0

شرط دينداري در عصر حاضر

m_salehy
m_salehy
کاربر طلایی2
تعداد پست ها : 443

شرط دينداري در عصر حاضر

شرط دينداري در عصر حاضر

دعوت پیامبر از سه مقوله تشکیل شده است :

1. اصول ثابتی که برگرفته از همان اصول محتوایی دعوت همه پیامبران بود و شامل ایمان توحیدی و عمل اخلاقی است و در همه ۲۳ سال  دعوت پیامبر ، محیط بر سخنان و رفتار ایشان بوده است . 1 و 2

1. احکام اجتماعی و تصمیمات حکومتی پيامبر(ص) در مدینه ، که مبتنی بر شرایط فرهنگی و سنتی و سیاسی و تاریخی و .. مردم آن عصر بوده و از قالبهای موجود خارج نشده است .

و البته ، پیامبر ، در راستای اصول بند ۱ ، همواره سعی در اصلاح و تعدیل آنها داشتند .

1. اصول و قواعد برخورد با مسائل مختلف ، که 5 تاي از آنها بشرح زیر است :
  • مواجهه با همه اقوام و افکار مختلف و شنیدن نظرات آنها و انتخاب بهترين روش اجرايي 3
  • مشاوره با صاحب نظران مردمی در امور مرتبط با آنها 4
  • دعوت به خدا و اخلاق ، بر اساس حكمت و عقلانيت و موعظه 5
  • مجادله و مذاکره احسن با مخالفین ، در سطح درک و شعور و پذیرش آنها 6
  • مدارا با فهم و پذيرش مردم ، در برخورد با سنتهاي موجود جامعه و ارائه راه حلهاي جديد 7

امروز چگونه دیندار باشیم ؟

دو بند اول و سوم ، اساس دینداری ماست .

و احکام بند ۲  ، فقط متعلق به سیستم موجود عصر نزول بوده و قابل تسري ظاهري و قالبي به جامعه امروزي نيست ، بلكه امروز بايد با رعایت بندهای ۱ و ۳  ، سیستم اقتصادی ، سیاسی ، قضايي و اجتماعی مبتنی بر عقلانیت مدرن و عدالت ورزی امروزی 8 را با حفظ كرامت انساني 9 بناکرد .

زيرنويسها :

1. و ما ارسلنا من قبلک من رسول الا نوحي اليه انه - سوره انبیا 25
  2. ان الذين امنوا و الذين هادوا و النصارى و الصابئين من و و فلهم اجرهم عند ربهم و لا خوف عليهم و لا هم يحزنون - سوره بقره ، آیه 62
  3. فبشر عباد الذین یستمعون القول فیتبعون احسنه ، اولئك الّذين هدئهم اللّه و - زمر ، آيه 17 و 18
  4. و شاورهم في الامر – سوره آل عمران ، آيه 159
  5. ادع الى سبيل ربک بال و - سوره نحل ، آيه 125
  6. و - سوره نحل ، آيه 125
  7. امرنی ربی بمداراة الناس کما امرنی بأداء الفرائض – اصول كافي ج2 ص 117
  8. ان الله يامرکم ان تؤدوا الامانات الى اهلها و اذا حکمتم بين الناس ان الله نعما يعظکم به ان الله کان سميعا بصيرا - سوره نسا ، آيه 58
  9. انا کرمنا بنی آدم – اسرا ، آيه 70

محمد صالحي – 1/3/95

http://mahsan.rasekhoonblog.com

دوشنبه 31 خرداد 1395  7:49 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها