نقل قول shirdel2
بنام خدا
با سلام
حاج آقا لطفا بفرمائید ملاک برای روزه گرفتن یا نگرفتن دکتر است یا خود انسان؟ این روزها به هر دکتری که مراجعه می کنید (اکثر دکترها) اولین حرفش این است که روزه نگیرید و نماز تان را هم نشسته بخوانید و مسئولیتش هم با من. این در حالیست که خود شخص میداند که در چه حالی هست و آیا می تواند روزه بگیرد و نماز را ایستاده بخواند یا نه.
بنابراین دستور دکتر را چه باید کرد؟
با سلام.
روزه گرفتن در صورتى كه دكتر نهى كند
اگر دكتر به شخصى بگويد روزه براى او ضرر دارد و او را از روزه منع نمايد در صورتى كه از گفته دكتر گمان به ضرر يا خوف ضرر براى بيمار حاصل شود واجب است كه روزه نگيرد ، و همچنين اگر دكتر حاذق بود و مورد اطمينان و وثوق او باشد و اين شخص اطمينان به خطاى دكتر نداشته باشد باز هم نبايد روزه بگيرد و در غير اين دو صورت روزه بر او واجب است .
خوف ضرر در موردى كه دكتر بگويد ضرر ندارد
اگر دكتر بگويد روزه گرفتن براى بيمار ضرر ندارد ولى او ترس از ضرر داشته باشد ، در صورتىكه ترس منشأ عقلايى داشته باشد روزه گرفتن جايز نيست .
سؤال ) . اينجانب ناراحتى شديد معده دارم و به گفته دكتر متخصّص حق گرفتن روزه ندارم ، آيا در اين صورت هم روزه بر من واجب است و ترك آن گناه مىباشد ؟
جواب ) روزه بر شما در صورتى كه از گفته دكتر اطمينان پيدا مىكنيد و يا ترس ضرر مهم داشته باشيد كه منشاء اين ترس عقلائى باشد ، واجب نيست و گناهى بر شما نمىباشد و نزد خداوند متعال معذوريد .
نتیجه : اگر ضرری متوجه مریض نشود و روزه را بخورد گناه برعهده بیمار است .وروز قیامت نمی تواند حرف دکتر را دلیل بر خوردن روزه قرار دهد.