعامشان نمود و جامه شان بخشید. امام علیه السلام چون از این کار فراغت یافت، فرمود: «فضیلت و برتری از آنهاست؛ زیرا آنها جز آنچه ما را بدان اطعام کردند، نداشتند ولی ما بیش از آن چه دادیم، داریم». این مطلب فروتنی فراوان امام علیه السلام را نشان می دهد.

امام حسن علیه السلام در کلام مقام معظم رهبری(مدظله العالی)

اگر امام حسن علیه السلام صلح نمی کرد، تمام ارکان خاندان پیامبر صلی الله علیه و آله وسلم را از بین می بردند و کسی را باقی نمی گذاشتند که حافظ نظام ارزشیِ اصیلِ اسلام باشد. همه چیز به کلی از بین می رفت و ذکر اسلام برمی افتاد و نوبت به جریان عاشورا هم نمی رسید... امیدواریم خداوند به همه ما بصیرتی عنایت کند، تا بتوانیم این بزرگوار را بشناسیم و نگذاریم پرده جهالت و غبار بد شناختی که تا مدتها بر چهره آن بزرگوار بوده، باقی بماند؛ یعنی حقیقت را همه باید بفهمند و بدانند که صلح امام مجتبی علیه السلام همان قدر ارزش داشت که شهادت برادر بزرگوارش، امام حسین علیه السلام ارزش داشت و همان قدر که آن شهادت به اسلام خدمت کرد، آن صلح هم همان قدر یا بیشتر به اسلام خدمت کرد».

منبع : پایگاه اطلاع رسانی حوزه

دوشنبه 31 خرداد 1395  7:52 PM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh ravabet_rasekhoon mansoor67 aziz1352 sadegh123 ataallah shakere fazli1184r132 unknown mndm_88
lahij1
lahij1
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : مهر 1392 
تعداد پست ها : 40
محل سکونت : تهران

پاسخ به:پانزدهم ماه رمضان سالروز ولادت امام حسن مجتبی(ع) مبارک

ولادت امام حسن مجتبی(ع) برهمه مسلمانان جهان مبارکباد

سه شنبه 1 تیر 1395  9:00 AM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh shirdel2
samirm
samirm
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : شهریور 1392 
تعداد پست ها : 35
محل سکونت : تهران

پاسخ به:پانزدهم ماه رمضان سالروز ولادت امام حسن مجتبی(ع) مبارک

کریم اهل بیت خوش آمدی که آمدنت کلید همه مشکلات است

سه شنبه 1 تیر 1395  9:02 AM
تشکرات از این پست
aziz1352 nazaninfatemeh shirdel2
mansoor67
mansoor67
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1388 
تعداد پست ها : 3583
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:پانزدهم ماه رمضان سالروز ولادت امام حسن مجتبی(ع) مبارک

ولادت شبر امام مجتبی را به مسلمین جهان تبریک و تهنیت عرض می نمایم

تا که رب العالمین  نام شبـــر را  برگزید

گفت پیغمبر به زهرامژده از رحمان رسید

هم زکی و و مجتبی هم سید وطیب حسن

اهل بخشش آمده بر اهل عالـــم گل نوید

فی البداهه: منصور مقدم 1/4/1395

سه شنبه 1 تیر 1395  10:49 AM
تشکرات از این پست
aziz1352 nazaninfatemeh shirdel2
aziz1352
aziz1352
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : اردیبهشت 1390 
تعداد پست ها : 769
محل سکونت : آ.ش

پاسخ به:پانزدهم ماه رمضان سالروز ولادت امام حسن مجتبی(ع) مبارک

السلام عليك ياامام حسن مجتبي

ميلادباسعادت امام حسن مجتبي (س) رابه تمام مسلمان جهان وبخصوص راسخوني هاي عزيزتبريك عرض مينمايم.

 

 

سه شنبه 1 تیر 1395  11:51 AM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh shirdel2
bayati0011
bayati0011
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : تیر 1394 
تعداد پست ها : 1530
محل سکونت : تهران

پاسخ به:پانزدهم ماه رمضان سالروز ولادت امام حسن مجتبی(ع) مبارک

می خواست تا چشم و چراغ دین، شما باشی
بعد از علی میراث دار مصطفی باشی
مثل نسیمی مهربان و مثل باران، سبز
آمیزه ای از رحمت و جود و سخا باشی ميلاد کريم اهل بيت(ع) مبارک.
 

