ایسنا:رییس دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: عمل سزارین می تواند در شیردهی اختلال ایجاد کند.
دکتر "محمد مجدی" در همایش تعذیه با شیر مادر در استان با اشاره به افزایش درصد زایمان های سزارین، افزود: این موضوع می تواند برای مادر و کودک، مشکلاتی را ایجاد کند.
وی با بیان اینکه باید در مدت زمان کمتر از یک ساعت از زمان تولد کودک، تزریق شیر مادر آغاز شود، ادامه داد: تغذیه با شیر مادر در ساعت اول تولد، از مرگ یک میلیون کودک در جهان پیشگیری می کند.
مجدی بیان کرد: تغذیه با شیر مادر برای کودک، منافع بسیاری دارد و حاوی سلول های زنده است و می تواند بدن کودک را در مقابل بسیاری از عفونت ها مقاوم کند.
وی گفت: میزان عفونت ها در تغذیه کودکان با شیر مادر نسبت به تغذیه با شیر مصنوعی کمتر است و نیازهای جسمی، روحی و عاطفی را برآورده می كند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با استناد به آیه ۲۳۳ سوره بقره مبنی بر اینکه باید بانوان دو سال کامل، فرزندان خود را شیر دهند، اظهار داشت: در شش ماهه اول فقط باید تغذیه کودک با شیر مادر باشد و بعد از گذشت این مدت باید علاوه بر شیر از غذای تکمیلی نیز استفاده شود.
وی با اشاره به مزایای شیر مادر برای کودکان اضافه کرد: شیر مادر در جلوگیری از بیماری های عفونی، سهل الهضم بودن، جلوگیری از ابتلا به آسم، آلرژی، ناراحتی های گوارشی و گوش درد و ایجاد رابطه عاطفی بین مادر و فرزند نقش موثری دارد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی خاطرنشان کرد: شیردهی به کودکان، احتیاج به برنامه منظمی نداشته، بلكه نیاز به میل و تقاضای کودک دارد.
وی همچنین با بیان اینکه شیر مادر از مرگ و میر کودکان نیز جلوگیری کرده و در اقدامات درمانی و پیشگیرانه نیز موثر است، گفت: به ازای هر تولد زنده در سال ۸۸، ۱۴.۰۹ درصد منجر به مرگ و میر شده که این رقم در سال گذشته به ۱۰.۰۸ درصد کاهش یافته است.
مجدی افزود: به ازای هر تولد زنده در شیرخواران در سال ۸۸، ۲۲.۶ درصد منجر به مرگ شده که این عدد در سال گذشته به ۱۷.۳ درصد رسیده است.
وی تعداد مرگ و میر در کودکان زیر پنج سال در سال ۸۸ را ۲۷.۱ درصد و در سال ۸۹ را ۲۰.۷ درصد ذکر کرد و ادامه داد: شهرستان های فاروج، بجنورد و اسفراین در هر سه مورد کاهش مطلوبی داشته اند.
مجدی با تاکید ترویج تغذیه با شیر مادر و نقش آن در سلامتی کودک و مادر خاطرنشان کرد: در گذشته کارخانجات شیر مصنوعی تبلیغاتی مبنی بر اینکه شیر مصنوعی برای سلامت کودکان بهتر است و شیر دادن برای مادر ضرر دارد، ارایه کرده بودند، اما کارشناسان سلامت ثابت کردند که این امر ظلم به بشر است.
وی گفت: بر این اساس در کشور، قانون تغذیه با شیر مادر تصویب و مدت زمان مرخصی زایمان مادران بیشتر شد و تبلیغات شیر مصنوعی را ممنوع اعلام کردند.
این مقام مسوول ادمه داد: بعد از این بیمارستان "دوستدار کودک" نیز در کشور طراحی شد و ۱۰ اقدام برای ارتقای سلامتی کودکان و مادران صورت گرفت.