کوفته آلو شیرازی
• تعداد: 24 عدد کوفته
مواد لازم:
• ۵۰۰ گرم ماست پر چرب کم نمک
• ۵۰ گرم کره آب شده
• ۲ عدد تخممرغ
• ۲۰۰ گرم آرد
• ۸۰ گرم گندم آسیاب شده
• نمک
• ۲۴ عدد آلو
• ۲۴ عدد قند
• ۱۰۰ گرم کره
• ۴ قاشق غذاخوری شکر
• ۴۰ گرم خشخاش
طرز تهیه:
1. ماست را با کره، تخممرغ و کمی نمک مخلوط کنید. سپس آرد و گندم آسیاب شده را اضافه کنید و ورز دهید تا خمیر شود.
2. خمیر را به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه در یخچال قرار دهید.
3. در این فاصله، آلوها را بشویید و به دو قسمت تقسیم کنید. هسته آنها را در بیاورید و جای هسته را با یک حبه قند پر کنید.
4. قابلمه بزرگی از آب را با کمی نمک روی حرارت قرار دهید تا بجوشد. خمیر را به ۴ قسمت مساوی تقسیم کنید، هر کدام از قسمت ها را روی تخته آردپاشی شده لوله کنید و لوله ها را به ۶ قسمت تقسیم کنید تا در آخر ۲۴ تکه به دست آید. خمیر را دور آلو بگیرید و قلقلی کنید. گلوله ها را در دو مرحله در آب جوش بیاندازید. اما آنها نباید زیاد پخته شوند. شعله را کم کنید و بگذاریید به مدت ۱۰ دقیقه بپزد.
5. در این فاصله، کره و شکر را در ماهیتابه کوچکی کاراملیزه و خشخاش را به آن اضافه کنید.
6. کوفته ها را آبکش کنید و داخل بشقاب بریزید. به جای خشخاش می توانید آرد سوخاری یا مخلوط شکر و دارچین هم استفاده کنید.