سه شنبه 1 تیر 1395  2:01 PM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh shakere shirdel2
shakere
shakere
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : اردیبهشت 1395 
تعداد پست ها : 68
محل سکونت : تهران

پاسخ به:پانزدهم ماه رمضان سالروز ولادت امام حسن مجتبی(ع) مبارک

به امید این که با رفتار حسنه خود بیش از پیش خود را شبیه پیامبر و شبیه ترین فرد به پیامبر کنیم

سه شنبه 1 تیر 1395  5:47 PM
تشکرات از این پست
shirdel2 nazaninfatemeh
aliada
aliada
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : فروردین 1393 
تعداد پست ها : 635
محل سکونت : زنجان

پاسخ به:پانزدهم ماه رمضان سالروز ولادت امام حسن مجتبی(ع) مبارک

چرا به امام حسن مجتبي (عليه السلام )، كريم اهل بيت گفته مي شود؟

🔎 امام حسن مجتبي عليه السلام  نسبت به دردمندان و تيره بختان جامعه قلبي رئوف داشتند و با خرابه ‌نشينان دردمند و اقشار مستضعف و كم ‌درآمد همراه و همنشين مي‌ شدند و دردِ دلِ آن‌ ها را با جان و دل مي ‌شنيدند و به آن ترتيب اثر مي‌ دادند، و در اين حركت انسان ‌دوستانه جز خداوند را مدّنظر نداشتند.همچنين هيچ ‌گاه هر ضعيف، ناتوان و درمانده، نااميد از درب خانه آن حضرت برنمي‌ گشت، حتّي خود ايشان به سراغ فقرا مي‌ رفتند و آن‌ ها را به منزل دعوت مي‌ كردند و به آن‌ ها غذا و لباس مي‌ دادند.
🔎امام حسن ـ عليه السّلام ـ تمام توان خويش را در راه انجام امور نيك و خداپسندانه به كار مي‌ گرفت و اموال فراواني در راه خدا مي‌ بخشيد، مورّخان و دانشمندان در شرح حال زندگاني پر افتخار ايشان، بخشش‌ هاي بي‌ سابقه و انفاق‌ هاي بسيار بزرگ و بي‌ نظيري ثبت كرده‌اند. آن حضرت در طول عمر خود دو بار تمام اموال و دارايي خود را در راه خدا خرج كردند و سه بار نيز ثروت خود را به دو نيم كردند و نصف آن را براي خود و نصف ديگر را در راه خدا به فقرا بخشيدند؛ از اين رو ايشان را كريم اهل بيت عليهم السلام مي نامند.

📚حقايق پنهان،ص ٢٦٨

چهارشنبه 2 تیر 1395  4:26 AM
تشکرات از این پست
shirdel2 nazaninfatemeh
ria1365
ria1365
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 7868

پاسخ به:پانزدهم ماه رمضان سالروز ولادت امام حسن مجتبی(ع) مبارک

هر انچه برای خود میپسندی برای دیگران نیز بپسند

     Android iOS , Windowsphone , Symbian , JavaMobile Review ,Learning

پنج شنبه 3 تیر 1395  10:31 PM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh mndm_88
mndm_88
mndm_88
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : شهریور 1388 
تعداد پست ها : 499
محل سکونت : تهران

ولادت امام حسن ع

ولادت

حسن ابن علی (ع) بر طبق صحیح ترین روایات رسیده در سه شنبه نیمه ماه مبارک رمضان سال سوم هجرت متولد شد .

ایشان سبط اکبر پیامبر اسلام (ص) و نخستین اولاد امیرالمومنین (ع) و حضرت فاطمه الزهرا (س) بود ؛ به همین دلیل مورد توجه خاندان نبوت قرار گرفته بود . هنگامی که پیامبر اکرم (ص) از تولد این مولود مبارک مطلع شدند او را در آغوش گرفته و در گوشش اذان و اقامه را قرائت کردند . [ زندگانی چهارده معصوم (ع) ، عمادزاده ، ج 1 ص 521 ]

حضرت محمد (ص) امام حسن (ع) را بسیار عزیز داشته و کنیه ایشان را ابو محمد نهادند . [ زندگانی چهارده معصوم (ع) ، عمادزاده ، ج 1 ص 68 ] در میان القاب و کنیات امام مجتبی (ع) ، مشهور ترین لقب ایشان «  تقی » است ولی بهترین لقب ایشان همان است که رسول خدا (ص) او را بدان ملقب فرموده و آن « سید » است . [ بحار الانوار ، مجلسی محمد باقر ، ج 43 ص 255 ] و چه شرفی بالاتر از شرف کسی که رسول خدا (ص) او را سید بنامد . [ اسد الغابه ، جزری ابن اثیر ، ج 2 ص 13 ]

چنانچه گفته شد طبق روایات مشهور ، امام حسن (ع) در نیمه رمضان سال سوم هجرت به دنیا آمد و تا روزی که رسول خدا (ص) از دنیا رفت ( بیست و هشتم صفر سال یازدهم ) هفت سال و شش ماه از عمر شریف خود را در کنار جدش و دامان پر مهر آن بزرگوار گذراند . آنچه از روایات بر می آید بهترین دوران زندگی آن امام مظلوم همان چند سال بوده که از هر جهت مورد محبت افراد خانواده و به خصوص جد بزرگوار خود قرار داشت .

این مدت گرچه کوتاه بود ولی برای تجلی نمونه کوچکی از شخصیت والا و بی نظیر رسول اکرم (ص) در وجود وی کافی بود . بر این اساس وی نه تنها در شکل و اندام ، شبیه ترین فرد به جد بزرگوارش بود بلکه در خلق و خوی نیز آیینه تمام قد آن حضرت بود ؛ چنانچه در حقش فرمود : « اَشبَهتُ خَلقی و خُلقی » [ اعیان الشیعه ، امین سید محسن ، ج 1 ص 563 ] تو در اندام و اخلاق شبیه من هستی . امام حسن (ع) علاوه بر برخورداری از نعمت وجود رسول خدا (ص) و تربیت های الهی آن حضرت ، از وجود پدر و مادری همچون امیرالمومنین علی (ع) و حضرت فاطمه الزهرا (س) برخوردار بود که با این سرچشمه زلال دانش و حکمت امامت سیراب می گشت و نهال فضیلت و کمال روز به روز در وجودش قد می کشید .

از این دست احادیث از رسول خدا (ص) در ذکر علاقه شان به امام مجتبی (ع) در تواریخ زیاد یافت می شود که به ذکر پاره ای از آنان خواهیم پرداخت .

گهگاهی رسول خدا (ص) ، حسن (ع) را بر زانوان خود می نشاند ، صورتش را نزدیک صورت کودک برده و او را می بوسید و می فرمود : « حَسَنٌ مِنّی وَ اَنَا مِنهُ ، اَحَبَّ الله ُ مَن اَحَبَّهُ » [ بحار الانوار ، مجلسی محمد باقر ، ج 43 ص 306 ] حسن (ع) از من است و من از اویم ، خدا دوست دارد هرکس که او را دوست بدارد . بعضی از اصحاب رسول الله رفتار آن حضرت با امام حسن (ع) را تعجب آور می پنداشتند و به آن حضرت عرض می کردند : ای رسول خدا ! ما ندیدیم چنین برخوردهایی را که با نوه خود می کنی با کس دیگری انجام دهی . ایشان می فرمود : « اِنَّهُ رَیحانَتی مِنَ الدُّنیا وَ اِنَّ اِبنی هَذَا سَیَّدٌ » [ تذکره الحفاظ ، ذهبی ، ج 1 ص 167 ] آری ، به راستی که او گل خوشبوی من در دنیاست و به راستی این پسر « سید » و آقاست .

در روایات اسلامی آمده است که رسول خدا (ص) در معرفی امام حسن (ع) فرموده است : « هَذَا اَفضَلُ مَقصود وَ فَصلهُ مَعقود و نَقلهُ مَشهود وَ وَرده مورود وَ سَدرهُ مَخضود و طَلحهُ مَنضود » [ زندگانی چهارده معصوم (ع) ، عمادزاده ، ج 1 ص 529 ]  « این پسر ( امام حسن (ع) ) هدفش برترین هدف و کمالش پایدار و نیکویی اش دائمی است ، بر سخنانش گواه می شود ، سایه نیکی اش گسترده و شجاعت و دلیری اش بر زبان ها جاری است ، گمراهی و سرگردانی از او به دور و معصیت از او کناره گرفته است . » می توان گفت این سخن پیامبر (ص) ، کامل ترین توصیفی است که تا کنون از امام حسن (ع) بیان شده است .

پیامبر اکرم (ص) در تکمیل معرفی امام حسن (ع) رو به سوی اصحاب خود کرده و فرمودند : « لَو کانَ العَقل رجلاً لَکانَ الحَسَن » [ فرائد السمطین ، جوینی ، ج 2 ص 68 / مقتل الحسین ، خوارزمی ] اگر قرار بود عقل به صورت انسانی مجسم شود ، همانا به صورت حسن (ع) جلوه می کرد . رسول خدا (ص) با این جمله شگفت انگیز و آینده نگرانه خود ، راه هرگونه شک و تردید مردم را در مقابل تصمیمات آتی امام حسن مجتبی (ع) بستند .

دست حق ( علی ع ) یارتان

جمعه 3 دی 1395  12:05 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها