دویماج غذای محلی آذربایجان شرقی
از غذاهای سنتی آدربایجان به شمار می رود. این غذا برای صبحانه و عصرانه سریع آماده می شود و همراه با سبزی خوردن و میوه های تابستانی (انگور و هندوانه) بسیار طعم لذیذ و دلچسبی دارد.
مواد لازم جهت تهیه دویماج:
نان خشک تبریزی: ۴ عدد
آب یا دوغ: ۱ لیوان (برای مخلوط کردن و تر کردن و فرم دادن نان خشک)
پنیر تبریز: ۲۰۰ گرم
کره: ۱۰۰ گرم
گردوی خرد شده: به میزان لازم
طرز تهیه:
نان ها را درون کاسه ای بزرگ به اندازه کورن فلکس (یا ریز تر) کاملا خرد کنید و کم کم آب (یا دوغ) را کم کم به آن اضافه کرده و هم بزنید. خرده های نان نباید مثل ترید آبگوشت له شوند. همین قدر که تر باشند تا بتوان آنها را گلوله کرد کافیست.
پنیر را نیز ریز رنده کرده و یا خرد کرده و به آن اضافه کنید. اکنون کره را آب کنید و همراه گردو به آن اضافه کنید و کاملا با دست مخلوط نمایید. مواد را درون دست ها به شکل گرد یا بیضی کاملا فشرده کنید تا کاملا به هم بچسبد و متلاشی نشود. چنانچه از هم باز شد کمی آب و کره آبکرده اضافه کنید.
نکات:
۱- لواش خشک تبریزی در سوپر مارکت ها به صورت بسته بندی موجود است.
۲- در گذشته های نه چندان دور در همدان همین را برای سحری ماه رمضان سر سفره می گذاشتند و داخل آن کمی هم تخم رازیانه هم می ریختند و به جای کره از روغن حیوانی استفاده می کردند.
۳-حالا شما هم می توانید از سبزیجات خشک معطر یا دانه های خوشمزه و معطر مانند زیره سبز یا سیاه و یا پودر تخم گشنیز داخل آن استفاده کنید.
۴-دویماج تغذیه مقوی برای نیمروز کودکان مدرسه ای به شمار می رود.