مواد لازم جهت تهیه موتبک برای 5 نفر
مواد لازم مقدار واحد توضیحات
برنج 1 کیلو گرم
گوشت گوسفندی 1 کیلو گرم
مرغ به میزان لازم در صورتی که گوشت نمیخواهید
پیاز 150 گرم به اضافه 1 عدد متوسط
شوید 2 پیمانه
رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذا خوری
زردچوبه 1/2 قاشق مربا خوری
تخم گشنیز 1/2 قاشق غذا خوری پودری
دارچین 1 قاشق چای خوری
چوب دارچین 1 عدد
فلفل سیاه 1/2 قاشق چای خوری
برگ مو 3 عدد
نمک به میزان لازم
روغن به میزان لازم
طرز تهیه : موتبک
برنج را بخیسانید. گوشت یا مرغ,1 عدد پیاز را چهار قاچ کرد,برگ بو,چوب دارچین, 1 قاشق چای خوری فلفل سیاه و آب را درون قابلمه ریخته و بگذارید بپزد,در انتهای پخت نمک را اضافه کنید.
در قابلمه ای دیگر پیاز را تفت داده تا طلایی شود. شوید را ریخته وبا حرارت متوسط بمدت 5 دقیقه تفت بدهید. زردچوبه و رب را اضافه کنید, تا خامی زردچوبه و رب گرفته شود.
آب گوشت را به وسیله یک صافی به مواد اضافه کنید و بگذارید بمدت 15 دقیقه بجوشد.
برنج خیس خورده را درون قابلمه بریزید(به میزان آب توجه کنید) برنج را جمع کرده وپودر تخم گشنیز,پودر دارچین و2/1 فلفل سیاه را مخلوط کرده و بروی برنج ریخته و بگذارید دم بکشد.
گوشت یا مرغ را از بقیه مواد جدا کرده و در روغن سرخ کنید.
برنج و گوشت یا مرغ را در ظرف مناسب کشیده وبا چاتنی گشنیز میل کنید.